1. nesil i3 ekran kartı sorunu

mustafa_ozkaya

PADAVAN
25 Haz 2017
159
13
221
25
eski bir bilgisayarım var ve biraz uğraştırsada mavericks kurulumunu tamamladım. Fakat ekran kartım zaten dandik birde uyumlu kext bulamayınca iyice kötü performans almaya başladım. Ve aklıma sadece bu forum geliyor yardım alabileceğim. İnternetde araştırdım fakat anlamadım ne yapacağımı yardımınızı bekliyorum simdiden teşekkürler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Kullandığın işlemcinin IGPU'sı Intel 1.nesil ve bunu tanıtmak oldukça zor. Aşağıdaki bağlantıdaki düzenlenmiş grafik kextleri deneyebilirsin.
Sierra için (1.st) Intel HD Graphic Kext10.12 L | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Burada dikkat etmen gereken;
  1. işlemcinin Vendor ve Device kimliğinin konuda belirtildiği gibi uyumlu olması.
  2. Kurulum yapmadan önce Klasör içindeki "About This Package.rtf" dosyasını mutlaka oku. Zira kurulum adınların anlatılıyor.
  3. Diğer dikkat etmen gereken ise indirdiğin paket içinde bir çok düzenlenmiş kext var. Senin takip etmen gereken ana klasör içinde 4 adet bulunan kextleri kurman, ardından donanımına uygun framebuffer düzenlemesi yapılmış AppleIntelHDGraphicsFB.kext kurulumunu yapman.
  4. Burada takip etmen gereken klasör "Legacy Framebuffer" olmalı. Bu klasör içinde senin donanımına uygun framebuffer belirleyip bunun kurulumunu yapman. Klasör içinde bir çok dosya var. Her dosya içinde açıklamalar mevcut. Bu açıklamaları takip edip doğru framebuffer bulup bunun kurulumunu yapacaksın.
Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları