10.12.6 Kurulum Sonrası ASUS GTX 780 Tanıtma Sorunu

gokturkoray

APPRENTICE
30 Eki 2017
78
13
21
Arkadaşlar aşağıda paylaştığım sisteme ilk önce Hackintosh , sonra sizlerin paylaştıkları imajı kurdum.

Yaklaşık 2-3 gün boyunca durmadan uğraştım ve yaklaşık her türlü hatayı aldım diyebilirim.

Öncelikle şu sorundan bahsedeyim. Anakartımda SecureBootu ve Fast Bootu disable yaptığımda çözünürlük kurulumda , cloverda ve kurulumdan sonrasında her türlü driver ve Inject Nvidia gibi komutları denememe rağmen hep 1280x1024 de kalıyor. Fastboot ve SecureBoot enable yapınca 1920x1080 çözünürlüğünde halledebiliyorum. Ama sorun bu kadarla bitmiyor. Her iki çözünürlükte de açılırken ekran kartı performanslı çalışmıyor dalgalanmalar oluyor. (Bunu nvdisable=0 ile çözebileceğimizi okumuştum sanki ama o konuyada değineceğim) Ekran kartının performanslı çalışmamasına üstüne üstlük ilk önce ekran kartımın belleği About Mac kısmında 0 Megabyte gözüküyordu. Biraz kurcalayınca 1024 MB oldu. Nasıl oldu hiçbir fikrim yok nasıl başardım bunu bilmiyorum. :D İki türlüde performaslı çalışmadı maalesef. En sonunda DVI kablosunu ekran kartından çektim ve anakarta bağlayıp işlemcinin dahili ekran kartı HD530 dan görüntü almayı denedim. Bunu yapmadan önce tabiki BIOSdan Integrated Onboard Graphicsi seçtim. Sonra bootlamayı denedim apple logosu 1920x1080 çözünürlüğünde geldi ama boot etmedi..... Bende nasıl olsa GTX 780i kullanmadan bir anlamı olmayacağı için çokta üstüne gitmedim. Ve üstte değineceğimi söylediğim nvdisable=0 konusu ise , bunu yaptığımda boot etmiyor.

Bunlar osxinfo.netin paylaştığı imajda meydana geldi.

Fakat ilk olarak hackintoshun sitesindekini kurmuştum.

Hackintoshda ise , ilk kurulumda BIOS ayarını yapmayı unutmuştum. Kurulum sonunda undefined error=0 MacOS could not be installed hatası aldım. Açıkcası hatayı çok umursamadım ve boot ettim. 1920x1080 çözünürlüğündeydim. macOS u kurarken Customize kısmında Graphics Enabler ı aktif etmiştim. Ekran kartını gayet güzel bir şekilde tanımıştı ve about mac kısmında GTX 780 3 GB diye çıkıyordu. Ve dalgalanma vesaire şeyler olmuyordu gayet performanslı çalışıyordu. Ses ve ethernet driverını yükleyeyim derken oda boot etmeyeye başladı. Apple logosunun yarısına geldikten sonra ekrana giden görüntü kesiliyor sinyal yok diyor. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Sistemim sanırım anakart dışında uyumlu ama bir türlü beceremedim kurmayı. Önerdiğiniz farklı bir imaj , farklı bir çözüm yolu var ise yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada siz sormadan söyleyeyim driverları Multibeast ile kurdum. Clover bootloaderıda denedim.
Ses driverını bir şekilde halledemedim. Ethernet halloldu. Denediğim değişiklikleri Clover Configurator ile MacOSun kurulu olduğu diske Mount Partition yaptıktan sonra içindeki config.plist dosyasında denedim.

Ve tabikide kurulumdan sonra bellekten boot etmeye çalışmadım. BIOS dan UEFI OSu Boot Option#1e alarak yaptım.

Sistemim:
High Power 700W 80+ PSU
MSI
H110M PRO-D DDR4 2133 MHz Anakart
Intel i3 6100 3.7 GHz 1151p CPU
Kingston HyperX Fury DDR4 2133 MHz Bellek
Asus GTX 780 384 Bit 3 GB O.C. Ekran Kartı
Hi-Level 128 GB SSD
Seagate 320 GB HDD
BenQ GL2460 24'' 2ms 1080p Monitör

BootLoader
OpenCore 0.6.3