ÇÖZÜLDÜ 10.13.1 High Sierra Kurulumu Sorunu

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez)
10.13.1_High_Sierra.raw.zip - Google Drive

kurulum sonrası normalde tekrar USb le başlat deyip sodan 2. yi seçip Boot MAC diyerek devam ediyordum işte 15dk kaldı vb diyerek kurluma devam edebiliyordum fakat, bu son 10.13.1 GBT için olanı indirip denedim, ilk başta kurdum ve sonra restart ettim ve usb den seçip tekrar Boot edip devam edecekken o menü görünmüyor yani yine başa dönüyor usb bellek sanki kurmamışım gibi.

bu neden olabilir ?

birde şunu sormak istiyorum. 3 adet dosya var.
ilki 10.13.1 658mb diyor açınca 2.27gb çıkıyor içinden
ikinci sıradakinde İKİNCİ DOSYALAR.rar var, bu İKİNCİ DOSYALAR denen şey 10.13.1 raw mı dır ? bunun boyutuda 4.8gb yani bunu tek başına indirip yazdırıp kurarsak olur mu ?

en alttada gbt için olan sorun yaşadığım olan 4.9gb lik olanı var.

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
teşekkürler deniyorum hemen

yan enteresan bir şekilde disklere tekrar format atamamaya başladım deidm tekrar bir kurayım, silme işlemi gerçekleştirilemedi dedi

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
teşekkürler deniyorum hemen

yan enteresan bir şekilde disklere tekrar format atamamaya başladım deidm tekrar bir kurayım, silme işlemi gerçekleştirilemedi dedi
diskin kendisini silmeye calismalisin abi partitionu degil, atiyorum /dev/sda1-2-3 veya 4 yerine direk /dev/sda .

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
öyle yaptım hiçbirinde yapmadı bunu, ben şeyide merak ediyorum indirdiğim sadece GBT olan değil de, bir önceki high sierrada sorun yaşamamıştım mesela, fakat, sitede dosya daha var ismi İKİNCİ KURULUM.rar. (4.8gb) bunu indirip yazdırsam ne fark olur aynı şey mi

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
öyle yaptım hiçbirinde yapmadı bunu, ben şeyide merak ediyorum indirdiğim sadece GBT olan değil de, bir önceki high sierrada sorun yaşamamıştım mesela, fakat, sitede dosya daha var ismi İKİNCİ KURULUM.rar. (4.8gb) bunu indirip yazdırsam ne fark olur aynı şey mi
fark var abi aslinda ben de tam bilmiyorum ama o kurulumda sistem kurulum dosyalarinin bir kismini elle kurulacak olan yere kopyaliyorsun bu ikinci kurulum olan zip, diger laptop veya desktop dosyalarini ise usb ye yazdiriyorsun orada da efi ve kurulum kismini acan boot edilebilir dosyalar yaziliyor usb ye deneyebilirsin, sonuc verme ihtimali var ama kurulum yapilacak dosyalari atmak icin canli calisan linux dagitimina ihtiyacin var.

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
o konular çok teknik beni aşar doğrusu. ben aslında ilk denememde 10.13 hiç sorunsuz formatıda atmıştım ve kurmuştumda ama sırf logic yüzünden au ları görmedi diye 10.13.1 e geçiyim derken yeniden devam edememelerle karşılaştım vb bu durumda tekrar 10.13 kurup, 10.13.2 nin yayınlanmasını beklim en iyisi sanki sizce bu düşüncem mantıklı mı?

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
o konular çok teknik beni aşar doğrusu. ben aslında ilk denememde 10.13 hiç sorunsuz formatıda atmıştım ve kurmuştumda ama sırf logic yüzünden au ları görmedi diye 10.13.1 e geçiyim derken yeniden devam edememelerle karşılaştım vb bu durumda tekrar 10.13 kurup, 10.13.2 nin yayınlanmasını beklim en iyisi sanki sizce bu düşüncem mantıklı mı?
evet bence mantikli cunku isletim sistemi ayni beklemek mantikli olur xcode kullanabilirsiniz sizi guncellemeye zorlamaz o sure zarfinda da high sierra yuklemelerinin iyice oturacagini dusunuyorum.

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
xcode kullanabilirsiniz sizi guncellemeye zorlamaz demiştiniz, nasıl yani bunu anlamadım nesini kullanmalıyım xcode nin biraz açar mısınız

şimdi şöyle bi durum var aslında, logic her update de vazgeçilmez özelikler sunuyor ve iyi bir müzisyen bunları readme okuduğunda geri dönülmicek nitelikde yenilikler geliyor. ama küsüratlarda değil misal, 10.3.2 şu an, bunlarda değil, ana rakamlarda yani 10.2- 10.3 şimdi 10.3 sonrası 2 ara update geldi, 10.3.1 ve de 10.3.2 bunlar uzantı rakamlar olduğundan çok birşey vermediler ama 10.3 de

*selection-based processing ( sfx renderin kıralı hareket)
*256 buss (protools a meydan okuma)
*64 bit summing engine ( ses kalitesini etkileyen muazzam netlik)

bunlar 10.2 de yok, ve dedilerki 10.3 için minimum el capitan, yosamitede çalışmıyor. şimdi yarın 10.4 gelip de el capitanı uçuracağı kesin, belki 10.4 de değil de 10.5 de de olsa bi şekilde uçurakcaklar sürekli üst sistemleri zorunlu kılıp istemesende seni geçirtiyolar, olmaz cxanım farketmez denmicek yeniliklerle yazdığım örnekler gibi, şimdi ana rakamlar 10.4 vs geldiğinde eminim ki bu şekiled 3-4 hayati hareket daha gelecek ve kullanıcıalr geri dönemicekler bu özelikler sebebiyle , benim dönemeidğim gibi.
adamlar strateji dahisi, dünyadaki en iyi yazılımcı ve CIO larla çalışıyorlar. sonuçta mecburen geçiyorum high sierraya bi süre sonra zorla geçeceğim için..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Kurulumu hangi formatlı bir disk üzerine yapıyorsun? Windows yanına mı, yoksa harici bir diske mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
xcode kullanabilirsiniz sizi guncellemeye zorlamaz demiştiniz, nasıl yani bunu anlamadım nesini kullanmalıyım xcode nin biraz açar mısınız

şimdi şöyle bi durum var aslında, logic her update de vazgeçilmez özelikler sunuyor ve iyi bir müzisyen bunları readme okuduğunda geri dönülmicek nitelikde yenilikler geliyor. ama küsüratlarda değil misal, 10.3.2 şu an, bunlarda değil, ana rakamlarda yani 10.2- 10.3 şimdi 10.3 sonrası 2 ara update geldi, 10.3.1 ve de 10.3.2 bunlar uzantı rakamlar olduğundan çok birşey vermediler ama 10.3 de

*selection-based processing ( sfx renderin kıralı hareket)
*256 buss (protools a meydan okuma)
*64 bit summing engine ( ses kalitesini etkileyen muazzam netlik)

bunlar 10.2 de yok, ve dedilerki 10.3 için minimum el capitan, yosamitede çalışmıyor. şimdi yarın 10.4 gelip de el capitanı uçuracağı kesin, belki 10.4 de değil de 10.5 de de olsa bi şekilde uçurakcaklar sürekli üst sistemleri zorunlu kılıp istemesende seni geçirtiyolar, olmaz cxanım farketmez denmicek yeniliklerle yazdığım örnekler gibi, şimdi ana rakamlar 10.4 vs geldiğinde eminim ki bu şekiled 3-4 hayati hareket daha gelecek ve kullanıcıalr geri dönemicekler bu özelikler sebebiyle , benim dönemeidğim gibi.
adamlar strateji dahisi, dünyadaki en iyi yazılımcı ve CIO larla çalışıyorlar. sonuçta mecburen geçiyorum high sierraya bi süre sonra zorla geçeceğim için..
Şunu demek istedim; bazı arkadaşlarda Sierra'da Xcode kullanmak için High Sierra' ya güncelemeyi zorlamış. Sisteminiz zaten High Sierra'da ise sorun olmaz.
Aynen ben de onu söylemeye çalıştım; ana güncellemeyi zaten yapmışsınız. Ara güncellemeler çok etkilemez. O yüzden 10.13 te kalıp kullanmak gayet mantıklı.
Dediklerinize aynen katılıyorum. Şu an zorunlu geçmeye zorlayacak bir güncellemeyi yapmışsınız. Sonraki büyük güncellemeyi beklemek mantıklı bir hareket. Bu arada Logic programını satın mı aldınız acaba? Apple account ile hackintosh ile kullanilabiliyor mu, herhangi sorun teşkil etmeden?

Moderatörün son düzenlenenleri:

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
1tb lik bağımsız bir diske, ilk başta 2. Boot da devam etme kısmı görünmemişti, sonra asd.u arkadasimızın dediklerini yaptım ve driver64UEFI' ye o iki eklentiyi koydum ve göründü. Ve 2.boot devam ederek işte 15sk kaldı yazdı ve kurulmaya devam etti. Fakat son, yani boot un 3. ve son aşamasında artık ayarları yaptığımız, o kısma tam geçecekken karşıma bu çıktı ilerleyemedim. Burada kaldım.
7vwexMGpMDbi5T9U-cIZUuGK1j4rvIPi.jpeg

lisans da kullandım, diğer türlüde kullandım sorun etmiyor, apple ın amacı bu zaten, önce sevdiriyor yazılımdan değil makineden kazanıyor. 2003 de emagic i 32 milyon dolara günümüz parasıyla 100 milyon satın aldı ve o gün bugündür dongle usb korumayı kaldırdı, tek logic lisans 3 makinede çalışabiliyor yani 3 makine çin 3 ayrı logic lisans gerekmiyor. bu konularda çok iyiler hatta diğer daw lar updatelerden para alırken, logic updatelerden ücret almıyor.

buraya kadar herşey çok iy ama üstteki fotoda takıldım gerçekten

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
1tb lik bağımsız bir diske, ilk başta 2. Boot da devam etme kısmı görünmemişti, sonra asd.u arkadasimızın dediklerini yaptım ve driver64UEFI' ye o iki eklentiyi koydum ve göründü. Ve 2.boot devam ederek işte 15sk kaldı yazdı ve kurulmaya devam etti. Fakat son, yani boot un 3. ve son aşamasında artık ayarları yaptığımız, o kısma tam geçecekken karşıma bu çıktı ilerleyemedim. Burada kaldım.
Ekli dosyayı görüntüle 3982

lisans da kullandım, diğer türlüde kullandım sorun etmiyor, apple ın amacı bu zaten, önce sevdiriyor yazılımdan değil makineden kazanıyor. 2003 de emagic i 32 milyon dolara günümüz parasıyla 100 milyon satın aldı ve o gün bugündür dongle usb korumayı kaldırdı, tek logic lisans 3 makinede çalışabiliyor yani 3 makine çin 3 ayrı logic lisans gerekmiyor. bu konularda çok iyiler hatta diğer daw lar updatelerden para alırken, logic updatelerden ücret almıyor.

buraya kadar herşey çok iy ama üstteki fotoda takıldım gerçekten
bu konuda benim de bilgim yok boyle bir hata ile karsilasmadim daha once.

stpro

APPRENTICE
7 Eyl 2017
67
8
21
45
Tesadüfen çözdüm. Problem APFS sadece SSD'lerde çalışıyor olmasıymış. Bunu araştırdım. Bende normal disk vardi APFS kurmuştum, HFS yaptım, tekrar kurdum düzeldi. Yardımlar için teşekkür ederim 10.3.2 gelene kadar bununla uğrasıcam biraz.Nihayet 10.13.1 deyim tekrar teşekkürler.
BV5q_TypQD1dhcnDwjyj3s3GRTrtlNDZ.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: asd.u
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler