2012 MacBook Pro Ventura'ya Bootcamp ile Windows 10 nasıl kurulur?

Alm_06

APPRENTICE
28 Nis 2021
49
6
21
İyi günler arkadaşlar, sanırım M1 chip çıktığından beri bu yeni sürümlerde Bootcamp değişmiş, flash bellek istiyor. Taktım, kendisi Rufus mantığı ile yazdırdı ve istediğim alanı sordu. Her şeyi okeyledim, o kendisi diski bölerken ben kıyafet değiştiriyordum sanırım reset atmış ve kilit ekranına gelmiş. Options tuşu ile yeniden başlatıp kendim Windows kurulumunu başlattım ama Bootcamp olan diske kurulum yapamadı + biçimledirdim bu sefer Bootcamp diski de normal disk oldu ona da kuramadı. İnternette araştırıyorum bulamadım. Nerede yanlış yapmış olabilirim?

Deneme 2: Tekrar aynı şekilde yaptığımda normalde Windows kurumu başlaması gerekirken zorla MacOS açılıyor. Kendim manuel efi boot ettiğimde aynı hatayı verdi. Sıfırdan flash yazırmama rağmen.

BOOTCAMP PARTITION olanı seçip next diyemiyorum.

13" MacBook Pro i7 2.9GHz 8 GB RAM 750GB HDD.

1670794468695.png

1670794492777.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
DELL Precision 5520
Anakart Modeli
Dell
İşlemci Modeli
i7-7820HQ
Grafik Kartı
Quadro M1200 4GB
Ağ Aygıtları
Wi-Fi: Intel 8000 serisi
Disk ve RAM
1TB M2 SKHynix

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Bu Smbios bilgisine göre USB bellek ile kurulum yapmanız gerekiyor. macOS ortamında yazdırılan windos imajları ekseriyetle sorunlu olur.
Yaptığınız işlemleri geri alın ve şu yöntemle ilerleyin.
Windows imajını windows bir cihazda rufus ile USB belleğe yazdırın.
Boot camp ekranında diski windowsa göre aynırıjn ve bu ekranda cihazın başında bekleyin. Bootcamp windows yardımcısını indirip USB bellek içerisindeki windows kurulum kısmına ekleyecek ve cihazı başlattığınızda windows kısmını görmesini sağlayacak.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Alm_06

Alm_06

APPRENTICE
28 Nis 2021
49
6
21
Bu Smbios bilgisine göre USB bellek ile kurulum yapmanız gerekiyor. macOS ortamında yazdırılan windos imajları ekseriyetle sorunlu olur.
Yaptığınız işlemleri geri alın ve şu yöntemle ilerleyin.
Windows imajını windows bir cihazda rufus ile USB belleğe yazdırın.
Boot camp ekranında diski windowsa göre aynırıjn ve bu ekranda cihazın başında bekleyin. Bootcamp windows yardımcısını indirip USB bellek içerisindeki windows kurulum kısmına ekleyecek ve cihazı başlattığınızda windows kısmını görmesini sağlayacak.
Not2: Sanırım benim Ventura MBR kurulmuş. Windows 10 da GPT indirmişim. Sorun bundan kaynaklı büyük ihtimal. Çünkü BOOTCAMP diskini sildim, yeniden oluştururken hata verdi. Dediğinizi birazdan deniyorum fakat Ventura'nın MBR yada GPT olduğunu nasıl anlarız? GPT değilse yapabilir miyiz?
bootcam dosyaları yüklenemedi hatası aldım.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
DELL Precision 5520
Anakart Modeli
Dell
İşlemci Modeli
i7-7820HQ
Grafik Kartı
Quadro M1200 4GB
Ağ Aygıtları
Wi-Fi: Intel 8000 serisi
Disk ve RAM
1TB M2 SKHynix

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
bootcam dosyaları yüklenemedi hatası aldım.
VPN ile deneyin indirrecek mi anlaşırlır. Bootcamp yardımcısı indirilmeden bootcamp kurulmaz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662