ÇÖZÜLDÜ Acer Aspire 5741G Sierra Açılışta ve Grafik ve Ses Sorunu

egedemiralay

APPRENTICE
25 Eyl 2017
12
0
1
Merhaba acer aspire 5741G kullanıyorum özelliklerini yazdım. Henüz Sierra kurdum, WiFi, bootloader, FakeSMC vs. sorunları çözdüm fakat 2 tane sorunum var.
1-) VoodooHDA 2.8.8 kurdum, ayarlarda VoodooHDA kısmında No VoodooHDA Devices Detected ve ses giriş/çıkış kısmında hiçbir aygıt bulunamadı sorunum var.
2-) Şifre ekranını geçerken sanki kasıyor gibi, launchpadi açınca kasıyor bazı yerlerde görüntüyle ilgili bozukluklar fark ediyorum. Fakat çok bilgim yok. Ekran kartıyla ilgili kext mi kurmam lazım, işlemcideki Intel HD Graphics'i mi kullanmalıyım bilemedim. (varsa) GraphicsEnabler=Yes veya GraphicsEnabler=No boot flagleriyle çalıştırmam bir şey değiştirmedi.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Aorus 15G KC
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10870H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
500GB SSD & 16GB RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
1-) VoodooHDA 2.8.8 kurdum, ayarlarda VoodooHDA kısmında No VoodooHDA Devices Detected ve ses giriş/çıkış kısmında hiçbir aygıt bulunamadı sorunum var.
VoodooHDA 2.9.0 sürümü ile dene.
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kurulum ayarlarını aşağıdaki resimdeki gibi yap;
Screen Shot 2017-09-25 at 18.04.21.png

Not: Bu paketi kurmadan önce yüklü olan mevcut VodooHDA'nın kaldırılması gerekiyor. Yoksa yeni kurulum bir işe yaramaz. Bunun için neler yapacağını aşağıdaki rehberden bulabilirsin.
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Şifre ekranını geçerken sanki kasıyor gibi, launchpadi açınca kasıyor bazı yerlerde görüntüyle ilgili bozukluklar fark ediyorum. Fakat çok bilgim yok. Ekran kartıyla ilgili kext mi kurmam lazım, işlemcideki Intel HD Graphics'i mi kullanmalıyım bilemedim. (varsa) GraphicsEnabler=Yes veya GraphicsEnabler=No boot flagleriyle çalıştırmam bir şey değiştirmedi.
Harici ekran kartını zaten kullanamazsın. Intel Graphic tanıyıp tanımadığını kontrol etmek için Bu Mac Hakkında içind Graphic için yazan değerleri kontrol et. Eğer 5MB gibi düşük değerler varsa tanımamış demektir ki senin durumunda i5 430m Intel 1.nesil graphics kullanmakta. Bu da desteklenmiyor. Yani grafik hızlandırma çalışmıyor demektir. Bunun için de bir ihtimal (garantisi yok ) aşağıda paylaşılan kextler ile denemeler yap.
Sierra için (1.st) Intel HD Graphic Kext10.12 L | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: egedemiralay

egedemiralay

APPRENTICE
25 Eyl 2017
12
0
1
Ses sorunum çözüldü, grafik hızlandırma sorunum bütün kextleri denememe rağmen çözülmedi. Konu kilitlenebilir. (Başlığa çözüldü nasıl yazısı nasıl ekleniyor bilmiyorum, anladığım kadarıyla yönetici ekliyor.)

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Aorus 15G KC
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10870H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
500GB SSD & 16GB RAM