Merhaba acer aspire 5741G kullanıyorum özelliklerini yazdım. Henüz Sierra kurdum, WiFi, bootloader, FakeSMC vs. sorunları çözdüm fakat 2 tane sorunum var.
1-) VoodooHDA 2.8.8 kurdum, ayarlarda VoodooHDA kısmında No VoodooHDA Devices Detected ve ses giriş/çıkış kısmında hiçbir aygıt bulunamadı sorunum var.
2-) Şifre ekranını geçerken sanki kasıyor gibi, launchpadi açınca kasıyor bazı yerlerde görüntüyle ilgili bozukluklar fark ediyorum. Fakat çok bilgim yok. Ekran kartıyla ilgili kext mi kurmam lazım, işlemcideki Intel HD Graphics'i mi kullanmalıyım bilemedim. (varsa) GraphicsEnabler=Yes veya GraphicsEnabler=No boot flagleriyle çalıştırmam bir şey değiştirmedi.
1-) VoodooHDA 2.8.8 kurdum, ayarlarda VoodooHDA kısmında No VoodooHDA Devices Detected ve ses giriş/çıkış kısmında hiçbir aygıt bulunamadı sorunum var.
2-) Şifre ekranını geçerken sanki kasıyor gibi, launchpadi açınca kasıyor bazı yerlerde görüntüyle ilgili bozukluklar fark ediyorum. Fakat çok bilgim yok. Ekran kartıyla ilgili kext mi kurmam lazım, işlemcideki Intel HD Graphics'i mi kullanmalıyım bilemedim. (varsa) GraphicsEnabler=Yes veya GraphicsEnabler=No boot flagleriyle çalıştırmam bir şey değiştirmedi.
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Aorus 15G KC
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 10870H
- Grafik Kartı
- Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC255
- Ağ Aygıtları
- Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
- Disk ve RAM
- 500GB SSD & 16GB RAM