ÇÖZÜLDÜ Acer Aspire E1-571 Elan Touchpad ve pil sorunu vb.

murobro

APPRENTICE
22 Nis 2018
18
0
1
30
Salam arkadaşlar. UEFİ sistemli Acer Aspire E1-571 laptopuma Windows 10-nun yanına MAC OS X Higt Sierra kurulumu yaptım. Her şey çok güzel çalışıyor. Fakat bir kaç problemim var. Öncelikle en büyük sorunum ELAN Touchpadın çalışmaması. Forumda aradım ama uygun bir konu bulamadım. Bundan ilave pil yüzdesi görünmüyor. Bir de windowsda kullandığımız gibi CTRL-C, CTRL-V gibi kopyala yapıştır butonlarını nasıl aktif de bilirim. Malum Hacktosh olduğu için Command tuşu yok. Bu sorularıma yardımcı olursanız çok sevinirim. Önceden teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Ama benim cpu Haswell sürümü aşağı sürüm. problem olur mu
Niye olsun? Ek olarak resme baktın mı? Tam olarak senin cihazın için yama var macIASL içinde. Rehberi dikkatli uygularsan pil göstergesi çalışacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

murobro

APPRENTICE
22 Nis 2018
18
0
1
30
ben toucpad için demişdim. teşekkür ederim hemen deniyecem.

Bir arkadaş kendi kextlerini verdi. Efinin içerisine atdım trackpad, pil ve ekran parlaklığı düzeldi. Şimdi bir kaç sorum var.

1. Postda yazdığım gibi komutları nasıl aktiv ederim?
2. App storede sistem güncellemesi var kurarsam sistemin açılmama gibi bir sorunu olurmu?
3. Siri çalışmıyorum. Yazı ile de yaziyorum ve ya ses ilede çagırıyorum. Siri diyor ki, üzgünüm anlayamadım. Bunu nasıl aşarım?
4. Windows kurulu diskdeki Downloads klasörünü ana ekrana kısa yol olarak atmak istiyorum. Bunun için iznin yok diyor. Nasil düzeltirim?

Tüm sorularıma sırayla cevap verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
CTRL-C, CTRL-V gibi kopyala yapıştır butonlarını nasıl aktif de bilirim.
Burada CTRL yerine Win tuşunu kullanacaksın.
2. App storede sistem güncellemesi var kurarsam sistemin açılmama gibi bir sorunu olurmu?
Windows diskinde yer açıp kurulum yaptıysan direk güncelleme ile hata alabilirsin. O yüzden aşağıdaki konudaki kurulum betiğini kullanman daha iyi olur.
[Video Rehber] High Sierra Apple Store Gerekmeden Güncelleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
3. Siri çalışmıyorum. Yazı ile de yaziyorum ve ya ses ilede çagırıyorum. Siri diyor ki, üzgünüm anlayamadım. Bunu nasıl aşarım?
Wi-Fi ve Ethernet tanıtılmış olması, konum servislerinin aktif olması gerekiyor. Wi-Fi bu arada USB üzerinden ise Siri yine çalışmayacaktır.
4. Windows kurulu diskdeki Downloads klasörünü ana ekrana kısa yol olarak atmak istiyorum. Bunun için iznin yok diyor. Nasil düzeltirim?
Klasöre sağ tıkla ve make alias seçip oluşan kısayol klasörünü istediğin yere koyabilirsin. Ancak NTFS disklere yazabilmen için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
macOS'a NTFS Yazma Desteği Kazandırma osXFuse NTFS 3G | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları