Acer Aspire E5-571G Sierra Kurulum sonrası sorunlar

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Kurulum sorunsuzca oldu. Kurulumdan önce dediğiniz gibi laptopun videokartına göre config dosyasını seçdim intel hd4400 olanı, ve realtek alc283 layout idlerinden birincisini (yani 3) config dosyasında yazdım. Ancak kurulumdan sonra ses çalışmıyor, aynı zamanda klavye, touchpad ve internet çalışmıyor. Harici klavye ve mouse sorunsuzca çalışıyor. LAN kurulumu yapa biliyorum. Artık 3cü kez sistemi silib yeniden kurdum, ama bi türlü sesi çalıştıramadım. Dahili klavye ve touchpad ise gah çalışıyordu gah çalışmıyordu, ancak şimdi hiç çalışmıyor. Şimdi temiz bir kurulum yaptım ve hiç bir kext dosyasına dokunmadım. Siz ne derseniz onu edicem

Yöneticilerden biri yardımcı olmayacak mı? Klavye ve touchpad sorununu çözdüm. Ama ses hala çalışmıyor

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
- WiFi kartınız desteklenmiyor. İsterseniz desteklenen bir kartla değiştirin veya USB WiFi kullanın.
- Ses kartı için genel olarak AppleALC kullanılır. Kurulumu doğru yaptığınıza emin olun. Rehberi takip ettikten sonra layout id olarak 11 ve 66 yı da deneyebilirsiniz.

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
14,239
7,539
4,401
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Bağlantıdan dosyayı indirin. İçerisinde ses için iki kext ve yamalanmış config.plist var. Kullanın Kextleri S/L/E içerisine kext wizard ile yükledikten sonra yine kext wizard ile repair permission ve rebuild cache yapın. Sistemi yeniden başlatın. Dosya içerisindeki AppleHDA_ALC283.kext'in adını AppleHDA.kext şeklinde değiştirin. Elinizin altında olması sebebiyle Extensions klasörü içerisindeki orjinal AppleHDA.kext'i yedekleyin. Yosemite için kullanılmış sanırım Sierra'da da çalışacaktır. Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 1.0.2
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler