ÇÖZÜLDÜ Acer Aspire E5-571G Sierra ses ve video sorunu

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Laptopumda AppleALC kurallarına uyarak her şeyi yaptım, ama bi türle ses çalışmadı. Sonra Multibeast içindeki Voodoo kurulumu yaptım, yine ses çalışmıyor. Bir de youtubeda video izlerken videoyu duraklatdıkdan ve ya ireli-geri çekdikden sonra video gitmiyor. Öylece kalıyor. Ne yapmalıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Sistem bilgileri lütfen.
Düzeltme: Sistem bilgilerin imzanda, dikkat etmedim. Bunun için özür dilerim. Artık dilimde tüy bittiği için pes ettim imzalara bakmaya. Bunu uygulayan senin gibi arkadaşlara teşekkürler.
Ses için krumuş olduğun Voodoo ile igili kextleri kaldır ve rebuild cache yap. Ardından sistemi yeniden başlatıp VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi indir ve kurulum seçeneklerinde voodooHDA 2.8.9 Legacy 10.12 seç ve kurulumunu yap. Ardından tekrar Rebuild Cache yapıp sistemi yeniden başlatıp sesin çalışıp çalışmadığını kontrol et.
Grafik sorunu için ise HD4400 dopru olarak tanıttığından emin ol. Gerekirse Config / Graphics içinde farklı platform-ID'ler ile dene (Clover Configrator içinde farklı seçenekler mevcut). Ek olarak farklı bir browser kullanmayı deneyebilirsin.
Ek olarak şunu dene:
SAFARI_Video_FIX.zip

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Lafı olmaz kardeşim, kurallara uymayı severim. Dediklerini uygulamak için sistemi başlatmak istedim ama apple logosundan sonra yasak işareti geldi. 3-4 defa kapatıp açdım sistem açıldı. Sorun ne bilmedim. Dediğin gibi eski Voodoo kexti silip, rebuild cache yaptım, sistemi yeniden başlatdığımda apple logosu 20 dakika felan sürede doldu ve sona geldiğinde öylece kaldı sistem açılmadı. Şimdi aklıma geldi ki, sisteme restart verdiğimde böyle oluyor. Ama Shut Down yaptıkda normal açılıyor. Galiba grafik configinde bi eksik ve ya yanlışlık var. Benim sistemim için ideal bir config paylaşa bilirmisiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Benim sistemim için ideal bir config paylaşa bilirmisiniz?
USB / EFI / içinde ki config dosyaları içinde senin donanımına uygun config dosyasını belirleyip, bunun ismini config.plist olarak değiştirip kullanabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Montezuma kardeşim, bu yasak işaretinden ben bıktım usandım, ama o benden bıkmadı. Laptopu normal kapatıb evden çıkıyorum. Eve döndüyümde çalışmıyor. Çok saçma bi durumdayım. Sinirlenib yeniden format yaptım. Sistemi yeniden kurdum. Kurulumdan önce intel hd4400 için configi yerleştirdim. Kurulumdan sonra Multibeasti kurdum. Sonra clover paketini. Sonra Efi/clover/config dosyasını değiştirdim (kurulumdan önce yaptığım gibi). Restart verdim. Yine yasak işareti. Verbose seçib yapıyorum. Kasıldığı yerde ekranın yazıları siliniyor. Bazısı kalyor. Acayib bi şekil oluyor. Yani hata bilinmiyor. Ek bilgi: harici hdd kullanıyorum. 2 usb 2.0 ve 1 usb 3.0 var. Usb 2.0 takıyorum her zaman. Her ikisinde de aynı sorun var. Ha bide "boot from diskadı" seçdiğimde bazen laptop kendiliğinden kapanıb açılıyo, yine boot giriyorum yine öyle oluyor. Sonra nasıl oluyosa sistem açılıyor ve ya yine yasak işareti geliyor. Çok enterasan sorunlar çıkıyor. Mesajımı buraya kadar okudusuysanız Allah razı olsun. Sabrlı adamsınız

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Multibeast ile kurdukların nedir? Bootloader, kext vs bunları paylaşırsan iyi olur. Ek olarak yaşadığın diğer sorunlar harici diske kurulumdan kaynaklı olabilir, bunu da belirteyim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Sistem bilgileri lütfen.
Düzeltme: Sistem bilgilerin imzanda, dikkat etmedim. Bunun için özür dilerim. Artık dilimde tüy bittiği için pes ettim imzalara bakmaya. Bunu uygulayan senin gibi arkadaşlara teşekkürler.
Ses için krumuş olduğun Voodoo ile igili kextleri kaldır ve rebuild cache yap. Ardından sistemi yeniden başlatıp VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi indir ve kurulum seçeneklerinde voodooHDA 2.8.9 Legacy 10.12 seç ve kurulumunu yap. Ardından tekrar Rebuild Cache yapıp sistemi yeniden başlatıp sesin çalışıp çalışmadığını kontrol et.
Grafik sorunu için ise HD4400 dopru olarak tanıttığından emin ol. Gerekirse Config / Graphics içinde farklı platform-ID'ler ile dene (Clover Configrator içinde farklı seçenekler mevcut). Ek olarak farklı bir browser kullanmayı deneyebilirsin.
Ek olarak şunu dene:
SAFARI_Video_FIX.zip
Kardeşim dediğin Voodoo-yu kurdum sonunda ses çalıştı. Ama kulaklık taktığımda ses çok yavaş geliyor, kuyu dibinden sanki. Youtubeda şarkı açıyorum bazısında ses karışmış şekilde geliyor. Kulaklığı çıkardığımda ses normal çıkıyor. Ne yapa bilirim? Bu arada youtubeda video donması da kendiliğinden düzeldi

Kardeşim dediğin Voodoo-yu kurdum sonunda ses çalıştı. Ama kulaklık taktığımda ses çok yavaş geliyor, kuyu dibinden sanki. Youtubeda şarkı açıyorum bazısında ses karışmış şekilde geliyor. Kulaklığı çıkardığımda ses normal çıkıyor. Ne yapa bilirim? Bu arada youtubeda video donması da kendiliğinden düzeldi
Ek olarak ekran parlaklığını nasıl artırıb-azalda bilirim? Windowsda olduğu gibi (Fn+Left ve Fn+Right)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Bu rehberde VooDooHDa sorun ve çözümlerini paylaştım.
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ek olarak ekran parlaklığını nasıl artırıb-azalda bilirim? Windowsda olduğu gibi (Fn+Left ve Fn+Right)
İlk olarak #75 mesajında ki uygulamayı debe. Olmaz ise şu rehberi takip et.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | Sayfa 8 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
Ses aynı. Düzelmedi. Kulaklıkla çok kötü oluyor. Parlaklık ise 75ci mesajdakı gibi uyguladım. F1 ve F2 basıyorum işaret geliyor ama parlaklık değişmiyor. Konuyu başdan okuyub bakıcam bidaha

B4S4Y3V

APPRENTICE
9 Eyl 2018
23
2
0
34
@real hocam senin cihazın aynısını bende kullanıyorum ve hackintosh yapmak istiyorum sen geçtikten sonra sıkıntı yaşadın mı?
Sadece hackintosh mu yaptın yoksa windowsun yanına mı kurulum gerçekleştirdin?

Beni bu konuda bilgilendirmen mümkün mü?

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
En son High Sierra 10.13.4 kurmuştum, normal de çalışıyordu. Ama şimdi hiç çalıştırmıyorum. Mojave çıkmasını bekliyorum. Yeni sistemi kurmayı deniyecem. 10.13.4 sorunsuz çalışıyordu bende. Windows yanına kurdum 60 GB ayırmışdım

B4S4Y3V

APPRENTICE
9 Eyl 2018
23
2
0
34
Hocam şuan açsanız çalışıyor mu ? Yoksa açmaya çalışıyorum açılmıyor anlamında mı söylediniz?

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
27
Bakı
İnan ki, kaç aydır açmıyorum, ama sonuncu defa açdığımda çalışıyordu. Şimdi de açmaya üşeniyorum :D

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler