ÇÖZÜLDÜ Acer Aspire s3 391 Güç Yönetimi

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Sevgili @Dexter61 emin ol rehber çok kolay. Sadece biraz dikkatlice irdelemek gerekiyor o kadar. Elbette rehberin garantisi yok ancak iMessage çalışma mantığını anlamak açısından önemli diye düşünüyorum. Şunu yapabilirsin; Kendine ayırdığın bir zamanda ilgilen bununla bir ara. Hep diyorum, Hackintosh keyif işidir,. :) Olmasaydı eğer neden bu kadar uğraşayım? ;)
Haklısınız hocam gerçekten uğraşmak çok keyifli bazen insanı bıktırsa bile :) Siz öyle diyorsanız boş zamanımda deneyip sonuçları sizinle paylaşırım hocam, tekrardan sağolun.

Hocam İ3 3217U kullanıyorum, benimle aynı işlemciye, aynı laptop modeline sahip olan bir arkadaş SSDT dosyasını paylaşmış [Guide] Acer S3-391 Ivy Bridge | Page 34 | tonymacx86.com burada ama şimdiye kadar güç yönetimine pek ihtiyaç duymadım açıkcası. Laptopın bataryası zaten ölü. Herhangi bir SSDT yapılandırması yapmadan gayet stabil çalışıyor ama yinede hazır dosya varken yapmak istiyorum. Dosyanın içeriği bu şekilde

nj_U_Nr7-rcXsQhCZodGC1B9myzqO9Lz.png
İçerisindeki SSDT.aml dosyasını aynı DSDT.aml gibi ACPI/ patched içerisine kopyalamam mı gerekiyor? Bir de son olarak gerekli her DSDT patchleri yapmama rağmen hala AC'de şarj kablosu takılıyken uyku moduna alınca uyku moduna girdikten bir kaç sn sonra tekrar açılıyor sistem ama pilde çalışırken gayet stabil uyku moduna giriyor. gux_defer_usb2 clover da seçili olmasına rağmen bu şekilde. Rehberde bu sorunun düzelmesi için bunun seçili olmasını belirtmiş.

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Dexter61

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Hocam verdiğiniz linki takip ederek güç yönetimi planlarınıda oluşturdum ve SSDT dosyasını Patch dizini altına attım. Artık İntel power gadgettan işlemci frekansıda dinamik olarak değişiyor ayrıca makina kullanılmadığı zaman fani dahi tamamen kapıyor. Windowstan daha iyi oldu bile denebilir :D. Şimdi ki tek sorunum hala AC kablosu takılıyken uykudan uyanma problemini çözemedim. Uykuya giriyor ama 5sn sonra kendi kendine uyanıyor. [Guide] El Capitan on Acer S3-391 Ivy Bridge with Clover | tonymacx86.com burada DSDT kısmında 6 series USB( Seems to stop Laptop immediately waking from sleep when on AC Power) yazan patch bu soruna çözüm olmak için yapılmış. Bende patchlememe rağmen hala bu sorun devam ediyor anlamadım doğrusu.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Uyku sorunu için Config/boot sekmesinde darkwake =0 olarak,
Yine Config/ acpi fixes içinden de shutdown fix işaretli dene.
Darkwake değeri 0 İle olmaz ise farklı değerler ayarlayıp deneyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Hocam ben şimdide biraz kendime iş çıkartıp Sierra için kolları sıvamak istiyorum doğrusu :D Aynı kurulumu Sierra için yapacağım. Zaten temiz kurulum yapmak istiyordum yapmadan birde Sierrayı deneyim dedim . Sitede ki imajı şuan çekiyorum. Birlikte bir config dosyası düzenlemiştik. Siz Kernel and kext patch kısmında bazı değişiklikler yapmıştınız. Aynı config dosyasını Sierra da kullansam sıkıntı yaratır mı?

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Kolay gelsin. Sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Ancak tabi denemeden bilemeyiz. Yamalar da sıkıntı olursa disable yaparsın.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Hocam verdiğiniz linki takip ederek güç yönetimi planlarınıda oluşturdum ve SSDT dosyasını Patch dizini altına attım. Artık İntel power gadgettan işlemci frekansıda dinamik olarak değişiyor ayrıca makina kullanılmadığı zaman fani dahi tamamen kapıyor. Windowstan daha iyi oldu bile denebilir . Şimdi ki tek sorunum hala AC kablosu takılıyken uykudan uyanma problemini çözemedim. Uykuya giriyor ama 5sn sonra kendi kendine uyanıyor. [Guide] El Capitan on Acer S3-391 Ivy Bridge with Clover | tonymacx86.com burada DSDT kısmında 6 series USB( Seems to stop Laptop immediately waking from sleep when on AC Power) yazan patch bu soruna çözüm olmak için yapılmış. Bende patchlememe rağmen hala bu sorun devam ediyor anlamadım doğrusu.
Benim de laptopumda sadece uyku moduna giriyor ve güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapatıyordu. Uyku modunun bu şekilde çalıştığını sanıyordum yanılmışım :). İnternette benzer modelden yapanları denedim aynı. Çözmeye yaklaşırken aynı sizdeki uykudan uyanma sorunuyla karşılaştım.
Burdan DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo DSDTde maciASLde aratıp "0x0D" olarak bulduğum için USB _PRW(0x0D) yamasını yaptım. Ve uykuya aldıktan 2-3 sn sonra uyanma sorununu çözdüm.
Montezuma hocam uyku moduna geç giriyor sadece onun çözümü var mıdır? yoksa normal bir durum mu?
dJj7x02xBLn6EA3iwBEw5s7enbHTR-O0.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
@mertc15 çalışan servislerin kapanması uzun sürebiliyor. Bu normal bir durum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Benim de laptopumda sadece uyku moduna giriyor ve güç düğmesine bastığımda bilgisayarı kapatıyordu. Uyku modunun bu şekilde çalıştığını sanıyordum yanılmışım :). İnternette benzer modelden yapanları denedim aynı. Çözmeye yaklaşırken aynı sizdeki uykudan uyanma sorunuyla karşılaştım.
Burdan DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo DSDTde maciASLde aratıp "0x0D" olarak bulduğum için USB _PRW(0x0D) yamasını yaptım. Ve uykuya aldıktan 2-3 sn sonra uyanma sorununu çözdüm.
Montezuma hocam uyku moduna geç giriyor sadece onun çözümü var mıdır? yoksa normal bir durum mu?
-Sz1RXi8NkCWGhnSNI4Tih9fjKtE_dh-.png
Deneyeceğim hocam teşekkürler.

Hocam Sierra kurulumunda herhangi bir sorun yaşamadım ancak El Capitan'ın Config dosyasını Sierra için kullanmaya çalıştığımda sistem açılmadı. Size zahmet [Guide] El Capitan on Acer S3-391 Ivy Bridge with Clover | tonymacx86.com burada ki Kernel & kext patches —> kısmında ki değişiklikleri Sierra Config dosyamda tekrar düzenleyebilir misiniz. Dropbox - Sierra Config Dosyası.zip
Birde Kamera çalışmıyordu daha öncede söylemiştim. DSDT dosyasını patch kısmına atmadan önce Kameranın çalıştığını fark ettim çok garibime gitti :) DSDT neden Kamerayı bozuyor anlamadım. Dosyası gerekli yere kopyaladıktan sonra Kamera bulunamadı hatası alıyorum.
Çok teşekkürler tekrardan

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
burada ki Kernel & kext patches —> kısmında ki değişiklikleri Sierra Config dosyamda tekrar düzenleyebilir misiniz
@Dexter61 bu değişikleri kolaylıkla yapabilirsin. Zira gayet kolay. Yamaların olduğu El Capitan config dosyasını aç. Yamalara çift tıklayıp kopyalayıp Sierra Config dosyasındaki ilgili yerlere yapıştır. Yapamazsan bakarız ;)
Birde Kamera çalışmıyordu daha öncede söylemiştim. DSDT dosyasını patch kısmına atmadan önce Kameranın çalıştığını fark ettim çok garibime gitti :) DSDT neden Kamerayı bozuyor anlamadım. Dosyası gerekli yere kopyaladıktan sonra Kamera bulunamadı hatası alıyorum.
Çok teşekkürler tekrardan
Bu normaldir. Zira hazır DSDT'ler çoğu zaman iyi çözüm olmaz. Nihayetinde senin cihazınla aynı model gözükse dahi bile üreticiler, farklı donanım modelleri kullanıyor olabilirler. Senin kullandığın DSDT'yi hazırlayan kişi bunu kendi cihazına göre düzenlemiş.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
@Dexter61 bu değişikleri kolaylıkla yapabilirsin. Zira gayet kolay. Yamaların olduğu El Capitan config dosyasını aç. Yamalara çift tıklayıp kopyalayıp Sierra Config dosyasındaki ilgili yerlere yapıştır. Yapamazsan bakarız ;)

Bu normaldir. Zira hazır DSDT'ler çoğu zaman iyi çözüm olmaz. Nihayetinde senin cihazınla aynı model gözükse dahi bile üreticiler, farklı donanım modelleri kullanıyor olabilirler. Senin kullandığın DSDT'yi hazırlayan kişi bunu kendi cihazına göre düzenlemiş.
Hocam çok uğraştım bu yamaları text edit ile kopyalamayı ama bir türlü yapamadım kafayı yedirtti :D tam olarak o kod satırını nereye kopyalayacağım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Text edit ile deneme. Benim bu yamaları eklediğim Config dosyasında "Kernel and kext Patches" içinden bunların üzerine çift tıklarsan bunları kopyalanabilir yaparsın. Sonra bunları ekleme yapacağın Config'de yine aynı yere yapıştır.
Örnek;
Screen Shot 2017-01-25 at 13.18.20.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Hocam ilk önce eski config dosyasını açıp o kısımda ki yamaların hepsini yeni olana kopyala yapıştır yaptım ama hala ses ve güç yönetimi aktif olmadı. El Capitanda oluşturduğum SSDT.aml yani. Galiba El Capitan'a geri dönüş yapıcam zaten çok farkta yokmuş :D

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Hocam ilk önce eski config dosyasını açıp o kısımda ki yamaların hepsini yeni olana kopyala yapıştır yaptım ama hala ses ve güç yönetimi aktif olmadı. El Capitanda oluşturduğum SSDT.aml yani. Galiba El Capitan'a geri dönüş yapıcam zaten çok farkta yokmuş :D
Güç yönetimi için SSDT.aml dosyasını tekrar oluşturmalısın. Sierra bu arada çok daha fazla sistem haynağı tüketir. EL Capitan ile sorunsuz ise El Capitan'da kal. Şunu yapabilirsin aslında. Kullanmadığın bir HDD varsa, ona Sierra kurup denemeler yapabilirsin. Bu sayede tekrar tekra kullandığın sistemi silmek zorunda kalmazsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları