Mac Laptoplarda harici ekran kartını tanımaz. Yükleyemezsiniz. Optimus bir Nvidia teknolojisidir. Apple bu teknolojiyi bilmez tanımaz.
Sequoia meselesine gelince; Ventura ve üzeri sistemler işlemcide AVX2 desteği ister. IvyBridge işlemcilerde sadece AVX desteği vardır. Sistemin bu desteği görmezden gelmesi için öncelikle CryptexFixup.kext kullanmanız gerekir. Sonrasında ise uyumsuz dahili grafik HD4000 için OCLP kullanılmalıdır.
Bu konuda takip edilecek yol ekli rehberde anlatılmıştır.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
denedim şimdi, sequoia recover ekranından yükleme yeri geldi, install ettim, yeniden başlatmalar oldu, en son apple logosunda 1 dakikadan az kaldı dedi, tekrar boot etti, ve aynı apple logunun altındaki ilerleme barı taaa ucuna kadar gelmişti neredeyse bitti yani belli, sonra yine boot etti ve oradaki install sequoia diski artık gitti kendi oluşturduğum sequoia diski vardı yani normalde basıl macosu açacağım disk bastım ona sonsuz boot oldu, ne yaparsam yapayım dil ve ülke seçme yerine gelmedi sonsuz boot. Bunu nasıl çözebiliriz, gpt ye sordum bunları dedi :
EFI → config.plist içine şunları EKLE:
-wegnoigpu
amfi=0x80
Bu:
- HD4000’i geçici kapatır
- Grafik yüklenmeden masaüstüne sokmayı dener
EĞER MASAÜSTÜNE GİRERSE (ALTIN ADIM)
Girer girmez:
- OpenCore Legacy Patcher’ı aç
- Post-Install Root Patch
- HD4000 patch’i yükle
- Reboot
Mac Laptoplarda harici ekran kartını tanımaz. Yükleyemezsiniz. Optimus bir Nvidia teknolojisidir. Apple bu teknolojiyi bilmez tanımaz.
Sequoia meselesine gelince; Ventura ve üzeri sistemler işlemcide AVX2 desteği ister. IvyBridge işlemcilerde sadece AVX desteği vardır. Sistemin bu desteği görmezden gelmesi için öncelikle CryptexFixup.kext kullanmanız gerekir. Sonrasında ise uyumsuz dahili grafik HD4000 için OCLP kullanılmalıdır.
Bu konuda takip edilecek yol ekli rehberde anlatılmıştır.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
yaptım bu yazılan şeyi igpu kapat demekmiş bu, boot edince ortada koskoca iptal işareti geldi hiç yazı bile akmadı, altında supporta.apple.com/mac/startup gibi yazı geldi. Ben efi oluştururken macbookpro 10.1 seçtim acaba bu mu düşük kalıyor, config dosyasını değiştirip içindei ayarı macbookpro 14.1 mi yapmalıyım acaba