Acer Predator Helios 300

amanov.ilkin

APPRENTICE
18 Ağu 2019
3
0
1
Oncelikle Azerbaycandan herkese selamlar.
Benim leptop
Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop PC, 15.6" FHD IPS w/ 144Hz Refresh,
Intel i7-8750H,
GTX 1060 6GB,
16GB DDR4,
256GB NVMe SSD
Bu dizustu bilgisayara uyumlu mac os sistem varmi yardimci olun lutfen olmazsa bilgisayari satmak zorunda kalicam finalcut programi yuzunden. Montajlamada cok sorunlar yasiyorum 4k videolarda en cokta

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Bios modlama ile IGPU devredışı bırakmadan GTX 1060 kullanamazsınız. Bios modlama risklidir. Ya da optimus olmayan bir cihaz edinmelisiniz.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Oncelikle Azerbaycandan herkese selamlar.
Benim leptop
Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop PC, 15.6" FHD IPS w/ 144Hz Refresh,
Intel i7-8750H,
GTX 1060 6GB,
16GB DDR4,
256GB NVMe SSD
Bu dizustu bilgisayara uyumlu mac os sistem varmi yardimci olun lutfen olmazsa bilgisayari satmak zorunda kalicam finalcut programi yuzunden. Montajlamada cok sorunlar yasiyorum 4k videolarda en cokta
Cihazınıza Mojave kurabilirsiniz. Harici grafik kartınız NVDIA kullanılamaz sadece UHD630 kullanabilirsiniz. Wifi konusunda bir belirtiniz bulunmadığı için net birşey diyemiyorum ama Intel wifi ise kullanamazsınız. Final Cut için UHD630 ne kadar bir performans verir bilemiyorum deneyip kendiniz tecrübe edeceksiniz.
Kurulum yapmaya karar verirseniz USB yazdırdıktan sonra CLOVER EFI diskinin içindeki kurulum sonrası araçlar klasöründe bulunun laptop config dosyalarından UHD630 olanı kopyalayıp CLOVER EFI diski içinde EFI/CLOVER klasörünün içinde yapıştırın ve ardından config.plist dosyasının adını config2.plist olarak değiştirin. Son olarak yaptıştırmış olduğunuz UHD630 config dosyasının adını config.plist olarak değiştirin ve kurulum adımlarını takip edin. Bios ayarlarınızı 1 değil 2 değil en az 3 kez gözden geçirin.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

amanov.ilkin

APPRENTICE
18 Ağu 2019
3
0
1
Bios modlama ile IGPU devredışı bırakmadan GTX 1060 kullanamazsınız. Bios modlama risklidir. Ya da optimus olmayan bir cihaz edinmelisiniz.
Cokta risk etmek istemiyorum belki gelecekde vga calisan mac os olur simdilik vga siz calistiricam bakalim ne olucak peki windowsa nisbetde mac oa daha iyi calisiyormu adobe premiere falan
Cihazınıza Mojave kurabilirsiniz. Harici grafik kartınız NVDIA kullanılamaz sadece UHD630 kullanabilirsiniz. Wifi konusunda bir belirtiniz bulunmadığı için net birşey diyemiyorum ama Intel wifi ise kullanamazsınız. Final Cut için UHD630 ne kadar bir performans verir bilemiyorum deneyip kendiniz tecrübe edeceksiniz.
Kurulum yapmaya karar verirseniz USB yazdırdıktan sonra CLOVER EFI diskinin içindeki kurulum sonrası araçlar klasöründe bulunun laptop config dosyalarından UHD630 olanı kopyalayıp CLOVER EFI diski içinde EFI/CLOVER klasörünün içinde yapıştırın ve ardından config.plist dosyasının adını config2.plist olarak değiştirin. Son olarak yaptıştırmış olduğunuz UHD630 config dosyasının adını config.plist olarak değiştirin ve kurulum adımlarını takip edin. Bios ayarlarınızı 1 değil 2 değil en az 3 kez gözden geçirin.
Tmaam deneyip size geri donucem bakalim yapa bilecekmiyim tesekkurler tum bilgileriniz icin