Acer s3-951 Hackintosh Kurulumu Hakkında

siella

APPRENTICE
22 Kas 2017
1
0
1
45
Öncelikle rehberleriniz ve forum için teşekkürler. Özellikle video rehberlerini sevmeyen ben için ayrıca görsel rehberler hazırlamanız yerinde olmuş.

Uzun zamandır denemek istediğim bir işlemdi hackintosh. Çok vakit bulamadığımdan ilgilenemedim. Bu gün elimde bir köşede duran acer s3-951 laptopuma macos kurmaya karar verdim. Yabancı ve Türk forumlarında bu modele başarılı kurulumları da görmüştüm. Ancak bir kaç konu hakkında aklıma takılan sorular var.

Öncelikle windowsla beraber kurulumlarda bütün rehberler uefi anlatılmış. Benim laptop modelimde hem uefi hemde normal biosa sahip modelleri çıkmış. Normal biosa sahip modelde ise efi boot yapılabiliniyor ancak boisdan öncelikli boot tercihi yapılamıyor. Denemek için önce efi windows kurulumu yaptım. 20gb ssd 500 gb hdd nin ssd kısmına efi windows kurulum yaptım. 32 bit de hata verdi 64 biti sorunsuz kurdum. Ancak her sistem açılışında efi den boot etmek için f12 ye basıp boot managera girmem gerekiyor.
Hackintos kurulumu uzun bir işlem olduğundan kuruluma başlamadan önce bazı şeylerden emin olmak istedim.
Sistemde olan boot sorunundan dolayı windowsu ssdye normal kurulum yapmayı düşünüyorum. Ardıdan hdd ye de efi macos kurulumu yapmayı deneyeceğim. Sorunsuz kurulumun yapabilirsem clover boot dan uefi ayarlaması yapmayı düşünüyorum. Tahminimce ayrı hddler olduğundan sisteme başlangıcında f12 ye bastığımda hdd yi efi boot edip clover boot menusune giriş yapabileceğim. Ama sanırım buradan windows boot yapamam. Yani her açılışta f12 ye basmazsam windows boot edecek.

Burada merak ettiğim clover Legacy olarak ikinci hddye kurulum yapsam bir sıkıntı olurmu? Böylelikle sistem açılınca direkt cloverdan boot edebilirim ve windows macos seçimi yapabilirim. Ve legancy kurulum sonrası uefi gibi boot için ayrıca bir ayar yapmam gerekiyor mu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
Aslında UEFI dışındaki kurulum yöntemler ile hazırlanmış konular var. Cihazına eğer uyumlu ise Legacy olarak ister tek diskte, istersen ayrı disklerde legacy olarak kurulum yapabilirsin. Her ne kadar Video rehberleri sevmediğini belirtmiş isen de, aşağıdaki video rehberde kurulum sonrası Clover Bootloader ayarlarının nasıl olması gerektiğini bütün yönleri ile anlattım.
[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler