- Resimleri Ben Düzenledim, Umarım Yeni Arkadaşlara Faydalı Olur. Konu Sabitlenirse Mutlu Olurum. İyi Çalışmalar Dilerim
- Öncelikle şunu belirtmek isterim; bu sistemi kurmak için zaman ayırmalısınız. Yani Windows gibi tak usb yi al windows 7 yi gibi bir işletim sistemi değil, unutmayın ki sisteminize uygun olmayan bir yazılımı birlikte uydurmaya çalışacağız
[box="color:#FFFFFF,align:justify,bradius:5,bgcolor:#fa5223"]Windows boot kısmını bozabilme ihtimalinize karşı dosyalarını yedek almayı unutmayın. [/box]
İnternette donanım uyumluluğunuzu kontrol edebilirsiniz. Örnek veriyorum: Hackintosh xxx uyumlumu
Öncelikle İlgili MacOS imajımızı İndirelim
- Masaüstü için 10.12.6:
osxinfo_Desktop_10.12.6.raw.zip - Google Drive - Laptop için 10.12.6:
osxinfo_Laptop_10.12.6.raw.zip - Google Drive
ADIM 1 : İmaj Dosyasını USB'ye Yazdırmak:
macOS Sierra İmaj dosyasını USB'ye yazdırmak için Win32 Disk Imager programını kullanacağız: Programı indirdikten sonra şu adımları takip edin:
Öncelikle şu programı kurmalısınız: Win32 Disk Imager download | SourceForge.net
- USB Diskinizi takın. (16 Gb ve üstü olmalı )
- Win32 Disk Imager programını çalıştırın.
- "Image File" sekmesinde "Dosya bul" ikonuna tıklayıp indirdiğiniz imaj dosyasını bulun ve seçin
[box="color:#FFFFFF,align:justify,bradius:5,bgcolor:#fa5223"]Hatırlatma: Win32disk programı RAW imajını öntanımlı olarak görmez. İmajı göstermek "Show All Files" seçeneğini seçin.[/box] - Program ana ekrana döndükten sonra "Device" sekmesinde USB diskinizin seçili olduğundan emin olun. [box="color:#FFFFFF,align:justify,bradius:5,bgcolor:#fa5223"]Yanlış disk seçiminde, seçilen diskin tamamen silineceğini unutmayın.[/box]
- Son olarak "Write" seçeneğine tıklayarak USB yazdırma işlemine başlayın.
ADIM 2 : Ekran Kartınıza Uygun Config Dosyasını Seçmek
Resimleri takip edelim
3. ADIM : HARDDİSK BÖLÜNTÜSÜ OLUŞTURMAK
- Paragon Partition Manager Programını İndirip Kurun
Genel Bakış – Paragon HFS+ for Windows®
ADIM 4 : BİOS AYARLARI:
Bilgisayarınızın bios seçenekleri tuş kombinasyonunu internetten öğreniniz.
- Bios ayarlarını fabrika ayarlarına çeviriniz. Boot kilidi varsa kapatınız. USB seçeneklerini Legacy Yapınız. Zaten Fabrika ayarlarında çoğu sistemde bu ayarlar seçili. Kayıt edip yeniden başlatınız.
- Bilgisayarı başlatırken boot menüsü tuşuna basınız (Her bilgisayarda farklı olabilir. Kendiniz internetten bulun ) ve USB Belleğinizin ismini seçip başlatınız.
- Karşınıza Clover Ekranı Gelince Rahat Bir Nefes Alabilirsiniz
ŞİMDİ RESİMLERDEN KONUYU TAKİP EDELİM
Yine boot tuşuna basıp USB belleğimizi seçerek başlatıyoruz
ADIM 5: USB Olmadan Boot Etmek
KEXT (Driver) Kurulumu ile ilgili Farklı Bir Konuda Görüşmek Üzere.
Moderatörün son düzenlenenleri: