ÇÖZÜLDÜ AHCHGenericInjector ve VoodooTSC Sync Kurulum Sorunu

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
32
Merhabalar, Başlıkta belirttiğim kextleri nereye kurmalıyım sizce? daha doğrusu farl eder mi? Bunu nasıl anlatız? Yani hangi kext'in nereye kurulacağını?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Clover>Kext>Other içinde çalışıyorsa sıkıntı yok.

Ben sonradan eklenilen ve Mac OS'a ait olmayan tüm kext'leri buraya atıyorum. Şu zamana kadar sıkıntı yaşamadım.

Yalnız bazı kextler Clover içinde çalışmayabiliyor. Bu kextlerin nereye atılacağını geliştiricisi muhtemelen söylemiştir.

Zaten 3 yere kurabiliyoruz. Bir Clover içine, L/E içine bir de S/L/E içine.

L/E ve S/L/E içine kext kurmak için KCPM Utility Pro ya da benzer bir uygulamaya sahip olmak lazım ve kextcache'nin aynı programla yeniden oluşturulması ve disk izinlerinin onarılması gerekir.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
32
Clover>Kext>Other içinde çalışıyorsa sıkıntı yok.

Ben sonradan eklenilen ve Mac OS'a ait olmayan tüm kext'leri buraya atıyorum. Şu zamana kadar sıkıntı yaşamadım.

Yalnız bazı kextler Clover içinde çalışmayabiliyor. Bu kextlerin nereye atılacağını geliştiricisi muhtemelen söylemiştir.

Zaten 3 yere kurabiliyoruz. Bir Clover içine, L/E içine bir de S/L/E içine.

L/E ve S/L/E içine kext kurmak için KCPM Utility Pro ya da benzer bir uygulamaya sahip olmak lazım ve kextcache'nin aynı programla yeniden oluşturulması ve disk izinlerinin onarılması gerekir.
KCPM Utility Pro ile L/E içerisine yükledim hocam. Ne sıkırtı var ne tıkırtı.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Oradan kaldırıp S/L/E içine yüklemeyi dene.

Kextleri L/E içinden kaldırdıktan sonra S/L/E içine yüklemeden önce KCPM ile disk izinlerini onarıp kextcache'yi yeniden oluşturman gerekli.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
32
Oradan kaldırıp S/L/E içine yüklemeyi dene.

Kextleri L/E içinden kaldırdıktan sonra S/L/E içine yüklemeden önce KCPM ile disk izinlerini onarıp kextcache'yi yeniden oluşturman gerekli.
Üstad sadece kext'i sürükleyip bırakmayı biliyorum ben, S/L/E seçeneği var tamam da o dediğin diğer şeyleri nasıl yapacağız? Dana zahmet

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Ben programı kullanmıyorum internetten bu fotoyu buldum ama büyük ihtimal arayüz değişmemiştir.

-Önce config.plist dosyanı aç.

-Rt Variables sekmesine gel.

-Orada BooterConfig ve CsrActiveConfig göreceksin.

-BooterConfig'e 0x28, diğerine 0x67 yaz. config.plist'ini kaydet ve sistemi yeniden başlat.

-Ardından L/E içine yüklediğin keztleri çöp kutusuna taşı.

-Sonra programın bu Maintenance sekmesine gel.

-"Repair /Library/Extensions folder ve Rebuild system and kexts caches of the target volume seçiliyken "Execute"ye bas.

-Sonra Repair /System/Library/Extension folder ve Rebuild system and kexts caches of the target volume seçiliyken "Execute"ye bas.

-Sonra Repair the Disk Permissions of the target volume ve Rebuild system and kexts caches of the target volume seçiliyken "Execute"ye bas.

"Programın çalışma mantığını bilmediğim için tek tek hepsini yaptırıyorum. Daha kısa yolu da vardır belki bilemem."

-Sonra yeniden başlat bilgisayarını.

-Sistem açılınca tekrardan programı aç ve bu sefer kextleri sürükleyip bıraktığın yerde /System/Library/Extensions yolunu seçip kextleri öyle sürükle. Kextler masaüstünde olsun. Download klasöründe hata veriyorlar bazen.

-Ardından bir üstteki söylediğim adımları tekrarla.

-Sonra yeniden başlat.

En sonunda da config.plist'indeki Rt Variables sekmesindeki ayarlarını eski haline al.

Bol şans.

Nl-Ql5EIfjOjKbmwUEDeh5NWxDH9SnxF.png

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: ferit34

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
32
Üstad saol, söylediğin gibi yaptım işe yaradı, şuanda S/L/E içerisinde yüklü hepsi, hatta interneti bile oraya yükledim. Fakat bi sorum daha olacaki bu 0x28, 0x67 ne işe yarıyor? komle sildim onları bi sorun olmadı, şuanda o değerler boş.

• Like
Tepkiler: taluyka

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Sen sağ ol. Güzel günlerde kullan.

Sip kapatıyor o ayarlar. Sip= System Integrity Protection. Mac OS'un güvenlik ayarları ile alakalı bir şey. Çok detayını bilmiyorum fakat L/E ve S/L/E içine kext yükleyebilmek için o ayarları öyle yapmak şart.

0x0, 0x0 yaptığında sistem açılıyorsa o şekil kullanabilirsin.

Ben kextlerimi Clover içinde kullandığımdan sürekli 0x0 ikisi de. Clover dışında kullandığımda Nvram resetlediğimde kextleri tekrar yüklemek gerekiyor o nedenle Mac OS kurulu diske kext yüklemiyorum ben.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

ferit34

PADAVAN
20 Kas 2017
188
32
221
32
Sen sağ ol. Güzel günlerde kullan.

Sip kapatıyor o ayarlar. Sip= System Integrity Protection. Mac OS'un güvenlik ayarları ile alakalı bir şey. Çok detayını bilmiyorum fakat L/E ve S/L/E içine kext yükleyebilmek için o ayarları öyle yapmak şart.

0x0, 0x0 yaptığında sistem açılıyorsa o şekil kullanabilirsin.

Ben kextlerimi Clover içinde kullandığımdan sürekli 0x0 ikisi de. Clover dışında kullandığımda Nvram resetlediğimde kextleri tekrar yüklemek gerekiyor o nedenle Mac OS kurulu diske kext yüklemiyorum ben.
Denemiş olduk en azından =), Teşekkürler tekrardan.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler