AMD FX4100 Sierra Uyumu

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Merhaba Sierra 10.12 imajı hackintosh zone sitesinden indirdim.Şuan yükleme boot ekranında sorun yaşadığımdan boot gerçekleştiremiyorum, her türlü arg komutunu denediğim halde.Kernel konusunda bildiğim kadar ile tarnsmac program aracılığı ile Library/System/Kernel klasör içerisinde kontrol ettiğimde 3 adet dosya görünüyor amd kernel, intel kernetl ve sadece kernel isimli dosyalar,ne yapmam gerekir?.Başka Kernel yada patched gibi kernelmi kullanmalıyım değiştirmeliyimmi?:Tabi işlemcime göre işlemcim: Amdfx4100 işlemci buna göre sorun nedir? ne yapmam gerekir, komut vs doğru kernel konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Montezuma hocam dha önce Mavercik yükledim hatırlarsanız:) sierraya geçmek istiyorum Maverickde sorun yok, ama sierra olsun isterim çok sevinrim teşekkürler.:))

Bu arada bu sistemim özelliklerime göre sizin kendinize ait bir imajınız var ise rehberiniz yönlendiriseniz çok sevinirim.Bulamadım forumlarda :neutral

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
AMD işlemciler macOS tarafından desteklenmeyen işlemciler. Dolayısıyla bunlara kurulum normalde mümkün değil. Ancak kurulum imajı içinde kernel yaması yapılmış imaj dosyaları ile kurulum mümkün. AMD kurulum imajları hakkında bildiğim, ilk kurulum bittikten sonra tekrar kurulum ekranına gelip Terminal uygulaması kullanılarak imaj içinde paylaşılan kernel ve prelinked kernel gibi dosyaların macOS kurulu diske kurulması gerekli. AMD konusunda kapsamlı rehber ve temiz kurulum imajı bulabilceğin site:
AMD OS X

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Anlıyorum, kurulum yaptım ama giremiyorum ki terminal uygulamasına. Bahsettiğiniz kurulum yaparken ilk baştaki işlemidir? Yoksa kurduktan sonramıdır?.Eğer kurduktan sonra derseniz ben terminale giremiyorum sistem açılıyor pat diye reset atıyor.Şöyle olabilirmi, kurulumu yaparak harddisk cıkartıp başka bir Windows yüklü sisteme takarak Windows altında transmac ile içerisine girerek kernel ekleyebilirmiyim?

Buarada, sadece Niresh sistemimi verimlidir. Ayrıca Yardımınız için teşekkür ederim.

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Bahsedilen işlemler kurulumdan sonra yapılacak işlem. Yani kurulum bitti ve sistem tekrar baştıldığında tekrar kurulum ekranına gidip bahsedilen ayarları kurulum ekranında Terminal açarak yapacaksın. Bu işlemle imaj içindeki yamalı kernel ve gerekli dosyalar macOS'in kurulu olduğu kök dizini bu dosyaların kurulmasını sağlar ve bu sayede sistemi boot edersin. Niresh'in imajı hakkında bir bilgim yok. Bu konu için verdiğim forumu takip etmeli ve yine bu arkadaşların imajı kullanıp video rehberlerini incelemelisin.
AMD OS X - Ryzen 5 1600 Sierra installation

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Tekrar Selam, yardımınız için öncelikle teşekkür ederim. Daha bahsettiğim üzere bu konu yarım kaldı henüz denemedim. Şehir dışında tatildeydim diyebilirim. Verdiğiniz rehber Ryzen işlemci altında bir video benim işlemcim Amd fx 4100 uygun mudur? Ya da şu anki yüklü sistem bu işlemcide Mavericks. Lakin güncellemek isiyorum ama açılmayacak diye yapamıyorum. Daha önce yüklemiştim ve açılmadı, tekrar format yükleme zorunda kaldım. Sanırım kernel gibi değişimler olduğunu demiştiniz, çok iyi açıklayıcı bir rehber var mıdır? Çok karışık anlatımlar var bu konu ile alakalı yada ne yapabilirim? Sürümü güncellemeliyim, çalışmayan programlarım var, logic x isimli program altında. Tavsiyeniz ne olur, tekrar teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
FX 4100 ile deneyebilirsin. Ryzen için hazırlanmış rehberlerdeki adımlar senin sistemin için de geçerli ve karışık değil. Yapman gereken sadece kurulum bittikten sonra sistem yeniden başladığında sistemi açmayı denemeden tekrar kurulum ekranına gitmen ve burada Terminal kullanarak imaj içinde paylaşılan otomatik kernel yükleme betiğini kullanarak yamalı kernelin ve gerekli kextlerin, macOS kurulu diskin sistem dosyalarına yüklenmesini sağlamak. Bu video rehberlerde bu anlatılıyor zaten.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Teşekkürler, bu iyi oldu anladım şimdi.Umarım driver tanıtmayı başarabilirim tek korkum ekran kart. Kartım: 1gb Nvidia 210 kurulumu yaptığımda size bildiririm ,umarım başarılı bir kurulum gerçekleştiririm. :)

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi