AMD Phenom II X4 945 Hackintosh Uyumu

MuratGumus1978

APPRENTICE
12 Mar 2018
3
0
0
46
Merhaba,
Uzun zamandır macintosh Workstations modellerini inceliyor, ilgi duyuyorum ancak bana Mac Os Windows kullandığımdan dolayı hep uzak ve ürkütücü gelmiştir. Ben endüstriyel tasarımcıyım,macintosh'un ne denli sağlam bir cihaz olduğunu bilirim ancak cesaret edipte bir sistem alamadım, kullandığım program bu cihazlarda ne denli sağlıklı çalışır tecrübem yok ve tecrübesi olanıda tanımadım. Kendime bir mac pro almayıda düşünüyorum ancak öncesinde tecrübe edip sonra masraf etmekten yanayım. Pc'ye MacOs nasıl kurulur, kullandığım programın kırığı mac versiyonunda varmıdır bilmiyorum, bana bu konuda yardımcı olmanızı talep ediyorum. Pc bileşenleri olarak işlemcim AMD Phenom II X4 945 işlemcim var ekran kartım ati shapire, 20gb dd3 ram, ssd 120gb böyle bir sisteme macos nasıl yüklenir, bu yüklenen sistemde çalıştırmak istediğim Siemens NX 12, kırık varmıdır, internetten yaptığım bütün araştırmalar neticesiz kaldı, bana bu konularda yardımcı olursanız memnun olurum arkadaşlar. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

MuratGumus1978

APPRENTICE
12 Mar 2018
3
0
0
46
Hocam Siemens NX 12 bin kırık bir versiyonu bulunmamakta eğer alternatif bir uygulama düşünürseniz size kırık program ayarlayabilirim. ancak mümkün olduğunca kırık uygulamalardan kaçının.

9 of the Best CAD for Mac Software Options - Capterra Blog

linkteki programları inceleyebilirsiniz
Ustam yeni haber aldım türkiye distributörüne sordum, Mac bizim kullandığımız 3D yazılım uygulamalarına çok değer vermiyormuş, pek tavsiye etmiyorlar. Mac daha çok animasyon ve resim uygulamaları için daha uygun dediler. Teşekkür ederim.

Haber aynen böyle ;

Ekteki tablo ile ilgili NX 12 den sonraki sürümler için MacOS desteği halihazırda belli değildir. Ayrıca MacOS kendisini CAD/CAM alanında bir geliştirme platformu olarak görmediği için bu tarz CAD/Cam yazılımlarının desteği Apple tarafından 2. Planda kalmaktadır.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Zaten sistemin Mac OS desteklemiyor. Bu sisteme Mac OS kurulabilmesi için kernel değişimi falan yapmak lazım. O da kesin olacak diye bir şey yok.

Mac OS Intel işlemciler için uygun bir sistemdir.

Ayrıca forumda "crack" paylaşımları yapmak yasak.

Programın Mac OS tarafındaki gelişimine gelirsek haber neden öyle anlamadım. Mac OS neden 3.parti bir programa destek versin ki, programın geliştiricileri Mac OS'a uygun program geliştirmeli.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

MuratGumus1978

APPRENTICE
12 Mar 2018
3
0
0
46
Peki beyler son olarak bunu merakımdan soruyorum.
Yeni bir sistem toplasam, Workstations ve bu sistemde kullanacağım işlemci, ekran kartı ve m.2, Mac pro ayarında olsa, hiç windows olayına girmeden direk macOS High Sierra 10.13.3 sanki bir mac gibi kurulabilirmi teknik olarak.
Yaw kardeş o kadar para yatırıyorsun git kendine mac al derseniz işim gereği mac'ten randıman alamazsam yine istemesemde windows'a dönerim, sebebi bu.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Uyumlu donanımlar ile söylediğin şeyi gerçekleştirmen mümkün.
Belki iMessage ve Facetime çalışmayabilir.

Tam bir uyumluluk için Display Port çıkışlı monitör kullanmanı tavsiye ederim.

Gerek yerli gerekse de yabancı forumlardaki başarılı kurulumlara göz atıp donanım hakkında fikir edinebilirsin.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

Toprak Bey

APPRENTICE
10 Mar 2018
19
1
0
28
İstanbul/Ataşehir
Kardeşim Hackintosh'u boşver, paran varsa git 5.000 liraya bir tane İ5 işlemcili, Intel Iris Pro ekran kartlı, 8GB RAM'li, 256GB SSD'li bir MacBook Pro 13,3" al. Hepsiburada mağazasında ucuza satıyorlar şuan. Ama yok çok pahalı geldi dersen git neredeyse aynı özelliklere sahip 4.000 civarında iMac al. Yine aynı mağazada ucuza satılıyor. Yok bana yeni modeller hem pahalı hem donanımsal zayıf geldi dersen o zaman 2-3 nesil öncesi bir Mac al ve kullan. Söylediğim fiyat bandında Harici ekran kartına sahip bir Mac bulabilirsin.

Ayrıca bende Hackintosh kullanıyorum ama benim iMac ve MacBook Pro geldiği zaman bilgisayardan silip gerçek Mac'i kullanacağım.