Amd r5 M330 Hackintosh Uyumu

phpdesign

APPRENTICE
9 Ocak 2018
27
1
0
25
Merhaba Sketch programı için Mac os'a geçiş yapmak istiyorum. ilk yükleme denemem olucak, benim için çalışıp çalışmadığını merak ettiğim şey Amd r5 m330 ekran kartı, bu ekran kartı mac os yükledikten sonra çalışır mı?

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Onboard kartı biostan iptal edemiyorsanız, harici ekran kartını kullanamazsınız.

Lenovo G50-80 Sierra Kurulumu

HIhaKL5IVKi0lInNMJErXH5p7Hnx1ARB.jpeg

Bilgisayar Özellikleri

Ekran Kartı Hafızası2 GB
Dahili Ekran Kartıİntel HD5500
Harici Ekran KartıAMD Radeon R5 M330
Harddisk Kapasitesi500 GB
HDD Hızı5400 RPM
İşlemci Cache3 MB Cache
İşlemci Hızı2,2 GHz
İşlemci TipiIntel Core i5 5200U
Web CamLenovo Easy Camera
İşletim SistemiArch Linux & Macos Sierra
Wİ-Fİ- İntel Dual Band Wireless-AC 3160
Max Ekran Çözünürlüğü1366 x 768
[TBODY] [/TBODY]
Sistem Belleği4 GB
Turbo Boost ile İşlemci Hızı2,7 GHz
USBUSB 2.0 ve USB 3.0
[TBODY] [/TBODY]
Gerekli Malzeme

İşlem Sırası

1-İndirdiğimiz RAW imajını USB belleğe yazdırıyoruz.
2-Bilgisayarımızı adaptör girişinin yanındaki gizli düğmeye tıklayarak açıyoruz. (Boot seçenekleri için gerekli biostanda ayarlayabilirsiniz) .Gelen seçeneklerde USB belleğe ait 2 seçenek olacak oradan başında UEFI olmayan seçeneği seçiyoruz. (Uefi seçilince kurulum başlamıyor)
3-Sierra'yı bilgisayarımıza kuruyoruz. (Kurulum detayları için forumu inceleyebilirsiniz.) Boot başlamaz veya yarıda reset atarsa Ekran kartı seçenekleri ile oynayın)
4-Kurulum bittikten sonra USB olmadan açılmayacaktır. USB üzerinden yeni kurduğumuz sistem ile başlatıyoruz.
5-Clover son sürümü kuruyoruz. Kurulumda EFİ seçenekleri işaretli olacak (Forumda resimli anlatımı mevcut)
6-Clover Confugurator vb uygulama ile EFİ mount ediyoruz ve config.plist dosyamızı EFI/CLOVER içerisine kopyalıyoruz.
7-Bilgisayarı yeniden başlattığımızda Sierra açılacaktır.

Ethernet (RealtekRTL8111.kext) ve ses kartını (VoodooHDA 2.8.9 Clover.pkg) Kext yükleyerek tanıtabilirsiniz.

Çalışmayan Donanım
  • AMD Radeon R5 M330
  • İntel Dual Band Wireless-AC 3160

Çalışmalar devam etmektedir. Görülen aksaklıklar giderildikçe paylaşılacaktır.

HIhaKL5IVKi0lInNMJErXH5p7Hnx1ARB.png

• Like
Tepkiler: phpdesign

phpdesign

APPRENTICE
9 Ocak 2018
27
1
0
25
Kapanıp kapanmayıcağını Nasıl ögrenebilirim peki hocam? yani gerçekten intel hd 5500 ekran kartı kötü onu kullanmak istemiyorum.

phpdesign

APPRENTICE
9 Ocak 2018
27
1
0
25
Tamam teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için..Aslında İntel hd 5500 videolarına bakıyorum, kartla oyun oynayan bile var. bende şimdi umaya aldım webde gezinme iyi ama ps felan girince kasıyor. Anormal olarak Cpu - Disk kullanımıda artıyor 60% 80% civarina çıkıyor.