ÇÖZÜLDÜ AMD Ryzen 2200G High Sierra Kurulum Sorunu

sakariyalieren

APPRENTICE
3 Eki 2017
38
6
21
24
Merhaba, amd-osx.com 'dan iki High Sierra imajı ve bir tane de Sierra imajı indirdim. High Sierra imajlarında "boot macOS from amdhsxc" ye basıyorum ardından siyah ekran geliyor ve bilgisayar tepki vermiyor. Sierra kurulumunda ise "waiting on dict" hatası alıyorum daha sonra yasak işareti çıkıyor. Harici ekran kartımı çıkarıpta denedim hiçbir sonuç elde edemedim. VGA DVI HDMI bütün girişleri denedim hepsinde aynı sonuç verdi.

Sorun işlemciyle mi alakalı? reddit ve github'da 2200g ve 2400g işlemcilere kurabilenler var. Fakat ben vega işlemci olmasından dolayı olmadığını düşünüyorum.

Yardım Ederseniz Sevinirim.

İşlemci: AMD Ryzen 2200G
Ekran Kartı: Msi Gtx 1050 Ti
Anakart: Msi B350M Pro VD-Plus

19Xx

APPRENTICE
13 Ağu 2018
18
3
21
28
Dostum sorunu çözdün mü bilmiyorum ama bendede aynı sistem özellikleri var anlatıyorum. en başta biostan ıntegrated graphicsteki 2. Seçeneği disabled yapıyorsun, mount olarak amdhs v2 ti indir usb ye yazdır. Sonra clover optionsa nv_disable=1 yaz ve kurulum ekranına girersin. Kolay gelsin şimdiden.

sakariyalieren

APPRENTICE
3 Eki 2017
38
6
21
24
Dostum sorunu çözdün mü bilmiyorum ama bendede aynı sistem özellikleri var anlatıyorum. en başta biostan ıntegrated graphicsteki 2. Seçeneği disabled yapıyorsun, mount olarak amdhs v2 ti indir usb ye yazdır. Sonra clover optionsa nv_disable=1 yaz ve kurulum ekranına girersin. Kolay gelsin şimdiden.
cevap için teşekkürler acaba hangi imajı kullandınız. Henüz çözemedim de :)

A, bi saniye görmemişim kusura bakmayın. Nv disable yapınca 1050ti yi görüyor mu

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

19Xx

APPRENTICE
13 Ağu 2018
18
3
21
28
Kusura bakma kurulumla uğraşıyordum tek problemim ses arada pürüzleniyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Özel yardım teklifi yasaktır. Burası bir bilgi paylaşım platformu. Özel mesajlaşma ya da birebir yardım için bu forum kurulmadı.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

19Xx

APPRENTICE
13 Ağu 2018
18
3
21
28
cevap için teşekkürler acaba hangi imajı kullandınız. Henüz çözemedim de :)

A, bi saniye görmemişim kusura bakmayın. Nv disable yapınca 1050ti yi görüyor mu
Dostum Integrated Graphic var bios menudo yolu şöyle Advanced bios açman gerekiyor öncelikle söyleyim şimdiden. settings>advanced>integrated graphics diye bi yol var orada ikinci seçeneği disable yap. Sonra amdhs bin linkini atayım hemen bunu transmacle usb diskine yazdır.Ben HDDye kurdum ona göre anlatıcam. Sonra boot et kefi usbden. Options'dan argo bölümüne nv_disable=1 yazacaksın. sonra disk utilityden ayarladığını varsayıyorum.
Kurulumu yap. Sistem yeniden başlasın ve optionstan nv_disable=1 yap yine ve tekrar usb den boot et. kurulum ekranı geldiğinde ise terminal'e tıkla xlnc yaz. seçim ekranı geldiğinde önce 1 e basıp bir, sonra 2 ye tıklayıp giriş yapacaksın. Sonra Mac'i hangi diske kurduysan onu yazıp giriş yap. gelen her şeye y ye basıp devam et ve işlem sonunda yeniden başlat. Usb boota geldiğinde bu sefer yine optionstan nv_disable=1 i ekle. ve hdd'den boot edip kurulumunu tamamla. Clover ayarlarını flash diskte olan cloverdan kur ve Clover configuratordan usb yi ve hddni Mount et ve kefi klasörlerine ulaş. Usbdeki kefi klasöründeki her şeyi hdd ye at ve tamamdır :) Nvidia ekran kartı içinde ardından https://www.insanelymac.com/forum/files/file/474-nvidia®-webdriver-updaterapp/ burdan indirip güncelleme yapsın ve buildi 1b48 mi ne öyle bi build var onu seç ve bitiminde copy on desktop de kurulumu yap. Sonra yeniden başlicak ve usbden boot edip optionstan nv_disable=1 yapıp tekrardan gir ve Nvidia web driverdan güncelleme isteği gönder ve güncelleme yapmasını bekle. sonra config.plist dosyanda smbiosu iMac 14.2 olarak seç sonra system parameterstaki Nvidiaweb kutusunu işaretleyip kaydet ve bootda custom flags'e busratio=37 komutunu yaz. vodoohdanın son sürümünü sitemizden indirip alc887 için olanı kur ve AMD OS X - Updated High Sierra Kernel linkten kernel update'ini yap yalnız bu update'i yapınca 10.13.6 ya güncelleme çünkü bu kernel onda tam çalışmıyor ve bu kernel işlemciyi macte daha stabil kullandırıyor. Sonra yeniden başlatıp hdd'den boot edebilirsin. Ben bi gün boyunca bunun için 3 kere tekrardan kurulum yaptım ve bu yaptığım metot anca stabil bi mac'e sahip olmamı sağladı. Sağolsun xlnc bey yardımcı oldu ve şimdi rahatım. inşallah anlamışsındır dostum ve sana yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar...

• Like
Tepkiler: Görkem Koç

WeKinG

APPRENTICE
2 Ağu 2018
9
5
21
kardeşim verdiğin bilgi icin teşekkür ederim sesteki takılma sorununu verdiğin karnel sahesinde çözdüm çok yaşa

BootLoader
opencore
Anakart Modeli
Msi Mpg 550
İşlemci Modeli
5600x
Grafik Kartı
rx580 8gb
Ses Kartı Modeli
focusrite usb
Ağ Aygıtları
rt811
Disk ve RAM
16 gb 4200mhz

sakariyalieren

APPRENTICE
3 Eki 2017
38
6
21
24
Dostum Integrated Graphic var bios menudo yolu şöyle Advanced bios açman gerekiyor öncelikle söyleyim şimdiden. settings>advanced>integrated graphics diye bi yol var orada ikinci seçeneği disable yap. Sonra amdhs bin linkini atayım hemen bunu transmacle usb diskine yazdır.Ben HDDye kurdum ona göre anlatıcam. Sonra boot et kefi usbden. Options'dan argo bölümüne nv_disable=1 yazacaksın. sonra disk utilityden ayarladığını varsayıyorum.
Kurulumu yap. Sistem yeniden başlasın ve optionstan nv_disable=1 yap yine ve tekrar usb den boot et. kurulum ekranı geldiğinde ise terminal'e tıkla xlnc yaz. seçim ekranı geldiğinde önce 1 e basıp bir, sonra 2 ye tıklayıp giriş yapacaksın. Sonra Mac'i hangi diske kurduysan onu yazıp giriş yap. gelen her şeye y ye basıp devam et ve işlem sonunda yeniden başlat. Usb boota geldiğinde bu sefer yine optionstan nv_disable=1 i ekle. ve hdd'den boot edip kurulumunu tamamla. Clover ayarlarını flash diskte olan cloverdan kur ve Clover configuratordan usb yi ve hddni Mount et ve kefi klasörlerine ulaş. Usbdeki kefi klasöründeki her şeyi hdd ye at ve tamamdır :) Nvidia ekran kartı içinde ardından https://www.insanelymac.com/forum/files/file/474-nvidia®-webdriver-updaterapp/ burdan indirip güncelleme yapsın ve buildi 1b48 mi ne öyle bi build var onu seç ve bitiminde copy on desktop de kurulumu yap. Sonra yeniden başlicak ve usbden boot edip optionstan nv_disable=1 yapıp tekrardan gir ve Nvidia web driverdan güncelleme isteği gönder ve güncelleme yapmasını bekle. sonra config.plist dosyanda smbiosu iMac 14.2 olarak seç sonra system parameterstaki Nvidiaweb kutusunu işaretleyip kaydet ve bootda custom flags'e busratio=37 komutunu yaz. vodoohdanın son sürümünü sitemizden indirip alc887 için olanı kur ve AMD OS X - Updated High Sierra Kernel linkten kernel update'ini yap yalnız bu update'i yapınca 10.13.6 ya güncelleme çünkü bu kernel onda tam çalışmıyor ve bu kernel işlemciyi macte daha stabil kullandırıyor. Sonra yeniden başlatıp hdd'den boot edebilirsin. Ben bi gün boyunca bunun için 3 kere tekrardan kurulum yaptım ve bu yaptığım metot anca stabil bi mac'e sahip olmamı sağladı. Sağolsun xlnc bey yardımcı oldu ve şimdi rahatım. inşallah anlamışsındır dostum ve sana yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar...
Merhaba, öncelikle yazdığın için çok teşekkür ederim. Cevabın mail kutuma düşmediği için yazını şimdi gördüm. İmajı indirdim ve kurulumu birazdan yapıcam. Eğer hala kullanıyorsan performans açısından bir sıkıntın vs. var mı acaba?

19Xx

APPRENTICE
13 Ağu 2018
18
3
21
28
Hiçbir problemim yok dostum merak etme ama sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor tabi. Kernel güncellemelerini almayı unutma sadece

sakariyalieren

APPRENTICE
3 Eki 2017
38
6
21
24
Hiçbir problemim yok dostum merak etme ama sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor tabi. Kernel güncellemelerini almayı unutma sadece
Kurulumu yaptım , clover i de hallettim, ekran kartını tanıttım ama ses cızırtılı kesik kesik geliyor ve kernel güncellemesini yapamadım system/library/kernels'e atmam gerekiyo sanırım ama klasörü bulamadım.

19Xx

APPRENTICE
13 Ağu 2018
18
3
21
28
Kurulumu yaptım , clover i de hallettim, ekran kartını tanıttım ama ses cızırtılı kesik kesik geliyor ve kernel güncellemesini yapamadım system/library/kernels'e atmam gerekiyo sanırım ama klasörü bulamadım.
dostum disk utilityden kurduğun diski seç sonra sağ tık yapıp finderda göstere tıklayıp kerneli attıktan sonra terminalden sudo kextcache -i / && sudo kextcache -u / yazıp giriş yapacaksın ama kerneli atmadan önce önceki kernelin adını kernel.backup olarak değiştir. Kolay gelsin şimdiden