Dostum Integrated Graphic var bios menudo yolu şöyle Advanced bios açman gerekiyor öncelikle söyleyim şimdiden. settings>advanced>integrated graphics diye bi yol var orada ikinci seçeneği disable yap. Sonra amdhs bin linkini atayım hemen bunu transmacle usb diskine yazdır.Ben HDDye kurdum ona göre anlatıcam. Sonra boot et kefi usbden. Options'dan argo bölümüne nv_disable=1 yazacaksın. sonra disk utilityden ayarladığını varsayıyorum.
Kurulumu yap. Sistem yeniden başlasın ve optionstan nv_disable=1 yap yine ve tekrar usb den boot et. kurulum ekranı geldiğinde ise terminal'e tıkla xlnc yaz. seçim ekranı geldiğinde önce 1 e basıp bir, sonra 2 ye tıklayıp giriş yapacaksın. Sonra Mac'i hangi diske kurduysan onu yazıp giriş yap. gelen her şeye y ye basıp devam et ve işlem sonunda yeniden başlat. Usb boota geldiğinde bu sefer yine optionstan nv_disable=1 i ekle. ve hdd'den boot edip kurulumunu tamamla. Clover ayarlarını flash diskte olan cloverdan kur ve Clover configuratordan usb yi ve hddni Mount et ve kefi klasörlerine ulaş. Usbdeki kefi klasöründeki her şeyi hdd ye at ve tamamdır
Nvidia ekran kartı içinde ardından
https://www.insanelymac.com/forum/files/file/474-nvidia®-webdriver-updaterapp/ burdan indirip güncelleme yapsın ve buildi 1b48 mi ne öyle bi build var onu seç ve bitiminde copy on desktop de kurulumu yap. Sonra yeniden başlicak ve usbden boot edip optionstan nv_disable=1 yapıp tekrardan gir ve Nvidia web driverdan güncelleme isteği gönder ve güncelleme yapmasını bekle. sonra config.plist dosyanda smbiosu iMac 14.2 olarak seç sonra system parameterstaki Nvidiaweb kutusunu işaretleyip kaydet ve bootda custom flags'e busratio=37 komutunu yaz. vodoohdanın son sürümünü sitemizden indirip alc887 için olanı kur ve
AMD OS X - Updated High Sierra Kernel linkten kernel update'ini yap yalnız bu update'i yapınca 10.13.6 ya güncelleme çünkü bu kernel onda tam çalışmıyor ve bu kernel işlemciyi macte daha stabil kullandırıyor. Sonra yeniden başlatıp hdd'den boot edebilirsin. Ben bi gün boyunca bunun için 3 kere tekrardan kurulum yaptım ve bu yaptığım metot anca stabil bi mac'e sahip olmamı sağladı. Sağolsun xlnc bey yardımcı oldu ve şimdi rahatım. inşallah anlamışsındır dostum ve sana yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar...