ÇÖZÜM AMD Sistemlerde Adobe Programlarının Çökmesi

asi

PADAVAN
5 Şub 2018
131
76
101
45
İstanbul
Adobe AMD Fix (Tüm sürümler için geçerli)

Herkese Merhaba,

Şimdiki anlatacağım çözüm, Intel işlemcili hackintosh'larda Adobe uygulamarının sorunsuz çalışıp ama AMD işlemcili Ryzentosh'larda belli başlı uygulama çökmelerine sebep olan soruna kesin ve tutarlı bir ÇÖZÜM getirmektedir.

İşlem aslında ÇOK BASİT. Gözünüzde büyümesin. 😃

Terminal'i açıp aşağıdaki bu kodu yapıştırın...
  • Kod:
    /bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"
    Enter ⤶
    Password: "Şifreni yaz" Enter ⤶

Kısa bir kaç kod satırından sonra tekrar Enter ⤶

NOT: Homebrew Apple’ın (ya da Linux sisteminizin)
    ihtiyaç duymadığı ama size lazım olabilecek paketleri
    kurmanızı sağlar.

Kısa bir işlem yapacak, bekle...

...işlem bittikten sonra bu kodu Terminal'e yapıştır.
  • Kod:
    brew install nodejs
    Enter ⤶

Birazcık uzun bir işlem yapacak ve bazı işe yarar dosyalar indirilip yüklenecek, bekle...

...İşlem bittikten sonra bu kodu Terminal'e yapıştır.
  • Kod:
    npm install -g amdfriend
    Enter ⤶

...işlem bittikten sonra Terminal uygulamasından "Quit" yaparak tam çıkış yap ve tekrar Terminal uygulamasını aç.

bu kodu Terminal'e yapıştır.
  • Kod:
    sudo amdfriend --dry-run --directories
    ve bir boşluk bırakıp yamalanacak uygulamayı Terminal penceresine sürükle-bırak.

...sonrasında oluşan satırın sonuna bir boşluk bırakıp bu kodu yapıştır.
  • Kod:
    | grep "Routines found"
    Enter ⤶

Örnek:
    sudo amdfriend --dry-run --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app | grep "Routines found"

...sonra bu kodu Terminal'e yapıştır.
  • Kod:
    sudo amdfriend --in-place --sign --directories
    ve bir boşluk bırakıp yamalanacak uygulamayı Terminal penceresine tekrar sürükle-bırak.
    Enter ⤶

Birazcık uzun bir işlem yapacak, bekle...

Örnek:
    sudo amdfriend --in-place --sign --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app

• ... Ve tebrikler. İşlem tamam. 🥳🎉🎈
Şimdi gidip uygulamayı aç ve hiç bir şekilde çökmediğini test edip gör ;)

Ps içinde "Filter" menüsü altındaki "Liquify, Adaptive Wide Engle, Lens Correction ve Vanishing Point" panellerinin ve ayrıca diğer Neural Filters'in çalıştığını ama zii'ledikten sonra neden çalışmadığını anla. Belki sonra onada bir çözüm bulunursa burada konusunu açarım.

Konuyu beğendin ve işini gördüyse, beğenini göstermeyi unutma 👍🏻 (Her beğeni benim için yeni çıkan sorunlara karşılıksız yardım etmek demek:)

Sağlıcakla kal. 🙏🏻

Çözümün oluşumu ve gelişmesini sağlayan forum ve kişi:
  • macos86 ve tomnic'e teşekkürler 🙏🏻

Basit şekilde videolu anlatımı yapan güzel arkadaş:

Kaynaklar:

Moderatörün son düzenlenenleri:

umut310

APPRENTICE
17 May 2022
2
1
21
Paylaşım için teşekkürler.

Ek Bilgi :
Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) için çözüm ararken de aynı çözüme ulaştım. Yapılması gerekenler yukarıdakilerin aynısı. Sadece "npm install -g amdfriend" komutundan sonra aşağıdaki komutu giriyoruz. Eğer önceden kurduysanız direk komutu kullanın. "sudo amdfriend --in-place --sign --directories " yazdıktan sonra terminale steamapps klasörünüzü sürükleyip enter tuşuna basın.

Örnek :
sudo amdfriend --in-place --sign --directories /Users/umut310/Library/Application\ Support/Steam/steamapps

• Like
Tepkiler: asi

Nota81

APPRENTICE
13 Şub 2018
39
14
21
43
İstanbul

Herkese Merhaba,

Şimdiki anlatacağım çözüm, Intel işlemcili hackintosh'larda Adobe uygulamarının sorunsuz çalışıp ama AMD işlemcili Ryzentosh'larda belli başlı uygulama çökmelerine sebep olan soruna kesin ve tutarlı bir ÇÖZÜM getirmektedir.

• Kod:
    /bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"
    Enter ⤶

kurmanızı sağlar.

• Kod:
    brew install nodejs
    Enter ⤶

Birazcık uzun bir işlem yapacak ve bazı işe yarar dosyalar indirilip yüklenecek, bekle...

• Kod:
    npm install -g amdfriend
    Enter ⤶

...işlem bittikten sonra Terminal uygulamasından "Quit" yaparak tam çıkış yap ve tekrar Terminal uygulamasını aç.

• Kod:
    ve bir boşluk bırakıp yamalanacak uygulamayı Terminal penceresine sürükle-bırak.

• Kod:
    | grep "Routines found"
    Enter ⤶

Örnek:
    sudo amdfriend --dry-run --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app | grep "Routines found"

• Kod:
    ve bir boşluk bırakıp yamalanacak uygulamayı Terminal penceresine tekrar sürükle-bırak.
    Enter ⤶

Örnek:
    sudo amdfriend --in-place --sign --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app

Ps içinde "Filter" menüsü altındaki "Liquify, Adaptive Wide Engle, Lens Correction ve Vanishing Point" panellerinin ve ayrıca diğer Neural Filters'in çalıştığını ama zii'ledikten sonra neden çalışmadığını anla. Belki sonra onada bir çözüm bulunursa burada konusunu açarım.

Konuyu beğendin ve işini gördüyse, beğenini göstermeyi unutma 👍🏻 (Her beğeni benim için yeni çıkan sorunlara karşılıksız yardım etmek demek:)

Sağlıcakla kal. 🙏🏻

Kaynaklar:
Asi çok teşekkür ederim, beni büyük bir dertten kurtardın. Sabaha kadar çökmelerle ilgili çözüm aradım, Macos86 sitesinde konuları okudum fakat her okuduğum şeyde kafam biraz daha karışmıştı. Bir yerde SIP açın diyorlar, bir yerde kapalı olsun diyor, Biri interneti kesin, kalıcı düzelmiyor, internet bağlanınca gidiyor diyor, diğeri terminalden yapmayın dosyaları kendiniz derleyin diyor. Her kafadan bir ses çıkıyordu, sabaha karşı dedim bizim forumda da biri konu açmıştır kesin, bir bakayım, İyi ki de bakmışım. Bilgisayarımda yüklü bütün adobe programlarını anlatımın yardımıyla patchledim. :) Peki konuya hakim olduğun için bir sorum olacak, bu AMDFriend her uygulamada çalışıyor mu, yani AMD işlemcili hackintoshlarda Maya, 3DS Max vs.. programları da patchlememiz gerekiyor mu? Yoksa sadece adobe özelinde bir geliştirme mi? Bir deu ygulamalarda eksik kalan hata verebilecek derlenememiş effect vs. var mı çökmeye neden olabilecek?

asi

PADAVAN
5 Şub 2018
131
76
101
45
İstanbul
Asi çok teşekkür ederim, beni büyük bir dertten kurtardın. Sabaha kadar çökmelerle ilgili çözüm aradım, Macos86 sitesinde konuları okudum fakat her okuduğum şeyde kafam biraz daha karışmıştı. Bir yerde SIP açın diyorlar, bir yerde kapalı olsun diyor, Biri interneti kesin, kalıcı düzelmiyor, internet bağlanınca gidiyor diyor, diğeri terminalden yapmayın dosyaları kendiniz derleyin diyor. Her kafadan bir ses çıkıyordu, sabaha karşı dedim bizim forumda da biri konu açmıştır kesin, bir bakayım, İyi ki de bakmışım. Bilgisayarımda yüklü bütün adobe programlarını anlatımın yardımıyla patchledim. :) Peki konuya hakim olduğun için bir sorum olacak, bu AMDFriend her uygulamada çalışıyor mu, yani AMD işlemcili hackintoshlarda Maya, 3DS Max vs.. programları da patchlememiz gerekiyor mu? Yoksa sadece adobe özelinde bir geliştirme mi? Bir deu ygulamalarda eksik kalan hata verebilecek derlenememiş effect vs. var mı çökmeye neden olabilecek?
Rica ederim ;) Yardımcı olabildimse ne mutlu bana :)

Adobe özelinde değil, zaten adobe için yapılmış bir yazılım da değil. AMD işlemcili (Ryzentosh deniliyor) sistemlerimizde hata veren, çöken her türlü mac uygulamasına uygulayabilirsin bu işlemi, hepsini düzeltecektir.

Zaten Homebrew betiğini bir kere kurduğunda sisteminde hep var olacak sonrasında her uygulama için sadece şunları yapsan yetiyor;

• sudo amdfriend --dry-run --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app | grep "Routines found"

Password: (Şifreni yaz) Enter ⤶

Kısa işlem yapacak bekle…
  • sudo amdfriend --in-place --sign --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app

Hafif uzun işlem yapacak bekle…

• İşlem tamam. 🥳🎉🎈

Not: Kod boşluklarına çok dikkat etmelisin.
Paylaşım için teşekkürler.

Ek Bilgi :
Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) için çözüm ararken de aynı çözüme ulaştım. Yapılması gerekenler yukarıdakilerin aynısı. Sadece "npm install -g amdfriend" komutundan sonra aşağıdaki komutu giriyoruz. Eğer önceden kurduysanız direk komutu kullanın. "sudo amdfriend --in-place --sign --directories " yazdıktan sonra terminale steamapps klasörünüzü sürükleyip enter tuşuna basın.

Örnek :
sudo amdfriend --in-place --sign --directories /Users/umut310/Library/Application\ Support/Steam/steamapps
Rica ederim.

• Like
Tepkiler: kindo

enceladus

APPRENTICE
14 May 2023
15
0
1
Photoshop beklenmedik şekilde kapandı hocam 2022 mi kursam

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Gigabayt B450MK
İşlemci Modeli
RAYZEN 5 5500
Grafik Kartı
AMD RX 6600
Disk ve RAM
ADATA 500 GB M2 SSD XPG GAMİNG D10 8X8 16 GB CL 16 RAM

asi

PADAVAN
5 Şub 2018
131
76
101
45
İstanbul
Photoshop beklenmedik şekilde kapandı hocam 2022 mi kursam
Öcelikle;
Creative Cloud Cleaner Tool aracını indirip sistemine kur. Eski photoshop sürümlerini bu araçla sil. Sonra son sürümü bildiğin bir siteden indirip kur, sonra bahsettiğim adımları (aşağıda ki gibi) yap, sorunsuz bir şekilde kullan.

Not: Aşağıda ki işlem photoshop'un 2022 sürümüne özel değildir. Tüm sürümlerde de çalışır.

• sudo amdfriend --dry-run --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app | grep "Routines found"

Kısa işlem yapacak bekle…
  • sudo amdfriend --in-place --sign --directories /Applications/Adobe\ Photoshop\ 2022/Adobe\ Photoshop\ 2022.app

Uzun işlem yapacak bekle…

• İşlem tamam. 🥳🎉🎈

Herkese Merhaba,

• Kod:
    Enter ⤶

kurmanızı sağlar.

• Kod:
    brew install nodejs
    Enter ⤶

• Kod:
    npm install -g amdfriend
    Enter ⤶

• Kod:

• Kod:
    | grep "Routines found"
    Enter ⤶

Örnek:

• Kod:
    Enter ⤶

Örnek:

Sağlıcakla kal. 🙏🏻

Kaynaklar:
ÖZEEkli dosyayı görüntüle 50699T:

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler