Apple Store Üzerinden High Sierra Kurulum Problemi

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
Herkese merhabalar. Gereken apfs.efi. dosyasını /efi/clover/drivers64uefi bölümüne ve ne olur ne olmaz diye /efi/clover/drivers64 bölümüne attım. Apple Store üzerinden High Sierra'yı indirdim. Kurulum için sistem yeniden başladı fakat aşağıdaki resimde görüldüğü gibi hata verip kurulum devam etmiyor. Sistemin yedeğini aldım. Sıfırdan kurulum yapmak istemiyorum çünkü mac'e tamamen yerleşmiş durumdayım. Tekrar eski haline getirmem günlerimi alır benim. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Resim;
X2yxWJk0iKDllS1KHfogzMrzG5Z8x9Ne.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Efi içine fakesmc olmak üzere diğer önemli kextlerini koyduğundan emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ogulcangoktas60

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
APFS dosya biçimi sadece SSD disklerde kullanılabilir bunun haricinde RAID yapın varsa o yüzden de hata alabilirsin ama benim hata ekranında fark ettiğim kurulum yaptığın disk SSD değil.
Şuan kurulu olan Sierra V300 120 GB SSD üzerine kurulu. Zaten sistem bilgileri kısmında belirtmiştim. RAID yapım yok. Sistemde SSD'nin 20GB'lık bölümünü harddiske kurulu windows'ta chrome vb bir kaç uygulama daha hızlı açılsın diye bölmüştüm. O 20gb'lık bölümün ismi Application. Belki onu görmüş olabilirsiniz. 2 tane de harddisk var sistemde. Bıos'tan harddiskleri devre dışı bırakıp deneyim bir de. Sorunun çözüleceğini pek sanmıyorum ama durumu buraya yazarım birazdan.

Edit;
DVD-Rom'a kadar devre dışı bıraktım. Aynı sorun devam ediyor. Sanırım sorun ses sürücüsü ile ilgili. Ama applehda kullanıyorum, vodoo yüklü değil. O kısmı enteresan biraz.

Son düzenleme:

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
Clover Bootloader'ın en güncel sürümünü kullandığından emin ol dene. Aklıma da başka bir şey gelmiyor @ogulcangoktas60 . Bende Z170Pro Gaming var aynı işlemci var ben sorunsuz yükselttim açtığım konulardan bakabilirsin umarım çözülür.
Teşekkür ederim yardımın için.

Efi içine fakesmc olmak üzere diğer önemli kextlerini koyduğundan emin ol.
Sizin bir fikriniz var mı bu konuda?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Inject Intel devre dışı bırakıp dener misin?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
BIOS ayarlarını kontrol edebilir misin? Serial port= Disable olduğundan emin ol. Ek olarak Legacy olarak güncelleme dene. Ek olarak Sistemini tekrar Sierra ile başlat ve Clover Bootloader güncellemesi yaptıktan sonra tekrar dene.
Clover EFI bootloader download | SourceForge.net

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
BIOS ayarlarını kontrol edebilir misin? Serial port= Disable olduğundan emin ol. Ek olarak Legacy olarak güncelleme dene. Ek olarak Sistemini tekrar Sierra ile başlat ve Clover Bootloader güncellemesi yaptıktan sonra tekrar dene.
Bios ayarında serial port açık kalmıştı kapattım onu. Daha sonra diski yaklaşık bi 15 dk kadar kullandı ve sistem yeniden başladı. Bu sefer de boot ederken aşağıda resimdeki yerde kalıyor.
Resim;
uIebq9SHD8C942fm2DkgdPtcv950-jGY.jpeg

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
kextd stall hatası alıyorsun. Ben de High Sierra kurulumundan önce bu hatayı alıyordum. Sistemi nereden boot ediyorsan oranın clover bootloaderini en güncel sürüm ile güncellemelisin. Ben garanti olsun diye manuel olarak güncel clover dosyalarını efi/clover içine atmıştım, sonra baya vermedi.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
kextd stall hatası alıyorsun. Ben de High Sierra kurulumundan önce bu hatayı alıyordum. Sistemi nereden boot ediyorsan oranın clover bootloaderini en güncel sürüm ile güncellemelisin. Ben garanti olsun diye manuel olarak güncel clover dosyalarını efi/clover içine atmıştım, sonra baya vermedi.

Sistem çalışırken güncel clover uygulamasını kurmuştum. Ama yüklenmemiş bende farkındayım zaten. Şimdi mac de açılmıyor. Kaldım ortada :) Ben bir düşüneyim nasıl kurarım şimdi diye. Kesin bulurum bir çıkar yol. Eyvallah yardımın için. Durumu yazarım buraya.

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Win üzerinden de yapabilirsin. Clover paketinin içeriği lazım sana. İSO formatlı olan halini indirip içinden clover dizinini çıkarıp win üzerinden güncel dosyaları atmıştım ben de.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
Win üzerinden de yapabilirsin. Clover paketinin içeriği lazım sana. İSO formatlı olan halini indirip içinden clover dizinini çıkarıp win üzerinden güncel dosyaları atmıştım ben de.

2.işletim sistemi harddiskte kurulu olduğundan win7 kurdum sisteme. O yüzden efi bölümüne erişemiyorum cmd ile falan. Ben de linux live cd ile linux üzerinden atmayı deneyeceğim birazdan. Sonuçları yazacağım

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Cmd yi yönetici olarak aç. mountvol K: /s ile önce efi bölüntüsüne harf ata. Sonra explorer+ ile gerekli değişiklikleri yapabilirsin.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
Cmd yi yönetici olarak aç. mountvol K: /s ile önce efi bölüntüsüne harf ata. Sonra explorer+ ile gerekli değişiklikleri yapabilirsin.

Parametre hatalı. Daha önce montezuma ile de uğraştık win7 eski nesil format kullandığından dolayı bu oluyor diye düşündük. Win10 falan olsa mount ediyor sıkıntı yok orada.

İso formatlı halini nereden indirdin? Güncel versiyon için tereddütte kaldım. Link atar mısın

İso dosyasını buldum. Kurulumu da yaptım fakat boot ekranında mac os'u görmüyor. Şimdi ne yapabilirim?
pzuCDqV5AoSvR5Oml_mExfuPajQ2TIM0.jpeg

Montezuma bir sorum olacak. Ben superduper ile mac os çalışırken yedek almıştım. Şu an sisteme erişim sağlayamıyorum. İmajı tekrardan nasıl kurabilirim?

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Şimdi güncel dosyaları attıysan config.plist dosyası da değişmiştir. Daha önce kullandığın config.plist dosyasının yedeği varsa şayet bir yerde, onu kullanırsan sorunun ortadan kalkacaktır. Değilse osxinfo.net in Config Düzenleme aracı ile gerekli düzenlemeleri yapabilirsin.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM