Tabi ki. Yapman gerekenler ya da benim yaptıklarım diyeyim sende bu şekilde yap dene bakalım sonuç alacak mısın. Eğer alırsan benzer sorunu yaşayanlar deneyebilir.
AppleHDA.kext >>> System - Library - Extensions klasörüne
Codec Commander.kext >>>> Library - Extensions klasörüne
[ Kextleri yükleyip rebuild yapmayı unutma ]
hda-verb.exec >>>>> usr/bin klasörüne ( Finder 'da direkt git diyerek bulabilirsin klasörü )
AppleALC.kext , Shiki.kext , Lilu.kext >>>>>> EFI / Clover / Kexts / Other klasörüne ( Shiki ve lilu daha bugün güncel indirdim paylaşayım dedim güncel iyidir belki bunlar sesden alakasızdır )
Kullandığım layout id - 13
Dosya içerisinde ssdt-256 var bir tane benim Clover / ACPI / Patched bölümünde duruyor ama bundan emin değilim tam olarak belki yamalamadan önce denediğim bir şeydir emin olamadım ama sende denersin ona göre ister önce koyarak ister sonra koyarak
Umarım faydalı olur
Ses.zip - Google Drive
Ben şu an 10.13.4 sürümünü kullanıyorum. Kendim unibeast ile kurulum imajı hazırlamıştım sonra güncelleme gelince direkt güncelledim herhangi bir sorun yaşamadım.
Yapmak isteyip olmayan konularda yardımcı olabilirim ya da yönlendirebilirim elimden geldiğince.
Exfat olarak formatlıyorum, sorun şu ki mesela ortak kullanacağım ya bu bölümü Mac OS ve windows arasında a dosyasını Mac OS üzerinden Exfat'a koyduğumda Windows görmüyor ya da Windows üzerinden koyduğum b dosyasını Mac OS görmüyor. Sen nasıl veri aktarımı yapıyorsun ikisi arasında. Thunderbolt hakkında bir bilgim yok ama o rehberden faydalandım tonymacx üzerindeki. Thunderbolt nedir ne değildir bilmiyorum ama usb mouse falan çalışıyor ya da iPhone bağladığımda iTunes üzerinden kullanıyorum.