AppleALC Farklı Smbios'larda Çalışmama

melih_11

PADAVAN
15 Şub 2018
101
7
71
Arkadaşlar AppleAlc'yi denedim L/E kurunca ve id13 girince ses ikonu volume ayarı geldi ama video müzik çalmıyor 0 da hep. İmajdaki default hd630 plistini (air 6.2) yükleyince ses ayarı falan var ama video müzik 0 da hep. Fakat usb çalışıyor. Ayrıca birebir uyumlu işlemci olan Macbook pro 14.3 yapınca hem usb gidiyor hem de ses ayarı falan hiçbir şey gelmiyor.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Dell Inspiron 15 7577
Anakart Modeli
-
İşlemci Modeli
İntel i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc 256 (?)
Ağ Aygıtları
İntel AX201 Wifi6-e
Disk ve RAM
500GB Sata SSD ve 128GB M2 SSD

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
MacBook Pro 14.3 yaptığın zaman usb çalışmıyor çünkü sanırım bununla ilgili dsdt yamaları yapmak gerekiyor. Rehabman'ın bu konuyla ilgili bir rehberi var fakat tam olarak anlamadığım için en sonunda çok üzerine düşmedim eğer sen düşecek ve yamayı yapacak olursan haber ver lütfen :)

Ayrıca modelin farklı olmasından kaynaklı bir avantaj dezavantaj var mıdır ondan da emin değilim sorduğum zaman cevap alamadığım bir şey. Ama şu an için ben air 6.2 ile iMessage FaceTime yapıyor Siri kullanıyorum. Hatta iphone'a gelen aramaları bilgisayardan cevaplıyorum konuştuğum kişilerde sesimin telefondan daha iyi geldiğini söylüyorlar. Yine de bu konu ile ilgili bir gelişme olursa paylaşırım ya da sen paylaşırsan sevinirim.

Ses için apple hda kext'ini düzenlemen gerekiyor muhtemelen. Adres değişikliği lazım. 0170 gibi bir şey 0171 olacaktı. O yüzden ses alamıyorsun. Benimkide öyleydi. AppleAlc ile denediğimde ses alamıyordum en son kexti yamaladım ve şu an sorun yok kullanıyorum. Yapalı uzun zaman olduğu için detayları hatırlamıyorum , ama apple hda yaması yapman gerektiğinden az buçuk eminim. Konuyla ilgili bir araştırma yap istersen sana kendi yamaladığım kexti paylaşabilirimde. Codec Commander ' da kullanıyorum ama ben kulaklık olayını çözemedim. Bas sesi geliyor gibi , forumdaki konuyu okuduğum da yaptığım şeylerde yeterli olmadı ya da bir noktayı atladım muhtemelen.

Aynı laptopu kullanıyoruz sanırım , muhtemelen benzer çözümler ikimiz içinde faydalı olacaktır. Benim sorunum exfat ile. Hem Mac OS hem Windows görsün ortak bir depolama alanı olsun diye 500 gb exfat yaptım ama Mac OS tan kopyaladığımı windows görmüyor ya da tersi. Bununla ilgili bir çalışman var mı ya da sen nasıl biçimlendirdin hard diskini. Ortak bir konu açıp Dell 7577 için bir rehber de hazırlayabiliriz. Ben osxinfo kurulum imajından sonra kendim app store'dan high Sierra indirip öyle bir usb imajı oluşturdum. Onunla ilgili farklılıklar olabilir diye burada konu açmak istememiştim ve henüz tam olarak %100 çalışıyor da diyemiyorum. Belki eksiklerimizi kapatırız ve ilerde faydalanmak isteyenlere ortak bir çözüm sunarız.

melih_11

PADAVAN
15 Şub 2018
101
7
71
Sen benden bir adım öndesin benim yapmak istediklerimi yapmışsın. Exfat olarak ben disk izlencesinden böldüğümde sanırım sorun yaşamamıştım birazdan bölüntülerim exfat a denerim. Applehda yaması için de teşekkür ederim araştırma yapıcam. Şu an sen hangi sürümü kullanıyorsun? Thunderbolt çalıştırıyordu yabancı kaynaklardan biri sistem raporunda gözüküyor mu thunderbolt 3?

Kendi yamaladığın kexti paylaşabilir misin?

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Dell Inspiron 15 7577
Anakart Modeli
-
İşlemci Modeli
İntel i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc 256 (?)
Ağ Aygıtları
İntel AX201 Wifi6-e
Disk ve RAM

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Tabi ki. Yapman gerekenler ya da benim yaptıklarım diyeyim sende bu şekilde yap dene bakalım sonuç alacak mısın. Eğer alırsan benzer sorunu yaşayanlar deneyebilir.

AppleHDA.kext >>> System - Library - Extensions klasörüne

Codec Commander.kext >>>> Library - Extensions klasörüne

[ Kextleri yükleyip rebuild yapmayı unutma ]

hda-verb.exec >>>>> usr/bin klasörüne ( Finder 'da direkt git diyerek bulabilirsin klasörü )

AppleALC.kext , Shiki.kext , Lilu.kext >>>>>> EFI / Clover / Kexts / Other klasörüne ( Shiki ve lilu daha bugün güncel indirdim paylaşayım dedim güncel iyidir belki bunlar sesden alakasızdır )

Kullandığım layout id - 13

Dosya içerisinde ssdt-256 var bir tane benim Clover / ACPI / Patched bölümünde duruyor ama bundan emin değilim tam olarak belki yamalamadan önce denediğim bir şeydir emin olamadım ama sende denersin ona göre ister önce koyarak ister sonra koyarak

Umarım faydalı olur

Ses.zip - Google Drive

Ben şu an 10.13.4 sürümünü kullanıyorum. Kendim unibeast ile kurulum imajı hazırlamıştım sonra güncelleme gelince direkt güncelledim herhangi bir sorun yaşamadım.

Yapmak isteyip olmayan konularda yardımcı olabilirim ya da yönlendirebilirim elimden geldiğince.

Exfat olarak formatlıyorum, sorun şu ki mesela ortak kullanacağım ya bu bölümü Mac OS ve windows arasında a dosyasını Mac OS üzerinden Exfat'a koyduğumda Windows görmüyor ya da Windows üzerinden koyduğum b dosyasını Mac OS görmüyor. Sen nasıl veri aktarımı yapıyorsun ikisi arasında. Thunderbolt hakkında bir bilgim yok ama o rehberden faydalandım tonymacx üzerindeki. Thunderbolt nedir ne değildir bilmiyorum ama usb mouse falan çalışıyor ya da iPhone bağladığımda iTunes üzerinden kullanıyorum.

melih_11

PADAVAN
15 Şub 2018
101
7
71
Dediklerini yaptım Smbios 14.3 iken. İkon geldi ses açıp kapama falan ama youtube videosu oynamıyor, quickplayer oynamıyor(apple video oynatıcı). Ben de Smbios değiştirip yeniden başlatıım apple logosunda kaldı. Ayrıca senin sorununa gelirsek; 100GB MacOS'e verdim. Kalan bölüm exfat iken MacOS üstünde bir dosya attım, Windows'ta gözüktü. Windows'tan exfat bölümüne video ve zipi attım onu da MacOS üstünde görebildim fakat oynatamadım :( Zip dosyasında sorun olmadı açabildim. İstersen nasıl yaptığımı söyleyeyim belki atladığın nokta vardır sanmıyorum ama; Disk izlencesinden bölüntüle dedim ve istediğim MacOS için bölümü yazdım(100) entera bastıktan sonra ayrılıyor hemen sonra ilerlediğimde birkaç dakika bölüntünün ayrılmasını bekledim. Sonrasında ayırılan bölüntüyü (adsız veya ne isim verdiysen)sil diyerek Journaled yerine exfat seçtim. Bir de biri Sierra kurulumunun daha kolay olduğunu söyledi onu da kurmayı düşünüyorum. Olmadı kendim güncel bir usb oluşturup deneyeceğim. Dsdt için de video rehber gelecek onu beklemedeyim eğer ondan önce yamalarsam efiyi hemen upload edip başarılı kurulumlardan konu açmayı düşünüyorum.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Dell Inspiron 15 7577
Anakart Modeli
-
İşlemci Modeli
İntel i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc 256 (?)
Ağ Aygıtları
İntel AX201 Wifi6-e
Disk ve RAM

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Ben smbios olarak air 6,2 kullanıyorum ama pro 14,3 yaptığım zamanda usb çalışmama dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Sen şu an osxinfo imajı mı kullanıyorsun sisteminde ? Bir fark yaratır mı bilmiyorum app storedan indirip kendim unibeast ile oluşturduğumu söylemiştim. Sanırım o konuda montezuma aydınlatıcı fikir verir. Senin modelin tam olarak Dell Inspiron 7577 mi , 16 gb ram 1050 ti i7770hq değil mi?

Video oynatmama olayı bilmiyorum EFI klasörümü göndereyim komple bir dene dsdt yamalarıyla beraber. Batarya göstergesi ekran parlaklığı vs hepsi çalışıyor bende. Sende de çalışır belki.

melih_11

PADAVAN
15 Şub 2018
101
7
71
Tabi olur. Osxinfo imajını kullanıyorum ama haftasonu başka imajlarda da deneme yapmayı düşünüyorum. Benim tek farkım 8GB ram var, o da sistem olarak bir şeyi değiştirmiyor. Ayrıca bu denemelerden sonra ben de imajı oluşturup kendim için deneme yapacağım. Bir de ben birazcık takıntılıyım işte 14.3 olsun full uyumlu, applealc yapabileyim, kendi imajımı yapabileyim, dsdt ssdt ile sistemi düzenleyeyim falan. Oyuncak gibi bir nevi. Ama 2 aydır en büyük gelişmem applealc de ses ayarının gelmesi falan :D

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Dell Inspiron 15 7577
Anakart Modeli
-
İşlemci Modeli
İntel i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc 256 (?)
Ağ Aygıtları
İntel AX201 Wifi6-e
Disk ve RAM

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Ram miktarı bir şey değiştirmese gerek dediğin gibi ama yine de kesinlik veremem. Clover versiyonun kaç , UEFI mi kullanıyorsun?

AppleHDA.kext System / Library / Extensions içinde kurulu olmalı , Codec Commander.kext Library / Extensions içinde ve kext yükleme silme işlemlerinden sonra hep denildiği gibi bakım çalışmalarını yapman gerekiyor. Ayrıca exec dosyasınıda usr / bin klasörüne yerleştir.

Ben harici ekran kartını kapatmak için osxinfo imajındaki Nvidia ssdt üzerinde kendi ekran kartım haricindekileri sildim ve sorun olmad. Ses olayıyla bende uğraştım önce , sonra applehda ile ilgili olacağını düşündüm ama orijinal kext dosyası lazım diyordu rehberde o yüzden es geçmiştim. Biraz daha kurcalayınca yapılması gerektiğini anladım ve yamaladıktan sonra bende ses çıkışı ve girişi olarak sorun olmadı. Bir tek safari üzerinden YouTube videolarını tam ekran yaptığımda ekran kayıyordu ama bilinen bir sıkıntıymış araştırdığımda çözümde safari verilerini silmek sonrasında bir sorun yaşamadım.

Batarya göstergesi , ekran parlaklığı ayarı falan çalışıyor olması lazım bu şekilde. Trackpad üzerinde de bir çok şey aktif ama smart gestures olayları tam olarak çalışmıyor. Ama en azından sistem ayarlarında görünüyor ve ayarlanabiliyor bazı şeyler. Onun içinde çok uğraştım :)

EFI.zip - Google Drive

Umarım bu EFI klasörü işini görür , diğer AppleHDA ve Codeccommander'a zaten sahipsin.

• Like
Tepkiler: melih_11

melih_11

PADAVAN
15 Şub 2018
101
7
71
Sanırım clover 4429 idi. Uefi kurulum yaptım. Dediklerini de uygulamama rağmen etkinleşmedi. Yarına sınavım var. Sınavdan sonra temiz kurulum yapıp efi dosyanı deneyeceğim. Umarım olur. Bu arada teşekkür ederim yardımların için. Yarın ben denedikten ve sonuçları aldıktan sonra ön rehber hazırlamak ister misin? Dsdt dosyalarını da hallettiğim zaman rehberi güncelleyip birçok kişiye yardımda bulunuruz.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Dell Inspiron 15 7577
Anakart Modeli
-
İşlemci Modeli
İntel i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc 256 (?)
Ağ Aygıtları
İntel AX201 Wifi6-e
Disk ve RAM

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Sınavında başarılar dilerim ;) Bir toparlayayım aklımda tam olarak yaptığım şeyleri, hem sende o arada sistemi kurup deniyor olursun. Üzerine beraber bir rehber hazırlayabiliriz. Sen kuruluma geçtiğin zaman haber ver , bildiklerimden aktarayım. unibeast ile imaj hazırlayacaksın değil mi kendine?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
İmaj ile ilgili olarak bir konuya açıklık getireyim: Mesele imajı nasıl hazırladığınız değil. İsterseniz Unibeast kullanarak, isterseniz farklı imajlar ile, isterseniz osxinfo imajı kullanın. Önemli olan Boot dosyalarının sisteminiz ile olan uyumu. Bizim paylaştığımız imajda boot dosyaları şu ana kadar kurulumlarda alınan hatalar göz önünde bulundurularak, buna göre düzenlenmiş config dosyası, kext dosyaları vs içerir. Ancak her zaman diyoruz ki; bu her cihaz için sorunsuz olmayabilir. Bu bağlamda sizin kendi cihazınıza göre Config, kext veya DSDT / SSDT düzenlemeleriniz yapmanız gerekebilir.
Bizim imajın en önemli farkı, Windows yanında oluşturduğunuz MBR formatlı bir diske kurulum mümkün kılması.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: melih_11

melih_11

PADAVAN
15 Şub 2018
101
7
71
@bartuti yeni sürümleri denediniz mi ? Baya uzun bir süre bilgisayardan uzak kaldım deneyemedim bir daha.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Dell Inspiron 15 7577
Anakart Modeli
-
İşlemci Modeli
İntel i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1050Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek alc 256 (?)