AppStore'dan güncelleme yaparken dikkat edilmesi gerekenler

anilcaliskan

PADAVAN
31 Ara 2021
124
27
121
Merhaba.

Şu anda 12.1 kullanıyorum, AppStore'da mevcut en son sürüm 12.3.1 gözüküyor. Daha önce bir kaç ara sürümü sorunsuz güncellemiştim ama bugün 10-15 gün kadardır beklettiğim 12.3.1 güncellemesini yükleyince sistem boot etmemeye başladı. Bende sıfırdan 12.1'i kendi EFI dosyam ile yeniden kurdum.

AppStore üzerinden güncelleme yapacağım zaman nelere dikkat etmeliyim? OC ve kextlerin güncel olması mı?

Bu arada High Sierra'dan Monterey'e geçmek gibi bir işlemden bahsetmiyorum, bu tarzda bir işlemin zaten AppStore üzerinden yapılması pek mantıklı değil gibi. Monterey'in kendi içerisinde sürümünü yükseltmek amacım.

Teşekkürler.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI B660M Bazooka
İşlemci Modeli
Intel 12400F
Grafik Kartı
Gigabyte RX6600 Eagle 8GB
Ses Kartı Modeli
ALC897
Ağ Aygıtları
RTL8125
Disk ve RAM
Sandisk Plus 240GB & Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8)

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
6,934
2,927
4,401
Sistem tercihleri > yazılım güncelle altından dilediğiniz gibi güncellemeyi alabilirsiniz. Appstore içinde durum aynıdır. Dikkat etmeniz gereken nokta güncelleme kendini yeniden başlattığı zaman Machintosh HD diski ile ilerleyerek güncellemeyi tamamlamaktır. Güncelleme yeniden başlatıldığında bu disk görünmüyorsa muhtemel bir sorun vardır.
Güncelleme öncesi config dosyanızdan verbose modu açın. Bu olası hata da boot etmeme gibi durumlarda sorunun ne olduğunu bulmanızı kolaylaştırır.
Kextler ve bootloader güncel ise High Sierradan da montereye geçebilirsiniz.
Güncelleme için mümkün mertebe yazılım güncelleme kısmını kullanın. Appstore ile tam bir sürüm indirme durumundasınız ama yazılım güncelleme ile daha küçük boyutta güncelleme dosyasını alıp macos güncellersniz. Appstore ile yapılan güncelleme temz kurulum gibi anlaşılmamalı.
Güncelleme konusunda en önemli ayrıntı güncelleme sonrası cihaz yeniden başlatıldığında güncelleme diskini seçerek ilerlemektir. Eğer sistem güncelleme esnasında birden fazla kez yeniden başlatır ve güncelleme diski görünürse sürekli bu disk ile ilerlemek gerekir güncelleme tamamlandığında bu disk kaybolur ve Macos yüklü diskiniz ile boot edebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: jamiroquai

anilcaliskan

PADAVAN
31 Ara 2021
124
27
121
Sistem tercihleri > yazılım güncelle altından dilediğiniz gibi güncellemeyi alabilirsiniz. Appstore içinde durum aynıdır. Dikkat etmeniz gereken nokta güncelleme kendini yeniden başlattığı zaman Machintosh HD diski ile ilerleyerek güncellemeyi tamamlamaktır. Güncelleme yeniden başlatıldığında bu disk görünmüyorsa muhtemel bir sorun vardır.
Güncelleme öncesi config dosyanızdan verbose modu açın. Bu olası hata da boot etmeme gibi durumlarda sorunun ne olduğunu bulmanızı kolaylaştırır.
Kextler ve bootloader güncel ise High Sierradan da montereye geçebilirsiniz.
Güncelleme için mümkün mertebe yazılım güncelleme kısmını kullanın. Appstore ile tam bir sürüm indirme durumundasınız ama yazılım güncelleme ile daha küçük boyutta güncelleme dosyasını alıp macos güncellersniz. Appstore ile yapılan güncelleme temz kurulum gibi anlaşılmamalı.
Güncelleme konusunda en önemli ayrıntı güncelleme sonrası cihaz yeniden başlatıldığında güncelleme diskini seçerek ilerlemektir. Eğer sistem güncelleme esnasında birden fazla kez yeniden başlatır ve güncelleme diski görünürse sürekli bu disk ile ilerlemek gerekir güncelleme tamamlandığında bu disk kaybolur ve Macos yüklü diskiniz ile boot edebilirsiniz.
Ben sanırım sorunumu tam olarak ifade edemedim. Daha öncede dediğiniz şekilde güncelliyordum ve yeniden başlatırken sistemin kurulu olduğu diski seçiyordum. Diskin gözükmesinde de bir problem yok. Ben zaten Monterey kullanıyorum, 12.0.1'den 12.3.1'e güncellemek amacım bunu içinde dediğiniz gibi sistem tercihleri > yazılım güncelle bölümünde ki güncellemeyi yapıyorum. Daha önce 12.0.1'den bir kaç kez güncelleme yapmıştım en son 12.3.1'e yaptım ve sistem açılmadı. Hackintosh içeriği olan forumlarda gezdiğim kadarı ile aynı şekilde daha önce sizinde belirttiğiniz yazılım güncelleme bölümünden yaparak sorunsuz güncelleme alabilen ama devamında 12.3.1'e geçerken sorun yaşayan çok kişi var. Bende aynı şekilde güncelledim boot olmayınca 12.0.1'e geri döndüm. Dediğiniz gibi bu sefer güncellerken verbose mod ile deneme yaparak sorun nerede bunu tespit edeceğim ama benim asıl öğrenmek istediğim güncellemeye başlamadan önce ne gibi hazırlıklar yapılmalı. OpenCore mu güncellemem gerek? Kext'leri mi güncellemem gerek? Veya yapacağım güncelleme için çıkmış kernel sürümü ve kext sürümleri yoksa bunu nasıl anlayıp güncellemeyi bekletebilirim?

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI B660M Bazooka
İşlemci Modeli
Intel 12400F
Grafik Kartı
Gigabyte RX6600 Eagle 8GB
Ses Kartı Modeli
ALC897
Ağ Aygıtları
RTL8125
Disk ve RAM
Sandisk Plus 240GB & Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8)

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
6,934
2,927
4,401
Dikkat edilmesi gereken nokta kextler ve opencore sürümünün güncel olmasıdır. Bunun kontrolünü Hackintool ile yapabilirsiniz.
Güncelleme öncesi verbose mod açık olsun ki sistem sıkıştığında nerde sıkıştığı anlaşılabilsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662