ÇÖZÜLDÜ Asus B150m | i5 6500 | GTX 1050ti Sierra Kurulumu Sonrası Sorunlar

Selcuk1327

APPRENTICE
30 Eyl 2017
4
0
0
25
Tekrardan merhaba. Sizin kurulum videonuzdan yola çıkarak işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirdim fakat bazı sorunlarım var onları iletmek isterim.

1-Kurulumun son aşamasında bağlantının wifi, ethernet ve internet bağlantım yok şekilde 3 şık geldi ben bağlanmıyorum'u seçtim yani 3.yü. Acaba nasıl ethernet bağlantısını aktif edebilirim? Aynı şekilde laptop'uma da Os X kurdum ama onda kext ile wifi bağlantısını halledebilmiştim. (kext yükleyeceksem ethernet kartımın modelini nasıl öğrenebilirim ve nereden indirebilirim?)

2-Bilgisayarımda ses aktif değil bunun için kext mi yüklemem lazım? (kext yükleyeceksem ses kartının modelini nasıl öğrenebilirim ve nereden indirebilirim?)

3-Nvidia ekran kartımı kullanabilecek miyim bu işletim sisteminde?

4-Çözünürlük 1080p de değil. (görseli ekledim)

5-Clover ekranından sierrayı açarken ekran tuhaf bir şekilde açılıyor gri arkaplan ile geliyor ve her açılışında ekranda kodlar geliyor, sizin videonudaki gibi şifre girme ekranı blurlu olmuyor arkaplan gri oluyor.

YaKWXo7pmjuuCu3yOEuimcqNJ_m-tniz.png

YaKWXo7pmjuuCu3yOEuimcqNJ_m-tniz.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Acaba nasıl ethernet bağlantısını aktif edebilirim?
Ethernet modelini paylaşırsan bir şey söyleyebiliriz.
2-Bilgisayarımda ses aktif değil bunun için kext mi yüklemem lazım? (kext yükleyeceksem ses kartının modelini nasıl öğrenebilirim ve nereden indirebilirim?)
Evet kext yüklemelisin. Bunun için Windows üzerinde AIDA4 kullanabilirsin. Ses kurulumu için ise video rehberde ki AppleALC denemelisin. Videoda gördüğün üzere ses kurulum sonrasında aktif oluyor . AppleALC ile ses tanıtmak videoda gördüğün üzere oldukça basit. Takip etmen gereken rehberi aşağıda paylaştım. Ancak elbette AppleALC bir nihai çözüm olmayabilir. Bu noktada farklı çözümlere de bakarız.
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek
3-Nvidia ekran kartımı kullanabilecek miyim bu işletim sisteminde?
Kullanabiliceksin. Bunun için NVIDIA Web Driver kurulumu yapman gerekiyor.
macOS Sierra 10.12.6 Nvidia Web Driver Sürücüsü
4-Çözünürlük 1080p de değil. (görseli ekledim)
Grafik tanıtmadığın için.
5-Clover ekranından sierrayı açarken ekran tuhaf bir şekilde açılıyor gri arkaplan ile geliyor ve her açılışında ekranda kodlar geliyor, sizin videonudaki gibi şifre girme ekranı blurlu olmuyor arkaplan gri oluyor.
Grafik kartını tanıtmadığın için.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Selcuk1327

APPRENTICE
30 Eyl 2017
4
0
0
25
Uzun bir uğraş sonra hepsini hallettim yinede ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Yaşadığım sorunları nasıl çözdüğümü ve kullandığım kextleri burada paylaşmak isterim belki benzer sisteme kurulum yapan biri olursa yararlanır. (10.12.5 kurmuştum ben)

Öncelikle osxinfo.net'e ve montezuma teşekkür ederim:)

Ve benim son bir sorum var Mac os kullanırken ve clover ekranında iken, hdd'den çok hafif sürtünme sesi geliyor ama Windwos'da iken böyle birşey olmuyor. Bunun nedeni nedir acaba bilginiz var mı? :)

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri: