ÇÖZÜLDÜ Asus ET2300I All in One - Sound assertion in AppleHDADriver at line 3593 ve 1054 Hatası

seymen71

APPRENTICE
31 May 2017
5
2
0
43
İstanbul
Selam,
USB diske hazırladığım Clover ile kurulum başlatmaya çalışıyorum, fakat henüz kurulum ekranına gelemedim. Clover karşılama ekranından usb diski seçip süreci başlatıyorum, ekranda birsüre yazılar aktıktan sonra bir yerde duruyor maalesef. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
IMG_0620.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Selamlar,
İlk olarak kurulum için hangi macOS sürümünü kullandığını belirtirsen sevinirim. Şu adımları denemeni isteyeceğim. USB / EFI / Kurulum Sonrası Dosyalar / Config Dosyaları klasörü içinden Hd4000 için olan Config dosyasının ismini config.plist olarak değiştirip, bunu USB / EFI / CLOVER içindeki config.plist ile değiştirip dene. Ayrıca kurulum da USB 3.0 portu kullanıyorsan bunun yerine USB 2.0 portu tercih etmelisin. Son olarak ta BIOS ayarlarının Hackintosh için uygun bir şekilde ayarlandığından emin ol. Aşağıda yapılması gereken BIOS ayarlarını paylaştım ( Ayarların hepsi sende olmayabilir. Olanlar ne ise bunları düzenleyebilirsin).
  1. Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  2. SATA: AHCI olarak ayarlayın
  3. VT-D: Disable olarak ayarlayın
  4. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  5. xHCI Mode: Smart Auto
  6. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  7. CFG-Lock= Disable
  8. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

seymen71

APPRENTICE
31 May 2017
5
2
0
43
İstanbul
Selamlar,
İlk olarak kurulum için hangi macOS sürümünü kullandığını belirtirsen sevinirim. Şu adımları denemeni isteyeceğim. USB / EFI / Kurulum Sonrası Dosyalar / Config Dosyaları klasörü içinden Hd4000 için olan Config dosyasının ismini config.plist olarak değiştirip, bunu USB / EFI / CLOVER içindeki config.plist ile değiştirip dene. Ayrıca kurulum da USB 3.0 portu kullanıyorsan bunun yerine USB 2.0 portu tercih etmelisin. Son olarak ta BIOS ayarlarının Hackintosh için uygun bir şekilde ayarlandığından emin ol. Aşağıda yapılması gereken BIOS ayarlarını paylaştım ( Ayarların hepsi sende olmayabilir. Olanlar ne ise bunları düzenleyebilirsin).
  1. Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  2. SATA: AHCI olarak ayarlayın
  3. VT-D: Disable olarak ayarlayın
  4. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  5. xHCI Mode: Smart Auto
  6. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  7. CFG-Lock= Disable
  8. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
Selam kullandığım osX sürümü 10.13.1 Laptop.
Bios ayarlarını söylendiği gibi yaptım, fakat benim gördüğüm kadarıyla bilgisayarda sadece4 adet USB 3.0 portu var USB 2.0 göremedim. Birde extra olarak 1 adet eSata ve 2 adet tunderboot girişi mevcut.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Yukarıda mesajımda belirttiğim gibi, USB içindeki uygun Config ile denemeni isteyeceğim. Ardından sonuca tekrar bakalım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

producer

APPRENTICE
4 Eki 2017
46
12
0
Bu harici ekran kartından kaynaklanan bir hata gibi görünüyor.
Nvidia ekran kartını devre dışı bırakman gerekebilir.

seymen71

APPRENTICE
31 May 2017
5
2
0
43
İstanbul
Bu harici ekran kartından kaynaklanan bir hata gibi görünüyor.
Nvidia ekran kartını devre dışı bırakman gerekebilir.
Bilgisayarım All in One olduğu için iki ekran kartıda anakarta tümleşik

diğer config dosyalarıyla da denedim ama sonuç alamadım maalesef.

Yukarıda mesajımda belirttiğim gibi, USB içindeki uygun Config ile denemeni isteyeceğim. Ardından sonuca tekrar bakalım.

maalesef sonuç alamadım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BIOS ayarları içinde Serial Port seçeneği varsa bunu disable edip deneyebilir misin?
Config / Boot Argümanları içinde şu komutları kullan; cpus=1 -f PCIRootUID=1 darkwake=0 npci=0x2000
Config / Graphics / Inject Intel= işaretli yada değil, Inject EDID işaretli yada değil olarak dene.
Ek olarak EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde FakeSMC.kext dışındaki kextlerinyedeklerini aldıktan sonra tekrar denemeni isteyeceğim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

seymen71

APPRENTICE
31 May 2017
5
2
0
43
İstanbul
BIOS ayarları içinde Serial Port seçeneği varsa bunu disable edip deneyebilir misin?
Config / Boot Argümanları içinde şu komutları kullan; cpus=1 -f PCIRootUID=1 darkwake=0 npci=0x2000
Config / Graphics / Inject Intel= işaretli yada değil, Inject EDID işaretli yada değil olarak dene.
Ek olarak EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde FakeSMC.kext dışındaki kextlerinyedeklerini aldıktan sonra tekrar denemeni isteyeceğim.

Bir kaç gece bilgisayarla sabahladım, denemediğim yöntem kalmadı, 10.13.1 versiyonunu hiç bir türlü kuramadım, hep aynı yerde takıldı. Fakat bir önceki versiyın 10.12 sierra’yı bir çok denemeden sonra yüklemeyi başardım. Şu an Sierra sorunsu çalışıyor. Sierra güncelleştirmelerini de yaptım, herşey düzgün çalışıyor.

• Like
Tepkiler: montezuma