Öncelikle Hackintosh camiasına yeni katıldığımı belirtmek isterim . Katılma sebebim mobil uygulama geliştirmeye merakım var ve daha çok iOs tarafında uygulamalar geliştirmek istiyorum . 2 yıllık bir bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum 2. sınıf olma sebebiyle bitirme projesini iki arkadaş iOS üzerinde bir uygulama yazarak hazırlamaya karar verdik . Diğer arkadaşımın iOs uygulama geliştirme deneyimi var . Platformu iOS seçmemizde büyük bir katkısı var . Kısacası bir merak üzerine değil ciddi bir şekilde ihtiyacım olduğu için Hackintosh camiasına katıldım . Elimdeki cihaz da gayet donanım olarak Hackintosh için yeterli olduğunu düşündüğüm için ekstra Macbook Pro'ya bütçe ayırmak istemedim .
Cihazıma Sierra kurulumunu gerçekleştirdim . Ardından biraz uğraşların sonucunda Kablobu ethernet kext yüklemeyi başardım . Şu anda kablolu bir şekilde internete bağlanıyorum . Eğer uzaktan bağlantı ile yardımcı olmak isteyen olursa beni çok mutlu eder bir an önce projeye başlamak istiyorum .
Cihazımda 1 Tb Hdd ve onun haricinde Ebaydan aldığım 256 Gb Samsung SM951 Pro model SSD var .
Şuan için Hackintosh'u Hdd ye kurdum Windows 10 SDD de çalışıyor tamamen verimliliği yakalarsam komple halini SSD ye geçireceğim .
SSD'nin Linki : New Samsung SM951 SSD 950 PRO OEM M.2 256GB Solid State Drive NVMe PCIE 3.0 x4
Ürün ve teknik özellikleri :
Marka/Model : Asus ROG GL502VT
İşlemci : CPUID CPU Adı Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Wifi Modülü : Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8260
Ethernet modülü : Realtek PCIe GBE Family Controller
Ses Kartı : Intel Skylake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH - High Definition Audio Controller [D-1] PCI
Ses Kartı : Realtek ALC255 @ Intel Sunrise Point PCH - High Definition Audio Controller [D-1] PCI
SSD : SAMSUNG MZVPV256HDGL-00000
HDD :HGST HTS721010A9E630
Entegre Ekran Kartı : Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 530 (1 GB)
Harici Ekran Kartı : nVidia 970M
Bios Sürümü : DMI BIOS Sürümü GL502VT.300
Bluetooth : Qualcomm Atheros BlueTooth
TouchPad : ASUS Precision Touchpad
Ürünün üretici linki : ROG GL502VT | ROG - Republic Of Gamers | ASUS USA
Ürünün şuan çalışan donanımları
Bluetooth
Ethernet modülü
Kamera
Çalışmayan donanımlar
Wifi Modülü (Çok Önemli )
Ses Kartı (Önemli)
TouchPad (Olsa mutlu eder)
Erkan kartı (nVidia 970M ) (Olsa mutlu eder)
Klavye LED ışıkları (Olsa mutlu eder)
Ayrıca yaşadığım sorunlar dan bahsetmek gerekirse . Appstore'a bağlanmak konusunda sorun yaşıyorum doğrulanmadığını konusunda hata alıyorum istek olursa ekran görüntüsü atarım .
Cihaz kapanmıyor sürekli kapattıktan sonra kendi rest atıyor tekrar açılıyor .
Verimlilik için SSD kext'ine gerek varsa o konuda da yardım ederseniz çok sevinirim .
Şuanda verimlilik düşük seviyede diyebilirim . Verimliliği arttırmak için yapmam gerekenleri yazarsanız çok sevinirim .
Ayrıca hackintoshda Xcode kullanmak verimsiz olur derseniz para denkleştirip Macbook Pro almaya çalışacağım başka çarem yok .
Ses için denediğim yöntemler ;
Başarısız oldum .
[Başarılı Kurulum] Asus X550VX Sierra 10.12.5 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu arkadaşın kullandığı kextleri kuramadım başarısız oldum.
Wifi Modülü :
GitHub - ammulder/AppleIntelWiFiMVM: OS X driver for Intel WiFi cards based on the MVM firmware (e.g. 7265, 8260)
Bu sitede destek olduğu yazmasına rağmen kuramadım .
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler . Bu uygulama geliştirme platformu benim için çok önemli yardımınızı eksik etmeyin lütfen.
Cihazımda 1 Tb Hdd ve onun haricinde Ebaydan aldığım 256 Gb Samsung SM951 Pro model SSD var .
Şuan için Hackintosh'u Hdd ye kurdum Windows 10 SDD de çalışıyor tamamen verimliliği yakalarsam komple halini SSD ye geçireceğim .
SSD'nin Linki : New Samsung SM951 SSD 950 PRO OEM M.2 256GB Solid State Drive NVMe PCIE 3.0 x4
Ürün ve teknik özellikleri :
Marka/Model : Asus ROG GL502VT
İşlemci : CPUID CPU Adı Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Wifi Modülü : Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8260
Ethernet modülü : Realtek PCIe GBE Family Controller
Ses Kartı : Intel Skylake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH - High Definition Audio Controller [D-1] PCI
Ses Kartı : Realtek ALC255 @ Intel Sunrise Point PCH - High Definition Audio Controller [D-1] PCI
SSD : SAMSUNG MZVPV256HDGL-00000
HDD :HGST HTS721010A9E630
Entegre Ekran Kartı : Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 530 (1 GB)
Harici Ekran Kartı : nVidia 970M
Bios Sürümü : DMI BIOS Sürümü GL502VT.300
Bluetooth : Qualcomm Atheros BlueTooth
TouchPad : ASUS Precision Touchpad
Ürünün üretici linki : ROG GL502VT | ROG - Republic Of Gamers | ASUS USA
Ürünün şuan çalışan donanımları
Bluetooth
Ethernet modülü
Kamera
Çalışmayan donanımlar
Wifi Modülü (Çok Önemli )
Ses Kartı (Önemli)
TouchPad (Olsa mutlu eder)
Erkan kartı (nVidia 970M ) (Olsa mutlu eder)
Klavye LED ışıkları (Olsa mutlu eder)
Ayrıca yaşadığım sorunlar dan bahsetmek gerekirse . Appstore'a bağlanmak konusunda sorun yaşıyorum doğrulanmadığını konusunda hata alıyorum istek olursa ekran görüntüsü atarım .
Cihaz kapanmıyor sürekli kapattıktan sonra kendi rest atıyor tekrar açılıyor .
Verimlilik için SSD kext'ine gerek varsa o konuda da yardım ederseniz çok sevinirim .
Şuanda verimlilik düşük seviyede diyebilirim . Verimliliği arttırmak için yapmam gerekenleri yazarsanız çok sevinirim .
Ayrıca hackintoshda Xcode kullanmak verimsiz olur derseniz para denkleştirip Macbook Pro almaya çalışacağım başka çarem yok .
Ses için denediğim yöntemler ;
[Başarılı Kurulum] Asus X550VX Sierra 10.12.5 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu arkadaşın kullandığı kextleri kuramadım başarısız oldum.
Wifi Modülü :
GitHub - ammulder/AppleIntelWiFiMVM: OS X driver for Intel WiFi cards based on the MVM firmware (e.g. 7265, 8260)
Bu sitede destek olduğu yazmasına rağmen kuramadım .
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler . Bu uygulama geliştirme platformu benim için çok önemli yardımınızı eksik etmeyin lütfen.