Asus GL502VT Wifi-Ses çalışmıyor

ncanturk

APPRENTICE
7 Eyl 2017
2
0
0
27
Öncelikle Hackintosh camiasına yeni katıldığımı belirtmek isterim . Katılma sebebim mobil uygulama geliştirmeye merakım var ve daha çok iOs tarafında uygulamalar geliştirmek istiyorum . 2 yıllık bir bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum 2. sınıf olma sebebiyle bitirme projesini iki arkadaş iOS üzerinde bir uygulama yazarak hazırlamaya karar verdik . Diğer arkadaşımın iOs uygulama geliştirme deneyimi var . Platformu iOS seçmemizde büyük bir katkısı var . Kısacası bir merak üzerine değil ciddi bir şekilde ihtiyacım olduğu için Hackintosh camiasına katıldım . Elimdeki cihaz da gayet donanım olarak Hackintosh için yeterli olduğunu düşündüğüm için ekstra Macbook Pro'ya bütçe ayırmak istemedim .
Cihazıma Sierra kurulumunu gerçekleştirdim . Ardından biraz uğraşların sonucunda Kablobu ethernet kext yüklemeyi başardım . Şu anda kablolu bir şekilde internete bağlanıyorum . Eğer uzaktan bağlantı ile yardımcı olmak isteyen olursa beni çok mutlu eder bir an önce projeye başlamak istiyorum .

Cihazımda 1 Tb Hdd ve onun haricinde Ebaydan aldığım 256 Gb Samsung SM951 Pro model SSD var .

Şuan için Hackintosh'u Hdd ye kurdum Windows 10 SDD de çalışıyor tamamen verimliliği yakalarsam komple halini SSD ye geçireceğim .

SSD'nin Linki : New Samsung SM951 SSD 950 PRO OEM M.2 256GB Solid State Drive NVMe PCIE 3.0 x4

Ürün ve teknik özellikleri :
Marka/Model : Asus ROG GL502VT

İşlemci : CPUID CPU Adı Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Wifi Modülü : Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8260
Ethernet modülü : Realtek PCIe GBE Family Controller
Ses Kartı : Intel Skylake HDMI @ Intel Sunrise Point PCH - High Definition Audio Controller [D-1] PCI
Ses Kartı : Realtek ALC255 @ Intel Sunrise Point PCH - High Definition Audio Controller [D-1] PCI
SSD : SAMSUNG MZVPV256HDGL-00000
HDD :HGST HTS721010A9E630
Entegre Ekran Kartı : Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 530 (1 GB)
Harici Ekran Kartı : nVidia 970M
Bios Sürümü : DMI BIOS Sürümü GL502VT.300
Bluetooth : Qualcomm Atheros BlueTooth
TouchPad : ASUS Precision Touchpad

Ürünün üretici linki : ROG GL502VT | ROG - Republic Of Gamers | ASUS USA

Ürünün şuan çalışan donanımları
Bluetooth
Ethernet modülü
Kamera

Çalışmayan donanımlar
Wifi Modülü (Çok Önemli )
Ses Kartı (Önemli)
TouchPad (Olsa mutlu eder)
Erkan kartı (nVidia 970M ) (Olsa mutlu eder)
Klavye LED ışıkları (Olsa mutlu eder)

Ayrıca yaşadığım sorunlar dan bahsetmek gerekirse . Appstore'a bağlanmak konusunda sorun yaşıyorum doğrulanmadığını konusunda hata alıyorum istek olursa ekran görüntüsü atarım .

Cihaz kapanmıyor sürekli kapattıktan sonra kendi rest atıyor tekrar açılıyor .

Verimlilik için SSD kext'ine gerek varsa o konuda da yardım ederseniz çok sevinirim .

Şuanda verimlilik düşük seviyede diyebilirim . Verimliliği arttırmak için yapmam gerekenleri yazarsanız çok sevinirim .

Ayrıca hackintoshda Xcode kullanmak verimsiz olur derseniz para denkleştirip Macbook Pro almaya çalışacağım başka çarem yok .

Ses için denediğim yöntemler ;
Başarısız oldum .

[Başarılı Kurulum] Asus X550VX Sierra 10.12.5 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Bu arkadaşın kullandığı kextleri kuramadım başarısız oldum.

Wifi Modülü :
GitHub - ammulder/AppleIntelWiFiMVM: OS X driver for Intel WiFi cards based on the MVM firmware (e.g. 7265, 8260)
Bu sitede destek olduğu yazmasına rağmen kuramadım .

Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler . Bu uygulama geliştirme platformu benim için çok önemli yardımınızı eksik etmeyin lütfen.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Intel Wi-Fi tanıtmak için hiç zahmet etme. Zira Apple Tarafından desteklenmemekte. Ses için ise VoodooHDA kurulumu yap.
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Voodoo kurulum paketinde ki ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapıp kurulumu tamamla. Ve Rebuild Cache yapıp sistemi yeniden başlat.
c7fb2dfeaaf924186e9f9ad200728a0f.png

Ayrıca Voodoo sorunları ve çözümü için aşağıdaki rehberi takip edebilirsin.
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ncanturk

APPRENTICE
7 Eyl 2017
2
0
0
27
Ses için Voodoo çok tavsiye edilmediğini duydum . ALC255 kendi kext kurulumunun ses performansından daha düşük bir ses performansı verdiği hakkında yorumlar okudum . ALC255 kurulumu yapma imkanımız yok mu . Eğer yoksa Voodoo deneyeceğim .

Wifi için bu modülü alsam sorun yaşar mıyım ? Sierra da sorunsuz çalışıyor mu?
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-usb-n10-nano-150mbps-kablosuz-n-usb-adaptor.html

Ayrıca hakkında yorumlarınız nelerdir hangi yöntemleri denemeliyim ?
TouchPad
Erkan kartı (nVidia 970M )
Klavye LED ışıkları

YouTube da video izlerken video başlattığım anda sorunsuz izleniyor ama herhangi bir saniyeye atladığımda video donuyor ve asla izletmiyor bunun sebebi nedir ?

Şimdiden teşekkürler .

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Ses için Voodoo çok tavsiye edilmediğini duydum
Kimden duyduysan yanlış duymuşsun.
Wifi için bu modülü alsam sorun yaşar mıyım ? Sierra da sorunsuz çalışıyor mu?
Çoğu üyemiz bu adaptör ile Wi-Fi tanıtabiliyor.
YouTube da video izlerken video başlattığım anda sorunsuz izleniyor ama herhangi bir saniyeye atladığımda video donuyor ve asla izletmiyor bunun sebebi nedir ?
Ekran kartını doğru olarak tanıtıp tanıtmadığını kontrol et. Ek olarak aşağıdaki kextleri dene;
SAFARI_Video_FIX.zip

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler