Merhabalar , ilk olarak böyle güzel Türkçe bir site kurduğunuz için teşekkür ederim. Sayenizde çok daha rahat hackintosh işlerinizi çözebileceğiz. Yaklaşık olarak 3 senedir hackintosh kullanıcısıyım. Hatta windows açmaz oldum . Sistemi bir güncelleyim diyerek yeniden bu işlere daldım. İlk olarak unibeast le bir yukleme yapıyım dedim. Fakat kurulum diski bile hazırlayamadım. Sonra sitenizi buldum ve rehberlerinizi okudum. Kurulum diski oluşturarak işe başladım.İki gündür kurulumla uğraşıyorum. Ama beceremedim. Sistemim Asus H 87 plus i7 4790 ati 7850 2 gb. Sadece bir diske osx kurmak istiyorum ve yeni apfs formatında kurmak istiyorum. Reber denildiği yapıyorum İlk kurulumu gerçekleştiriyorum ve tekrar usb den çalıştrıyorum. Fakat birdaha clover diski görmüyor. Eski format deneyim dedim dediğiniz komutarı terminalden baska bir macten denedim. Yine olmadı. Galiba bu apfs formatlı yapamıycam yada eski format tek diske kuramıycam.ikinci sefer başladığında clover ssd yi görmüyor . Nasıl yardımcı olabilirsiniz bana . Şimdiden teşekkür ederim...