ASUS K50IN EL CAPITAN

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
Herkese merhabalar. Asus marka K50IN model bir notebook'a sahibim. Yabancı forumlarda bakındığımda cihazıma Mac Os X El Capitan kurabildiklerini yazmışlar. Bende cihazıma El Capitan'ı gerçekten kurmak istiyorum. El Capitan'ı kurduğumda nvidia grafik kartı çalışır mı acaba? Çünkü cihazda dahili grafik kartı olmadığından nvidia kuramazsam çöp gibi bir şey olur cihaz. Yabancı forumda da pek anlayamadım GPU kurulumunu yapabilmiş mi yapamamış mı. Kurulum aşamasında bana yardımcı olur musunuz lütfen? Konunun linkini de aşağıya ekliyorum.
Link;
http://www.insanelymac.com/forum/topic/321623-asus-k50in-sierra-kernel-panic-help-el-capitan-♥/

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Konuda kurulumu yapmayı başarmış ancak grafik hızlandırma çalışmamış. Bu da kötü grafik anlamına geliyor. BUnların yanında da USB portlarında sorun yaşamış. Kısacası sistemin eski ve El Capitan ile sorun yaşayacağın muhakkak. Daha eski sürümlere yönelip denemeler yapmalısın. Mavericks gibi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
25
Konuda kurulumu yapmayı başarmış ancak grafik hızlandırma çalışmamış. Bu da kötü grafik anlamına geliyor. BUnların yanında da USB portlarında sorun yaşamış. Kısacası sistemin eski ve El Capitan ile sorun yaşayacağın muhakkak. Daha eski sürümlere yönelip denemeler yapmalısın. Mavericks gibi.
Belki saçma gelecek ama El Capitan'dan öncesi sanki xp gibi geliyor bana. Çünkü safari, itunes vs. ne varsa çok eski sürümlerinde. El Capitan üzerinde grafik hızlandırmayı çalıştırmanın bir yolu yokmudur? Veya kurulumu yapsak ve bir de biz baksak nvidia sürücü kısmına olmaz mı? Şuan satılan notebooklarda nvidia kartı kullanamama sebebi anladığım kadarıyla intel grafik kartının da olmasından kaynaklanıyor. Bendeki cihazda sadece nvidia var. Bir nevi masaüstü bilgisayar gibi. Usb portlarında da 2 tanesi çalışıyor, diğer 2'si çalışmıyormuş. Bu çokda problem değil benim için.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Dediğim gibi kurarsın ama grafik çalıştırma ihtimalin çok zor. Ancak deneyebilirsin elbette. Şu an satılan Laptop'larda Hackintosh kurulumunda NVIDIA kartın çalışmama sebebi, bu cihazların Optimus teknolojisi kullanmaları. BU da macOS tarafından desteklenmiyor. Sen de sadece tek grafik kart var ancak sorun bunun eski bir nvidia kartı olması.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler