Asus K52JT High Sierra Pil Gösterge Sorunu

yunuskol

APPRENTICE
1 Eki 2017
3
0
1
54
Selam, asus k52jt model dizüstü bilgisayara High Sierra 10.13.4 yükledim. Herşey normal, yanlız güç seçenekleri ,pil göstergesi çalışmıyor ve kapanma sorunu yaşıyorum bana nasıl yardımcı olabilirsiniz.Teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Güç yönetimi için;
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi
Pil için:
DSDT rehberini takip ederek DSDt dosyanı çıkartmalı ve rehberdeki macIASL programının içindeki yamalardan Asus için uyumlu [bat] yamalarından birini deneyerek pil göstergesini tanıtmayı deneyebilirsin.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi
Kapanma sorunun ile ilgili sorunun için yine DSDT rehberindeki macIASL içindeki yamalar içinden fix Shutdown uygulayabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yunuskol

APPRENTICE
1 Eki 2017
3
0
1
54
Asus K52JT pil göstergesine uygun yama varsa paylaşımısınız. Mevcut yamalar uyumsuz... Teşekkürler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Mavcut yamalar uyumsuz değil. Önecelikle Pil yamasının mantığını kavraman lazım. Kısaca; DSDT içinde Embedded Control içinde 8 Bit'ten büyük alanların (16,32, ve daha büyük) 8 bit olarak bölüntülenmesidir. Bu bağlamda Asus yamalar içinde senin cihaz modelin olmayabilir ancak EC içinde benzer alanlar için zaten yamalar içinde mevcuttur. Bu yüzden bunları denemelisin. Bunun için aşağıdaki konuyu referans alabilirsin.
ÇÖZÜLDÜ - Asus X550LN Batarya için DSDT düzenleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet