Asus K555UB Hackintosh Uyumu

eballci

APPRENTICE
6 Nis 2017
23
5
0
Hayırlı ramazanlar forumdaşlarım,
Ben OSX hayranı bir yazılımcıyım. Lakin bunu yapabilmek için makul seviyede donanım bilgisine sahip olmak gerekiyor. Ben ise bu bilgiye sahip değilim, ama CPU-Z ve Direct-X programlarından aldığım görüntüleri sizlerle paylaşarak sizden bana rehber olmanız için yardım diliyorum.

kII0KT5-CXtBRpUNPDmyUudKeO-okGBD.png

Arkadaşlar belki lüzumu olmayan resimler araya kaçmış olabilir. Lakin elimdeki tüm verileri paylaşmamın sizlerin bana yardımı dokunabilmesi açısından önemi var.

Elimde Sandisk Ultra 16GB USB 3.0 Usb Bellek (SDCZ48-016G-U46) USB Bellek var.(Daha yeni aldım)
Ayrıca bir soru işreti daha var kafamda; Mac OS yükledikten sonra bellek tekrar kullanılabilir hale getirilebiliryor mu?

Konuyu yanlış yere açtıysam, sürç-i lisan yaptıysam affola...
Saygılar, Selamlar....

Sayın arkadaşlar ekleme yapmak istiyorum. macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu linkteki Laptop için olan dosyayı indirmiş bulunmaktayım. Ayrıca benim laptopumdaki touchpad' da birkaç özellik var.(iki parmakla sağ tıklama, yakınlaştırma, scroll, üç parmakla uygulama arası geçiş vb.) Bu gibi özellikleri Hackintosh üzerinde bulabilir miyim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,772
7,555
4,401
Cihazına Sierra kurulum yapabilirsin. Ancak cihaz Optimus özellikli ise NVIDIA 940M kullanamazsın. Yerleşik GPU olan HD520 kullanabilirsin. Bu Grafik için uygun Config dosyaları USB imajı içinde paylaşıldı. Bunun. haricinde Wi-Fi Intel model ise bu OS X taraffından desteklenmiyor. Bunun haricinde Ses ve Ethernet tanıtabilirsin.
Ayrıca bir soru işreti daha var kafamda; Mac OS yükledikten sonra bellek tekrar kullanılabilir hale getirilebiliryor mu?
USB tekrar formatlayabilirsin.
Ayrıca benim laptopumdaki touchpad' da birkaç özellik var.(iki parmakla sağ tıklama, yakınlaştırma, scroll, üç parmakla uygulama arası geçiş vb.) Bu gibi özellikleri Hackintosh üzerinde bulabilir miyim ?
Eğer uyumlu bir model ise kullanabilirsin. Ancak bunu öğrenemek için kurulum yapman lazım elbette.
Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

eballci

APPRENTICE
6 Nis 2017
23
5
0
@montezuma teşekkür ederim. lakin ben sorumu düzgün soranadığım için cevabımı düzgün alamadım. Mesele şu; config denen şeyden bahsediyordunuz diğer konularda ve video anlatımda. Bunu kendi başıma nasıl yapabilirim.
Ayrıca şu Nvidia kısmında çalışmayabilir dediniz, biraz canımı sıktı o optimus zımbırtısını nasıl öğrenebilirim.

@montezuma ilginiz, alakanız, zahmetiniz için teşkkürler...

@montezuma çok sru soruyorum, kusura bakmayın . Bu skylake felan vardı. Venim indirmiş olduğum imaj dosyası ona uyumlumu?
İndirdiğim imaj: sizin açtığınız sierra 10.12.5 konusundaki laptop imajı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,772
7,555
4,401
Mesele şu; config denen şeyden bahsediyordunuz diğer konularda ve video anlatımda. Bunu kendi başıma nasıl yapabilirim.
USB / EFI / Kurulum Sonrası Araçlar/ Config dosyaları klasörü içinde sana uygun Config dosyasını buluyorsun. Senin donanımın için config_HD520_530_540.plist. Bunun ismini config.plist olarak değiştirip kullanıyorsun. Bu dosya ile sıkıntısız boot edebilirsin.
Ayrıca şu Nvidia kısmında çalışmayabilir dediniz, biraz canımı sıktı o optimus zımbırtısını nasıl öğrenebilirim.
Paylaştığın resimlere göre cihazın Optimus. Emin olmak için Aygıt Yöneticisi içinden Görüntü Bağdaştırıcısı içinde eğer iki grafik kartı görüyorsan cihazın Optimus demektir. Ancak Hackintosh ile de HD520 performansı oldukça iyidir. O yüzden çok sorun değil.
indirmiş olduğum imaj dosyası ona uyumlumu?
İndirdiğim imaj: sizin açtığınız sierra 10.12.5 konusundaki laptop imajı
Evet uygun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

eballci

APPRENTICE
6 Nis 2017
23
5
0
@montezuma şuanda kurulum aşamasındayım. Sizin video rehberiniz eşliğinde kuruluma geçeceğim lakin bir sıkıntı var. Ben realtek codec imi öğrenemiyorumki APPLEALC.kext config düzenleyebileyim. Nasıl öğrenirim codec imi lütfen yardımcı olur musunuz ?