ÇÖZÜLDÜ ASUS K555UB High Sierra Kurulumda Hata

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Güncelleme:
1- Sisteme uyumlu olan HD520 config dosyasını EFI'de gerekli bölüme attım. Audio layout'unu rehberdeki bilgilere dayanarak 13 yaptım.
2- High Sierra kurulumunda videoda bahsedilen oluşturduğumuz Apple diski yok. Paragon Hard Disk ile 100GB bir alanı Apple HFS yaptım fakat görmedi. Mecburen 1. resimde gösterdiğim diske space basıp, 2. resimdeki ayarları sadece işaretledim.
3- Fakat 3. resimde takılıp kalıyor. Bu beklemeler normal mi? yoksa bu bir hata mı?

Daha önce hiç kurulum yapmadığım için hata mı değil mi bilmiyorum. Montezuma hocamızı etiketler misiniz ben sitede nasıl etiketlenir bulamadım.

Resim1:
SxWjIUosSNcxWn8Ke6_9D-_otPgC9rR8.jpeg

Resim 2:

Resim 3:

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
MSI MAG B460M Mortar Wi-Fi
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX200 (Gig+)
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB DDR4 3000MHz
24 Mar 2017
216
91
251
Sierra ile tekrar kurulum yapmayı deneyebilirsin. İkinci ekran kartı yüzünden olabilir.

BootLoader
Opencore 0.7.9
Anakart Modeli
Gigabyte GA-H97-HD3 REV1.1
İşlemci Modeli
i5-4590
Grafik Kartı
HD 4600 & R9 390
Ses Kartı Modeli
ALC 887
Ağ Aygıtları
RTL 8111
Disk ve RAM
240GB SSD, 1 TB HDD, 1 TB HDD & 16 GB DDR3

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Sierra ile tekrar kurulum yapmayı deneyebilirsin. İkinci ekran kartı yüzünden olabilir.
Rehberden bağımsız olarak lambır lumbur bir şekilde kurulumu yaptım fakat ses ve Wi-Fi çalışmıyor. Wi-Fi çalışmayacağını biliyordum fakat sesi nasıl düzelteceğim hiç bilmiyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Rehberden bağımsız olarak lambır lumbur bir şekilde kurulumu yaptım
Konunun çözüldü olarak işaretlenmesi için ne yaptığını yazmalısın. Bu senin içind e gerekli. Zira sistemi açamazsan sebebini bilmen önemli. Bu sayede çözüm üretebilirsin.
sesi nasıl düzelteceğim hiç bilmiyorum.
Şu rehber ile dene;
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sutsurup

APPRENTICE
11 Mar 2018
75
47
21
Kurulum başarılı oldu. Dual Boot olarak MacOS High Sierra kurulumunu yaptım. Açıkçası biraz zor oldu, her MacOS kurulumunda olduğu gibi. Oldukça fazla denemem gerekti. Sırasıyla şunları yaptım;
Video rehber dahili ve dahili olmayan işlemler var.
1- imajdaki config dosyamı (HD520 olan) config.plist şeklinde değiştirerek, EFI/CLOVER dizinine attım. İçeriğini Notepad++ ile açarak CTRL+F yapıp Audio'yu arattım ve 0 olan değeri 28 yaptım.
2- Video rehberde olduğu gibi Apple HFS biçiminde 100 GB bir alanı bunun için ayırmıştım.
3- Bilgisayar açılırken ASUS bilgisayarımda boot ekranı gelmesi için ESC'ye bastım ve boot ekranı geldi. USB'yi seçtim.
4- Gelen Clover ekranında bende en sağda olan (sizde nerede olursa artık) USB içeriğini* seçtim ve kurulum ekranı geldi. Bildiğimiz ilerle ilerle mantığıyla gittim, sözleşmeleri onayladım ve hangi diske kurmamı sordu. Hazırladığım 100 GB'lık diski seçtim. Kurulumun bir kısmını yaptı ve bilgisayar yeniden başladı.
5- Tekrar ESC ile boot ekranına geldim. USB'yi seçtim. Bu sefer hazırladığım ve kurulumu yaptığım 100 GB'lık diski seçtim ve son adımları tamamladım.
Not1: Bu zamana kadar ne kod ekranı, ne siyah ekran gördüm. Her zaman Apple logosu beni karşıladı. Yani anladığım kadarıyla config dosyası tam uyumlu geldi. Ve şu ana kadar kullandığım kadarıyla da o siyah ekranı veya kodları karşıma çıkmıyor.
6- Sürekli USB ile boot edip sistemi açmak istemediğimden video rehberde bulunan Clover Configurator işlemlerini eksiksiz tamamlayın. Ve Clover Configurator programında config.plist dosyasını açıp Boot bölümüne geldiğinizde, varsayılan başlangıç diskinizin adını yazdıktan sonra altta bulunan 5 sayısını 0 ile değiştirirseniz bilgisayar açılırken direk bu diskten boot edecektir ve sisteminiz nasıl açılıyorsa o şekilde açılıp direk Mac bilgisayarlar gibi Apple logosuyla karşılaşacaksınız.
7- Tüm bu adımları tamamladıktan sonra sisteme kavuştum fakat nazarlık birkaç sorunum vardı. Bunlardan biri tabii ki de internet oldu. Eve mecburen Ethernet kablosu döşemek zorunda kaldım. Bunun büyük ihtimal resimlerini Başarılı kurulum konusu açarken paylaşacağım. Sağolsun montezuma hocamın paylaştığı ethernet için olan kext kurulduğu için Ethernet'im çalışıyordu. Fakat ASUS bu sistemde Wi-Fi desteklemediği için ya ASUS N10 Nano USB Wireless alacaktım ya da evde daha önceden çinden aldığım üstünde Wi-Fi N yazan saçma sapan markasız bir USB Wi-Fi alıcısını kullanacaktım. Neyse ki bunun yazılımını birkaç yüz denemeden sonra .pkg olarak sisteme kurdum ve Wi-Fi çok şükür çalışıyor. (Para toparlayınca ASUS N10 Nano'yu yine almayı düşünüyorum)
8- Hatırlarsanız daha önceki adımlarda Audio bölümündeki sayıyı 28 yaptım demiştim. Montezuma hocam da bir konusunda bir ASUS modeline 28 veya 13 demiş zaten. Kurulumdan sonra ses çalışmadı. USB'deki yani kurulum imajında hazır gelen AppleALC.kext dosyasını KCPM Utility Pro ile tekrar yükledim. Ve sistemi yeniden başlatınca ses düzeldi. Şans eseri mi diye 2 gündür yeniden başlatıyorum sürekli ve ses geliyor sorunsuz. Tabii Windows'u açmazsanız. Evet, Windows'u açınca ve tekrar Mac'e dönünce ses gidiyor ve bir daha gelmiyor. Kext yüklemeyi denedim tekrar gelmedi, VooDooHDA programının neredeyse tüm versiyonlarını denedim yine gelmedi.
Not2: Şu ana kadar yaklaşık 25-30 kere sistemi tekrar tekrar kurup denemeler yaptım ve gerçekten o midenize kramplar sokan sorunlar bir şekilde çözüme ulaşıyor. Ve deneyim kazanıyorsunuz. Eğer benim gibi sabrınız çok azsa kesinlikle bu işe bulaşmanızı önermiyorum, hatta değer mi diye sorgulamaya başlıyorsunuz, hatta ve hatta gidip 3600'e Macbook Air almayı bile düşündüm bir ara. (Para olsa alırdım da :D)

Toparlarsak; Şu an Wi-Fi sorunsuz çalışıyor. HD520 ile de uyumlu. Sesi de tanımladım fakat Windows'u açınca garip bir şekilde ses gidiyor ve tekrar gelmiyor, bunun üzerinde denemelere devam edeceğim. Bu arada hatırlatmakta fayda var. Ses kartım Realtek ALC256 (düz, yanında numaralar falan yok). AppStore genel olarak çalışıyor, bazen sapıtıp uygulamaları indirip yüklemediği oldu. iCloud'la sisteme giriş yaptım. Siri Türkçe güzel çalışıyor. Bana sorarsanız Xcode olmasa hiç yüklemezdim bile. 10 yıllık Windows kullanıcısıyım ve gayet güzel Windows sistemleri kullandım, optimizesini full yaptığım için yavaşlama sorunlarım da çok olmadı. Mac bana ters geldi biraz. Bu arada ilk işim Ayarlar/Mause bölümünden sarma yönünü değiştirmek oldu. Umarım yazıyı okurken sıkılmamışsınızdır. Biraz geç yazdım, denemeler yaptığım için, güncellemelerimi ASUS K555 kullanan arkadaşlarım için buradan aktaracağım. Bu yararlı forum için de montezuma hocama teşekkür ediyorum.

Dual Boot video rehberi:

BootLoader
OpenCore 0.6.5
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10400F
Grafik Kartı
AMD RX 5500 XT
Ses Kartı Modeli
ALC1200
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Eline sağlık. Kullandıkça Mac daha çok sevmeye başlarsın, emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: sutsurup

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,383
987
1,401
Şans eseri mi diye 2 gündür yeniden başlatıyorum sürekli ve ses geliyor sorunsuz. Tabii Windows'u açmazsanız. Evet, Windows'u açınca ve tekrar Mac'e dönünce ses gidiyor ve bir daha gelmiyor.

Sesi de tanımladım fakat Windows'u açınca garip bir şekilde ses gidiyor ve tekrar gelmiyor, bunun üzerinde denemelere devam edeceğim. Bu arada hatırlatmakta fayda var. Ses kartım Realtek ALC256 (düz, yanında numaralar falan yok).
Bende de aynı sorun vardı. Ama aslında çözümü var şöyle ki; Windows’tan mac e geçerken sistemi restart yapmayın. Sistemi tamamen kapatın ve bir müddet sonra tekrardan başlatın ve Mac e girin.
Sesi kontrol edin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz