ÇÖZÜLDÜ Asus K556UQ Sierra Sonrası Sürücü Kurulumu

lepergnome

APPRENTICE
26 Ocak 2018
30
5
21
Edirne / İstanbul
Merhabalar.
Siteden sorunsuz bir şekilde Sierra sürümünü kurmayı başardım. Daha öncesinde High Sierra kurmaya çalıştım ama beceremedim. Sierra şuanda gayet akıcı, bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar kendiliğinden İntel Hd 620 kartını gördü. Nvidia 940mx kartımın çalışmayacağını diğer konulardan okuyup öğrendim onunla ilgili bir çabam zaten yok. Ancak;

WiFi
Ethernet (yani internete erişemiyorum şuan)
Touchpad
FN tuşları (ses aç kapa - parlaklık)
Ses

Çalışmamakta. Gerçekten acemiyim ve sayfalarca okumama rağmen başaramadım. Anladığım kadarıyla bunlara driver, kext kurmam gerekiyor. Ben kextleri nereden indiririm onu da bulamadım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Sistem bilgilerim:
i5-7200U 2.50-2.71 GHZ
12 GB Ram (MacOs sisteminde 4 GB gözükmekte)
240 GB SSD
Dual UEFI olarak kurulum yapıldı.
Intel HP Graphic 620
Nvidia 940mx (çalışmayacağını biliyorum)

Eksik gördüğünüz bilgileri hemen verebilirim. İlk başlığım ama uzun süredir sürekli online'ım forumda.
En azından WiFi kartı çalışabilirse aşırı mutlu bir forum kullanıcısı olabilirim :D

2SKzO3JEHpAYW5aiqeTAF_ukBnk0494Y.jpeg

2SKzO3JEHpAYW5aiqeTAF_ukBnk0494Y.jpeg

lepergnome

APPRENTICE
26 Ocak 2018
30
5
21
Edirne / İstanbul
Tekrar merhaba. Forum sayesinde, hackintosh üzerinden ilk mesajımı yazıyorum şuan :D

[Başarılı Kurulum] ASUS K556UQK Sierra Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
O kadar forumda dolaşmama rağmen bu başlığı atlamışım. Paylaşılan driverlar ile
*Touchpad - Sorunsuz. (Tıklamak için basmak zorundayım. Dokunmayla işaretlemenin bir yolu var mıdır acaba?)
*FN tuşlar. - Ses açıp kapama + Uyku modu çalışıyor. Parlaklık çalışmıyor, gerek de yok ben kullanmıyorum o ayarı
*WiFi çalışıyor. 10-15 kere driver indir kur sil yaptım, bazıları ikon gelse bile ağları göremiyordu. Konudaki driver sorunsuz çalıştı.

Şuanda ses için uğraşacağım. Pil göstergem yok. Ve hala daha USB siz başlatmayı beceremedim.

Aptal gibi hissettiriyor ama yok beceremedim USBsiz başlatamıyorum

Denemiştim. WiFi simgesi geliyor ancak ağları göremiyordum. Hemen üst mesajımdaki driverlar sayesinde WiFi sorunum çözüldü, Windowsta 24 MBPS aldığım internet hızımı 20MBPS gücünde kullanabiliyorum. Gayet iyi

• Like
Tepkiler: Görkem Koç

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sadece 4 gb olarak görüyorsa eksik görüyor denektir. Config / SMBIOS seçeneklerinde trust ve Mobile seçeneklerini aktif ederek dene.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Hiç bir şekilde olmuyor. Bahsedilen EFI tarafına ulaşamıyorum.
Ulaşamaman gayet açık. Sen Windows yanına kurulum yapıyorsun. Video rehberi takip edersen eğer, Windows yanında kurulumda hangi adımların takip edildiğini gayet açık bir şekilde anlatıyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Kısaca yapman gereken; Windows EFI'si olan NO NAME içine USB / EFI içindeki CLOVER klasörünü koyacaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: lepergnome

lepergnome

APPRENTICE
26 Ocak 2018
30
5
21
Edirne / İstanbul
Kısaca yapman gereken; Windows EFI'si olan NO NAME içine USB / EFI içindeki CLOVER klasörünü koyacaksın.
Evet tekrar kontrol ede ede baktım. Atıyorum ve biosun umrunda olmuyor. Bu işten canım sıkıldı, daha sonra hem macos hem windows temiz kurulum yapacağım. NoName Efi kısmı önce chkdsk istedi sonra yeterli alan yok zırvalamasına girdi.
ÇÖZÜLDÜ - Windows EFI Bölüntüsü Boyutunda Yeterli Alan Yok | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Şuradaki gibi yaptım dosyayı atabildim ama dediğim gibi tepki yok.

Şuanda eksik kalan konular:
*Ses yok
*Usbsiz boot.

Sadece 4 gb olarak görüyorsa eksik görüyor denektir. Config / SMBIOS seçeneklerinde trust ve Mobile seçeneklerini aktif ederek dene.
Denedim ve oldu artık 12GB Ram görebiliyor. Anakartımın kendisi 4 GB + 8 GB Ram slotumda bulunmakta idi. Teşekkür ederim. Ben hala boot işini beceremedim :D . Video çekeceğim artık ''şurda yanlış yapıyorsun'' denilsin de yapayım diye

Tekrardan merhabalar. Kısa bir video çektim.

Videoyu çektikten sonra aklıma geldi.
USB'den başlattığım zaman bile ''clover boot options'' kısmı çıkmıyor. Dolayısıyla ''Add Clover Boot options for all entries'' kısmı bende bulunmamakta.

Usbden boot ekranımda gördüklerim;

*Boot Windows from EFI
*Boot Windows from Legacy HD1
*Boot Clover from EFI
*Boot Recovery from Recovery HD
*Boot macOS from MacHDD
*Boot Microsoft EFI Boot from EFI
*Boot macOS from Sierra Install (kurulum Usb'si)

@montezuma
Teşekkür ederim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: lepergnome

lepergnome

APPRENTICE
26 Ocak 2018
30
5
21
Edirne / İstanbul
Öncelikle elinizden öperim, bu işi biliyorsunuz. Başka forumlardan zaten tanıyordum sizi ama konuşmak bu güneymiş. Artık boş bir usb belleğim var :D

Rehberi takip ettim ve Explorer++ ile dosya yükleme sorunuyla karşılaştım. Neden çalışmadı fikrim yok.
Çözüm olarak MacOS içinden Mount edip klasöre sorunsüz yükleme yaptım.

Geriye kalan 3 sorunum var. Ardından güzel bi' ''Başarılı kurulum'' başlığı beni bekliyor.
1- Ben bu haliyle yedekleme almak istiyorum. Şuan mükemmel durumda. Bunu [Video Rehber] Hackintosh Sistemlerde Boot Edilebilir Yedek Almak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu. rehberinden yapabilir miyim?

2- Pil göstergem malesef gözükmüyor. Bunun için rehber bulamadım. Konularda yardımcı olmuşsunuz. Bir konunuzda da yazılım bilgisi gerekmekte yazmakta, korktum açıkcası.

3- Kurulumu ilk yaptığımda Bluetoothum çalışıyordu, Wifi çalışmıyordu. Şuan wifi çalışıyor ancak bluetoothum çalışmamakta. Daha doğrusu çalışıyor gözüküyor ancak ne cihaz buluyor ne de gözüküyor. Bluetooth mouse ve kulaklık kullandığım için çalışmasını isterim açıkcası. WiFi yi bozmadan bunu çalıştırmanın yolu var mıdır?

Tekrar ve tekrardan, her şey için teşekkür ederim.

Öncelikle elinizden öperim, bu işi biliyorsunuz. Başka forumlardan zaten tanıyordum sizi ama konuşmak bu güneymiş. Artık boş bir usb belleğim var :D

Rehberi takip ettim ve Explorer++ ile dosya yükleme sorunuyla karşılaştım. Neden çalışmadı fikrim yok.
Çözüm olarak MacOS içinden Mount edip klasöre sorunsüz yükleme yaptım.

Geriye kalan 3 sorunum var. Ardından güzel bi' ''Başarılı kurulum'' başlığı beni bekliyor.
1- Ben bu haliyle yedekleme almak istiyorum. Şuan mükemmel durumda. Bunu [Video Rehber] Hackintosh Sistemlerde Boot Edilebilir Yedek Almak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu. rehberinden yapabilir miyim?

2- Pil göstergem malesef gözükmüyor. Bunun için rehber bulamadım. Konularda yardımcı olmuşsunuz. Bir konunuzda da yazılım bilgisi gerekmekte yazmakta, korktum açıkcası.

3- Kurulumu ilk yaptığımda Bluetoothum çalışıyordu, Wifi çalışmıyordu. Şuan wifi çalışıyor ancak bluetoothum çalışmamakta. Daha doğrusu çalışıyor gözüküyor ancak ne cihaz buluyor ne de gözüküyor. Bluetooth mouse ve kulaklık kullandığım için çalışmasını isterim açıkcası. WiFi yi bozmadan bunu çalıştırmanın yolu var mıdır?

Tekrar ve tekrardan, her şey için teşekkür ederim.
bluetooth özelliğim uyku moduna al-çık yaptıktan sonra çalıştı
*şimdi de ses çalışmıyor.........

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Yapabilirsin.
Bunun için DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi takip edip konudaki uygulama olan macIASL yamaları içinden pil için sana uygun yamayı belirledikten sonra DSDT dosyanı düzenleyip kullanacaksın. Bununla ilgili referans konu;
ÇÖZÜLDÜ - Asus X550LN Batarya için DSDT düzenleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
*şimdi de ses çalışmıyor.......
Ses tanıtmak için hangi yöntemi kullandın? Ve ses uykudan uyandıktan sonra mı çalışmıyor? Eğer öyle ise aşağıdaki kexti dene;
RehabMan / OS-X-EAPD-Codec-Commander / Downloads — Bitbucket

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

lepergnome

APPRENTICE
26 Ocak 2018
30
5
21
Edirne / İstanbul
Yapabilirsin.

Bunun için DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi takip edip konudaki uygulama olan macIASL yamaları içinden pil için sana uygun yamayı belirledikten sonra DSDT dosyanı düzenleyip kullanacaksın. Bununla ilgili referans konu;
ÇÖZÜLDÜ - Asus X550LN Batarya için DSDT düzenleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ses tanıtmak için hangi yöntemi kullandın? Ve ses uykudan uyandıktan sonra mı çalışmıyor? Eğer öyle ise aşağıdaki kexti dene;
RehabMan / OS-X-EAPD-Codec-Commander / Downloads — Bitbucket
*Yedeğimi aldım kenarda dursun. Tekrardan adobe programları indirmem en azından

*Pil konusunu beceremedim. Olmasa da olur diyelim. Hiç bişey anlamayınca referans gösterdiğiniz konudaki dosyayı indirdim. Pil %0 şekilde gözüktü, sildim. Bozmak istemiyorum sistemi artık. Teşekkür ederim

*Vodoo kullanıyorum. Son önerdiğiniz kext her hangi bir şeyi değiştirmedi, tekrardan Vodoo kurdum. Gerekirse uyku al-çıkar yaparım.
Bluetoothu Tüm gün takip ettim çok sık olmuyor.
Evde mini Bluetooth buldum, lazım olduğu zaman onu kullanırım flash üzerinden.

Safari üzerinden video izlediğim zaman tam ekrana büyüt-küçült yaptığım zaman siyah ekranda kalıyor ve reset atmadan düzelmiyor. Hep olmuyor, ama olduğu zaman da gitmiyor. Safari fix kext'i buldum forumda, pek etkisi olmadı denebilir. Bunun var mıdır belli bir çözümü? Choromeda bir sorun yaşamıyorum.

Xiaomi MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
*Pil konusunu beceremedim. Olmasa da olur diyelim. Hiç bişey anlamayınca referans gösterdiğiniz konudaki dosyayı indirdim. Pil %0 şekilde gözüktü, sildim. Bozmak istemiyorum sistemi artık. Teşekkür ederim
Clover boot menüde f4 tuşuna basarak DSDT dosyalarını oluştur. EFI / CLOVER / ACPI / origin içinde oluşan bu dosyaları paylaş.
*Vodoo kullanıyorum. Son önerdiğiniz kext her hangi bir şeyi değiştirmedi, tekrardan Vodoo kurdum. Gerekirse uyku al-çıkar yaparım.
Verdiğim kext voodoo ile çalışmaz. Ancak voodoo ile uykudan sonra çalışmama gibi bir sorunu yoktur. Aşağıdaki rehberde anlatıldığı gibi voodoo tamamen kaldırıp farklı güncel versiyonunu dene.
VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
VodooHDA güncel sürüm.
https://sourceforge.net/projects/voodoohda/files/VoodooHDA.kext-2.9.1.zip/download
Safari üzerinden video izlediğim zaman tam ekrana büyüt-küçült yaptığım zaman siyah ekranda kalıyor ve reset atmadan düzelmiyor. Hep olmuyor, ama olduğu zaman da gitmiyor. Safari fix kext'i buldum forumda, pek etkisi olmadı denebilir. Bunun var mıdır belli bir çözümü? Choromeda bir sorun yaşamıyorum.
Bunun dışında grafik ile ilgili herhangi bir sıkıntın yoksa Chrome kullanabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları