Merhabalar, forumda olan High Sierra sürümünü kurduktan sonra Clover'ı kuramadım, ve bilgisayarda ses ve wifi(ethermet de) çalışmıyor. Yardım eder misiniz?
Teşekkür ederim. Foruma yeni üye oldum, haliyle çok şey bilmiyorum. Aynı zamanda telefondan giriyorum. Rica etsem bana konuları bulmamada yardım eder misiniz?Forumda aynı ve benzer cihazlara başarılı kurulumlar mevcut önce onları bir araştır bir sorun olursa sistem tam bilgilerin ile konu açarsan yardımcı oluruz.
Wi-fi sorununu çözdüm ancak ses sorununu çözemedim. Attığınız linklerde ses sorununa değinilmemiş. Yeni bir konu mu açmam gerekiyor?
Wi-fi sorununu çözdüm ancak ses sorununu çözemedim. Attığınız linklerde ses sorununa değinilmemiş. Yeni bir konu mu açmam gerekiyor?
Teşekkür ederim, deneyeceğim.Yalnız cihaza fakepcid gibi olan kext'i yüklemedim. Sorun olur mu? Sorun olursa bana link atabilir misiniz? İnternette binlerce garip dosya çıkıyor.![]()
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Eğer CloverALC ya da VoodooHDA ile sorun yaşıyorsanız bu rehberi incelemenizi tavsiye ederiz. Nedenlerini aşağıda sıraladım: AppleALC bir kernel uzantısı olup sistem dosyalarında herhangi bir değişiklik yapmadan yerleşik (native) olarak Hackintosh sisteminizde sesi aktif etmeye yarar...osxinfo.net
kextupdater ile gerekli kextleri indirebilirsin.Teşekkür ederim, deneyeceğim.Yalnız cihaza fakepcid gibi olan kext'i yüklemedim. Sorun olur mu? Sorun olursa bana link atabilir misiniz? İnternette binlerce garip dosya çıkıyor.
Hocam selamlar, AppleALC.kext ile ses sorununu çözemedim. DPCI Manager'de bilgisayarda Realtek ALC270 olduğunu gösteriyor. Attığınız linkteki tüm rakamları denedim, olmadı. Fakat IQRegistryExplorer'de hdas yazdığım zaman sonuç çıkmıyor, ama Hdef yazdığım zaman sonuç çıkıyor.kextupdater ile gerekli kextleri indirebilirsin.
![]()
Araçlar - Kext Updater ( Güncel kext ve Nvidia Sürücü indirme Uygulaması ) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu kullanışlı araç Hackintosh sisteminizde yüklü olan kextlerin güncel versiyonlarını bulur ve güncel kextleri indirir. Uygulamanın yetenekleri bununla sınırlı değil. Uygulama ayrıca Hackintosh sisteminiz için uygun olan kextleri de bir tıklama ile indirmenize olanak tanıyor. Programın...osxinfo.net
Hocam selamlar, AppleALC.kext ile ses sorununu çözemedim. DPCI Manager'de bilgisayarda Realtek ALC270 olduğunu gösteriyor. Attığınız linkteki tüm rakamları denedim, olmadı. Fakat IQRegistryExplorer'de hdas yazdığım zaman sonuç çıkmıyor, ama Hdef yazdığım zaman sonuç çıkıyor.
Hepsini denedim. Olmadı.ALC 270 için uyumlu Layout ID'ler ile denemelisin. Bunlar: 3, 4, 21, 27, 28
Vietnam Tool diye bir program buldum. Önerir misiniz?ALC 270 için uyumlu Layout ID'ler ile denemelisin. Bunlar: 3, 4, 21, 27, 28
Teşekkürler, ses sorunu çözüldü ancak ne yaptıysam(hatta clover'da beni oku metinindeki tüm seçenekleri denememe rağmen bilgisayarı USB olmadan açamıyorum.Güncelliğini yitiriş bir kurulu paketi. Bunun yerine konudaki gibi VoodooHDA dene;
Packard Bell TE69-HW611TK - Mojave - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Montezuma üstad selamlar; Arkadaşlar Merhabalar daha önce bu model laptopuma Sierra kurulumu gerçekleştirmiştik. Sorunsuz olarak SES,WI-FI (AR946x) ve HDMI gibi tüm donanımları sorunsuz tanıtmıştık. Forumda "Packard Bell TE69" olarak aratırsanız önceki başarılı kurulumu da görebilirsiniz...osxinfo.net
Terminale diskutil list komutunu çalıştırıp, çıkan sonucu paylaş.
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *250.1 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS MacOS 249.2 GB disk0s2
3: Apple_Boot Recovery HD 650.0 MB disk0s3
/dev/disk2 (disk image):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme +245.9 MB disk2
1: Apple_HFS Discord 245.9 MB disk2s1
sourceforge.net
Hedef bölüme RC scriptiler yüklemekten kastığınız nedir? Dün ilk defa yükledim, bu işlerde çok yeniyim, bağışlayın.Uefi anakartlar için olan seçeneği seçip yüklemelisin. Olmaz ise hedef bölüme RC scriptiler seçiğ yükle. Ek olarak bios ayarlarında UEFI boot yada UEFI csm veya UEFI and Legacy seçili olsun. Yine olmaz ise buradaki farklı clover paketleri ile dene.
Clover EFI bootloader - Browse /Installer at SourceForge.net
Clover EFI bootloader /Installer files. Browse /Installer files for Clover EFI bootloader, Boot macOS, Windows, and Linux on Mac or PC with UEFI or BIOS firmwaresourceforge.net
Teşekkür ederim. Ayrıca BIOS'da SATA Mode Selection'da IDE ve AHCI var sadece. UEFI yazan bir şeye denk gelmedim.Clover bootlader kurulumu yaparken, yazdıklarımı seçip, kurulumu yapman gerekiyor. Ek olarak bu iki konuyu inceleyebilirsin. Clover BootLoader Kurulumu
![]()
[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu video rehberimizde osxinfo.net altında bize en sık gelen sorulardan biri olan, Hackintosh kurulumu sonrası sistemin USB olmadan boot edilmesi için gerekli Clover Bootloader ayarlarının nasıl olması gerektiğini anlattım. Rehberde dört farklı senaryoyu adım adım, tüm yönleri ile bulabilirsiniz...osxinfo.net
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.