ÇÖZÜLDÜ Asus M2N-X Plus BIOS güncelleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34

Asus M2N-X Plus anakartımda BIOS güncelleme nasıl yapılır ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Bu arada ne yaptıysam "EZ Flash" seçeneğini bulamadım. Boot' dan flash'ı birinciye getirdim belki öyle olur diye öyle de olmadı. İnternetten "EZ Flash" seçeneğine baktım. Boot' un yanında "Tools" varmış. Orada "EZ Flash" var, bende "Tools" sekmesi yok.

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
34
Sistemin eski olduğu için olmaya bilir.
Söyle yapalım:
Bunu indirin HP USB Disk Storage Format Tool İndir - USB Bellek Biçimlendirme Programı - Gezginler
Sonrasında bunu indirin https://mega.nz/#!z5gHyAzK!ysGq5C0x_xOGoORc-Sqgr_89PiSASELkPzVKI4eqGfw
File sistem fat 32 create dos startup disk using system files loacet at kısmına 98-dos klasörünü seçin ve start'a basıp başlatın.
Sonrasınada bunları indirin ve RAR'dan çıkartıp USB belleğe atın.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AFUDOS221.zip
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...507.zip?_ga=1.173754467.1701417396.1483379535
Sistemi USB'den boot edip şu komutu girin: AFUDOS /0507.ROM yaz enter tuşuna bas. BIOS güncellerken sisteme müdahale etme.
Güncelleme bitince BIOS'a girip ayarları default'a alığ kaydet ve çık.

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
HP USB disk kullanmayı çözemedim. Ne yapacağımızı yazmamışsın zaten. Flash bellek çöktü hiç bir şey yapamadım. O dediğin 98'i seçtim programdan hata veriyor yaparken.
:D

Yarın bana zamanını ayır kalktığımda yapayım şunu. Herşeyi tam bir şekilde yaz. Bir 4'lük flash bir 8' lik flash açılmıyor. 2' side kapasitesi görmüyor. fat32 yazıyor G disk yazıyor o kadar. Onun dışında dediğin herşeyi anladım nasıl yapılıcagını da. 2 flash'da öldü galiba nasıl düzelteceğim? İlkini hata yaptım sandım, bir tane daha taktım oda gitti. İçine girilmiyor, diski takın diyor takılı.

"failed format the device "hatasını verdi. 98 olanı seçtim ve start a bastım sonra 2 flashta da aynı durum; disk yok yazıyor görünüyor ama -_-

Gece gece çıldırmazsam iyidir 2 flash'ta niye böyle oldu ya !

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Flash belleğimi düzelltim. Şimdi BIOS'u deneyeceğim.

Asus BIOS update programı işe yaramıyor, siteye bağlanmıyor. Galiba eski program site kapanmış. Kendimde girmeyi denedim. Nasıl yapayım şimdi?

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Komutu nereye gireceğim acaba onu anlamadım bir de söylerseniz ?

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Tamamdır sağolun. Bu arada programı indirip format işlemini tamamladım. Flash belleğin içine baktığımda 3 tane dosya gördüm. "aoutron" falan vardı, ne yapayım onları?
"autorun" var 2 tane bir de locale dosyası var.

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Şimdi reset atıp başlıyorum. Bismillah artık olsun da bitsin kurtulalım. :D
Şey, bayağı uğraştım o dediğim komutla değil i falan eklemek lazımmış. Neyse ki çok sükür yaptım. Sonra restart pls dedi. İşte sonra f1 f2 çıktı, galiba sen daha önceden f2 default olana bas demiştin ona bastım. PC yeniden başladı oldumu şimdi ?

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Claus özelden sana arada ulaşmam lazım. facebook vb şekilde ulasabilieceğim bir şey bırakırmısın ?

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
34
Özel mesaj üyelerimize kapalı. Sorunuzu yeni konu açıp sorabilirsiniz.

KaspiJAS

APPRENTICE
31 Ara 2016
45
7
0
34
Yok o anlamda değil. Hani facemde falan arada normal sohbet etmek için bazen yaralı konular geliyor. Aklıma sen yazmıssın ya ekran kartı sürücüsü nasıl silinir diye. Bazen kafama düşüyor bunun gibi şeyleri sana bildirmek için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler