Asus N551VW-FY273T | macOS Big Sur Başarılı Kurulum

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Bu, macOS Big Sur'u Asus N551VW-FY273T'yi yükleyebilmek için sizlere yardımcı olacak klavuz olması dileklerimle

Ekran Resmi 2020-12-13 13.13.12.jpg

Donanımım
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart Adı Asus N551VW Series Notebook
BIOS Sürümü N551VW.205
CPU Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Anakart Cipseti Intel® HM170 Chipset
Ekran Kartı NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Ekran Kartı Intel HD Graphics 530
Ses Kartı Realtek ALC668
Bellek 16247 MB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
DIMM1: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
DIMM3: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
IDE denetleyici Intel(R) 100 Series/C230 Chipset Family SATA AHCI Controller
Network Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Network Realtek RTL8168/8111 PCI-E
Card Okuyucu Realtek RTS5287 PCI-E Kart Okuyucu
Webcam USB2.0 HD UVC WebCam
I2C HID Aygiti Touchpad ELAN1000
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donanımda Çalışanlar
- Pil Durumu %100 Çalışıyor
- Web Cam
- Ethernet Card
- Card Okuyucu (Realtek RTS5287 PCI-E Kart Okuyucu) Burdan Driver İndirebilirler
- Intel HD Graphics 530
- Intel HD Graphics 530 HDMI - Görüntü Aktarımı ve Ses Aktarımı (İleri Düzey Intel Framebebuffer Yama Rehberi (Hackintool) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu)
- NVIDIA® GeForce® GTX 960M ----iptal edildi pil ile Kullanma Süresi Arttı Cpu Isısı Düştü
- Ses Kartı AppleHDA Layout-ID 27 Kullanabilirsiniz Ayarlar için takip edebileceğiniz rehber (AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu takip edin
- Asus Klavye Fonksiyon Tuşları (AsusSMC.Kext Kullanıyorum)
- I2C HID Aygiti Touchpad ELAN1000
- Microfon Çalışıyor Ses Kartı AppleHDA Layout-ID 27
- Network Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 (OpenIntelWireless ile Intel Wi-fi Kartı Tanıtma v1.0 - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu)
Neler Yapdım.
İlk Önce Yardımlarından Dolayı @montezuma hocama sonsuz tşk.ler....
Osxinfo.net sitesinden tabiki image indirmekle başladım işe Ancak indirdiğim seti USB belleğe yazdırdıkdan sonra ve kendi donanımıma ait Config.plist'di şeçmeme rağmen hata verdi. Clover'dan OpenCore Yeni geçmenin acemiliğide vardı tabiki bu arada Hemen Hackintosh için türkiyedeki eniyi klavuz alt yapısını barındıran Osxinfo / Rehberler Kısmında Çözümleri araştırmaya başladım Ve en başdan başlamaya karar verdim

- OpenCore için SSDT Oluşturucu ile Donanıma Özel ACPI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu oluşturan arkadaşa tşk.lerimi borç bilirim
Bu rehberi takip ederek windows 10 yüklü işletim sistemimde kendi makinama özel DSDT ve SSDT leri oluşturdum ve bu yamaları OSXINFO sitemizden indirdiğim image USB si içerisinden eskileri silip OC-ACPI klasörüne koydum yükleme işlemine geçdiğimde sorunsuz bir kurulum gerçekleşti
- macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu buradaki @KaoS Oluşturmuş olduğu Bölüm 3 : OpenCore ile Donanımları Tanıtmak videosunun adımlarını tek tek izledim onada emeklerinden dolayı tşk.lerimi borç bilirim
- HDMI Ses Ve Görüntü Aktarımı için İleri Düzey Intel Framebebuffer Yama Rehberi (Hackintool) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu) bu rehberdeki yönergeleri izledim ve oluşturduğum config.plist üzerinden Xcode.app yardımıyla DeviceProperties altından Ekrankartımı yapılandırdığım Framebebuffer ve HDMI bilgilerini kend config.plist'ime aktardım
- Hackintool PCIe Altında gözüken Donanım İçin DSDT oluşturdum ve onuda N551VW.aml dosyası olarak adlandırarak OC-ACPI klasörüne yükleyip Config.plist'de ekledim
- Touchpad'im için ise Windows 10 Üzerinde çıkartdığım ve hiç bir yama uygulamadan DSDT.aml dosyasınıda OC-ACPI Klasörüne kopyalayarak Config.plist'ime Ekledim mutlu son Touchpad'imde Çalışmaya başladı.
- Ethernet Kartım içinde 2.2 versiyon KEXT'imi Kullanmaya Devam Ediyorum
- Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 için (OpenIntelWireless ile Intel Wi-fi Kartı Tanıtma v1.0 - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu) buradaki yönergeleri izlemenizi tavsiye ediyorum
- Ses Kartı ve microfon içinde AppleHDA Layout-ID 27 Kullanabilirsiniz Ayarlar için takip edebileceğiniz rehber (AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu takip edin
- Uyku Modu İçin'de Uyguladığım Komut listesi Terminal Üzerinden
sudo pmset autopoweroff 0
sudo pmset powernap 0
sudo pmset standby 0
sudo pmset proximitywake 0
- Card Okuyucu (Realtek RTS5287 PCI-E Kart Okuyucu) Burdan Driver İndirebilirler

- Sonuç Tüm Donanımım Çalışıyor Uyku Moduna geçtiğinde açma tuşu üzerindeki led kapanıyor tekrar basdığımda uyanıyor, HDMI Görüntü ve Ses Aktarımı Çalışıyor Touchpad'im Sorunsuz Çalışıyor Yine Daha Önce Hackintool üzerinden oluşturduğum USBPorts.kext kullanıyorum Tüm USB'lerim Çalışıyor WebCam İçin bir Şey Yapmadım Görüyor Card Okuyucu üzerine kart takıldığında okuyor yavaş hızlı kartlarda sorunsuz çalışıyor hızlı kartlarda Malesef. - NVIDIA® GeForce® GTX 960M ----iptal edildi Hackintol üzerinde ekran kartını tanıtırken diğerini iptal
Ekran Resmi 2020-12-13 13.09.50.png

Kullandığım Opencore OC Ve Yamalar Kext'ler
OC.zip

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
Tebrikler. Elinize sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Mavisakal_tr

yasir

APPRENTICE
12 Şub 2021
1
0
1
Öncelikle yazmış olduğunuz kılavuz için size teşekkürlerimi sunarım, elinize sağlık. Kullanımla ilgili bir kaç sorum olacak izin verirseniz. İlk olarak windowsla arasında performans farkı yaşadınız mı, sizi hackintosh kurmaya iten şey ne oldu? İkinci sorum ise trackpaddeki 3 parmak masaüstleri arasındaki dolaşma olayı Asus touchpadde de çalışıyor mu?

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Öncelikle yazmış olduğunuz kılavuz için size teşekkürlerimi sunarım, elinize sağlık. Kullanımla ilgili bir kaç sorum olacak izin verirseniz. İlk olarak windowsla arasında performans farkı yaşadınız mı, sizi hackintosh kurmaya iten şey ne oldu? İkinci sorum ise trackpaddeki 3 parmak masaüstleri arasındaki dolaşma olayı Asus touchpadde de çalışıyor mu?
Windows 10 güncellemeleri sırasında işlemleri gayet yavaş çalıştırıyordu. Ekstra Virüs Koruma yazılımı kullanmadan kullanmak akıl karı değil malesef windowsları buda sistemi önemli ölçüde yavaşlatıyor bu sebeblerden apple işletim sistemi yükledim touchpadde bir çok apple multi parmak hareketleri çalışıyor

Blacket

APPRENTICE
12 Eyl 2019
9
1
21
Bu, macOS Big Sur'u Asus N551VW-FY273T'yi yükleyebilmek için sizlere yardımcı olacak klavuz olması dileklerimle

Ekli dosyayı görüntüle 29770

Donanımım
Anakart Adı Asus N551VW Series Notebook
BIOS Sürümü N551VW.205
CPU Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Anakart Cipseti Intel® HM170 Chipset
Ekran Kartı NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Ekran Kartı Intel HD Graphics 530
Ses Kartı Realtek ALC668
Bellek 16247 MB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
DIMM1: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
DIMM3: Samsung M471A1G43DB0-CPB 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
IDE denetleyici Intel(R) 100 Series/C230 Chipset Family SATA AHCI Controller
Network Wifi Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265
Network Realtek RTL8168/8111 PCI-E
Card Okuyucu Realtek RTS5287 PCI-E Kart Okuyucu
I2C HID Device Touchpad ELAN1000
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------
Employees in Hardware
- Battery Condition Working 100%
- Web Cam
- Ethernet Card
- Card Reader ( Realtek RTS5287 PCI-E Card Reader ) Can Download Drivers From Here
- Intel HD Graphics 530
- Intel HD Graphics 530 HDMI - Image Transfer and Audio Streaming ( Advanced Intel Framebebuff Patch Directory (Hackintool) - osxinfo.net: Turkey Hackintosh Support Platform )
- NVIDIA® GeForce® GTX 960M ---- canceled battery life Increased Cpu Temperature Decreased
- Sound Card 27 applehd Layout-ID can guide you can follow to Use Settings ( Hackintosh in applealc.kext Sound Activated Device with Etmek | osxinfo.net: Turkey Hackintosh Support Platform Follow
- Asus Keyboard Function Keys (I'm Using AsusSMC.Kext)
- I2C HID Device Touchpad ELAN1000
- Microphone Working Sound Card AppleHDA Layout-ID 27
- Network Wifi Intel (R) Dual-Band Wireless-AC 7265 ( Intel WiFi Card v1.0 with openıntelwireless Promotion - osxinfo.net: Turkey Hackintosh Support Platform )
What Have I Done?
Endless thanks to @ montezuma teacher for his first aid ....
I started by downloading images from the Osxinfo.net site. However, after printing the set I downloaded to a USB memory and choosing Config.plist for my hardware, it gave an error. New appreciation in Turkey's pass from opencor Clover of course there was the inexperience Just the way for the hosting infrastructure Hackintosh guide Osxinfo / Tutorials Solutions in Part I decided to start the investigation began And most başdan

- Enhancements to the private ACPI SSDT with the builder for opencor - osxinfo.net: Hackintosh Support Platform Turkey I know my debts constitute friend tşk.ler
By following this guide, I created DSDT and SSDTs specific to my machine on my operating system with windows 10 and I deleted these patches from the image USB I downloaded from our OSXINFO site and put them in the OC-ACPI folder.
- MacOS Big Sur Intel and AMD Installation Image - osxinfo.net: Hackintosh Turkey Support Platform where [USER = 1058] @KaoS [/ USER] Section which have created 3: opencor with hardware of the steps in the video to promote watched individually for their work in him my tşk.ler I know a debt
- HDMI Audio And Video for Transport Advanced Intel Framebebuff Patch Directory (Hackintool) - osxinfo.net: Hackintosh Turkey Support Platform) I follow the instructions in this guide and Framebebuff I configure my Ekrankartı under deviceproperties aid Xcode.app out config.plist I created and HDMI information kendını config I imported it into my .plist
- I created DSDT for Hardware that appears under Hackintool PCIe and named it N551VW.aml file and uploaded it to OC-ACPI folder and added it in Config.plist
- For my touchpad, I added DSDT.aml file to OC-ACPI folder and added it to my Config.plist without applying any patches on Windows 10. Happy ending started to work on my touchpad.
- I Keep Using My 2.2 version KEXT in My Ethernet Card
- Wifi Intel (R) Dual-Band Wireless-AC for 7265 ( openıntelwireless Intel Wifi Card Promotion v1.0 - osxinfo.net: Turkey Hackintosh Support Platform ), I would advise you to follow the instructions here
- Sound card and microphone within 27 applehd Layout-ID you can use guide that you can follow to Settings ( Hackintosh in applealc.kext Sound Activated Device with Etmek | osxinfo.net: Turkey Hackintosh Support Platform Follow
- The Command List I Have Applied For Sleep Mode Via Terminal
sudo pmset autopoweroff 0
sudo pmset powernap 0
sudo pmset standby 0
sudo pmset proximitywake 0
- Card Reader ( Realtek RTS5287 PCI-E Card Reader ) Can Download Drivers From Here

- Result All My Hardware Is Working When I switch to Sleep Mode, the LED on the power key turns off when I press it again, it wakes up, HDMI Video and Audio Transfer is Working My Touchpad Works Well Again I use USBPorts.kext I created on Hackintool before All my USBs are Working I have not done anything for my WebCam Sees Card When the card is inserted on the reader, it reads smoothly on slow speed cards. - NVIDIA® GeForce® GTX 960M ---- canceled While introducing graphics card on Hackintol, cancel the other
Ekli dosyayı görüntüle 29771
Opencore OC and Patches Kext's
OC.zip
[/ QUOTE]

Hi.
Goodtime

My Hardware
=================================
Motherboard Name Asus N501VW Series Notebook
BIOS Version N501VW.307
CPU Intel (R) Core (TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Motherboard Chipset Intel ® HM170 Chipset
Graphics Card NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Graphics Card Intel HD Graphics 530
Sound Card Realtek ALC668
Memory 16247 MB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
DIMM1: Micron 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
DIMM3: Geil 8GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
Network WIFI Intel (R) Dual Band Wireless-AC 7265
Network Realtek RTL8168 / 8111 PCI-E
Card Reader : Alcor Micro PCIE Card Reader

how to work in my system?

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Clover
Laptop Modeli
ASUS N501VW
Anakart Modeli
Intel® HM170 Chipset
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700HQ 2.6GHz
Grafik Kartı
Intel® HD Graphics 530 & NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC668
Ağ Aygıtları
Intel® Dual Band Wireless-AC 7265
Disk ve RAM
Samsung SSD 860 Evo 250GB & Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB & 16GB (8GBx2) DDR4 2133MHz

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Hi.
Goodtime

My Hardware
=================================
Motherboard Name Asus N501VW Series Notebook
BIOS Version N501VW.307
CPU Intel (R) Core (TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
Motherboard Chipset Intel ® HM170 Chipset
Graphics Card NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Graphics Card Intel HD Graphics 530
Sound Card Realtek ALC668
Memory 16247 MB (DDR4-2133 DDR4 SDRAM)
DIMM1: Micron 8 GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
DIMM3: Geil 8GB DDR4-2133 DDR4 SDRAM
Network WIFI Intel (R) Dual Band Wireless-AC 7265
Network Realtek RTL8168 / 8111 PCI-E
Card Reader : Alcor Micro PCIE Card Reader

how to work in my system?
OC.zip

• Like
Tepkiler: kindo ve Blacket

Blacket

APPRENTICE
12 Eyl 2019
9
1
21
[QUOTE = "Bluebeard_tr, post: 154829, member: 609"]
OC.zip
[/ QUOTE]

Tanks.
I replaced the folder but I saw the image below and it got stuck

Ekli dosyalar

BootLoader
Clover
Laptop Modeli
ASUS N501VW
Anakart Modeli
Intel® HM170 Chipset
İşlemci Modeli
Intel Core i7 6700HQ 2.6GHz
Grafik Kartı
Intel® HD Graphics 530 & NVIDIA® GeForce® GTX 960M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC668
Ağ Aygıtları
Intel® Dual Band Wireless-AC 7265
Disk ve RAM
Samsung SSD 860 Evo 250GB & Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB & 16GB (8GBx2) DDR4 2133MHz

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
[QUOTE = "Bluebeard_tr, post: 154829, member: 609"]
OC.zip
[/ QUOTE]

Tanks.
I replaced the folder but I saw the image below and it got stuck
Bu Rehberi Takip ederek Kendi Sisteminize Uygun DSDT Dosyalarını Kullanırsanız Sorunsuz Açılacakdır

• Like
Tepkiler: kindo