ÇÖZÜLDÜ Asus N552VW Sierra 'could not recover SATA Hatası

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Daha önce bilgisayarıma hackintosh kurmaya çalışmış ve hata alınca uğraşacak zamanım olmadığından vazgeçmiştim. Şimdi tekrar kumaya yeltendim fakat kurulum ekranında bilgisayar hdd ve ssdleri göremiyorum.

Kullandığım config dosyası efide bulunan hd530 grafik kartina uygun config dosyasıdır. Herhangi bir oynama yapılmadı.

Notebook'umda 256ssd+1tbhdd vardır. Windows ssdye kurulu olup mac için hdd den yer açmıştım. Fakat kurulum ekranında sadece taktığım usb bellek gözükmekte. Verbose modda son sayfa çıkan 6-7 dk bekleten kısımın resmini atıyorum.

tfRRhc_zZNuSE8hydNy34LrfZRQHM15C.jpeg

** Sat Jun 17 .. diye başlayan satırda 5 dk bekletiyor ve sonrasında
**IOACHIBlockStorageDriver.. diye başlayan satırda da 6-7 dk bekletiyor ve kurulum ekranı açılıyor. Fakat disk izlencelerinde bilgisayar diskleri gözükmüyor. Sadece hackintosh kurulu usb bellek gözüküyor.

**bios ayarları yapıldı. Sata modu ACHI olarak ayarlandı. Zaten baska seçenek yok.

BIOS Ayarları:
  1. Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  2. SATA: AHCI olarak ayarlayın
  3. VT-D: Disable olarak ayarlayın
  4. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  5. xHCI Mode: Smart Auto
  6. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  7. CFG-Lock= Disable
  8. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
** 4,5,7 seçenekleriyle ilgili herhangibir ayar bulunmuyor. Diğerleri yapıldı.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
HFSPlus.efi driverini Clover içine attınız mı ? Aklıma başka bir şey gelmedi. Bir keresinde ben de bu driveri atmayı unuttuğumdan Clover ekranı bomboş şekilde boot etmiştim.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
HFSPlus.efi driverini Clover içine attınız mı ? Aklıma başka bir şey gelmedi. Bir keresinde ben de bu driveri atmayı unuttuğumdan Clover ekranı bomboş şekilde boot etmiştim.
HFSPlus.efi driverı ile ilgili birşey yapmadım. Bahsettiğiniz işlemi detaylı anlatır mısınız? Nasıl yapacağım?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Eğer osxinfo'nun imajını kullanıyorsanız zaten içerisinde mevcut bulunuyor ama başka bir imaj ile yüklemeye çalışıyorsanız:

https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/raw/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi

buradaki dosyayı indirip EFI/Clover/drivers64uefi yoluna atın.

drivers64uefi klasörünüzün içi minimum şu şekilde olmalı:

https://osxinfo.net/eklentiler/drivers64uefi-png.85/
Osxinfo imajı kullanıyorum. Yinede verdiğiniz linkleri inceleyeceğim. Sonucu bildiririm. Teşekkürler.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Sorununuz farklı olabilir söylediklerimle vakit kaybetmeyin. Çünkü osxinfo'nun imajı sorunsuz şekilde yükleme yapabiliyor.

montezuma geldiğinde daha ayrıntılı bilgi verecektir size.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Sorunu sata kexts ile çözdüm. Daha sonra başarılı kurulum konusu açacağım. Fakat şimdide ne clover ile ne de multibeast ile efi bölümünü eklemiyorum. Hem multibeast te hemde clover bootloader de hata veriyor. İkisinde de içindeki belgeleri okuyup deneme yapıyorum. Sistemim uefi sistem. Efi bölümünü hddye eklemenin başka bir yöntemi var mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Windows UEFI olarak kurulu ise, Windows'un EFI bölüntüsü içine USB / EFI / CLOVER klasörünü kopyala. Ardından Sistemi tekrar USB ile başlatıp Clover / Boot Options içinden "add clover boot options for all entries" seçeneği seç. Ardından sistemi yeniden başlat ve BIOS / Boot Ayarları içinde Clover Boot seçeneğini ilk sıraya al. Uygulamalı vide rehber;

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: solam

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Windows UEFI olarak kurulu ise, Windows'un EFI bölüntüsü içine USB / EFI / CLOVER klasörünü kopyala. Ardından Sistemi tekrar USB ile başlatıp Clover / Boot Options içinden "add clover boot options for all entries" seçeneği seç. Ardından sistemi yeniden başlat ve BIOS / Boot Ayarları içinde Clover Boot seçeneğini ilk sıraya al. Uygulamalı vide rehber;
Teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi yaptım. Sierra ekran kartı, ram gibi donanımları sorunsuz tanıyarak açıldı. Fakat şimdide farklı bir sıkıntı yaşıyorum. Ses kartını bir türlü tanıtamadım. İlk önce alc kext denedim, codex infiyo baktığımda command line da çıkan revision id ye göre birden fazla layout id çıktı ve hepsini teker teker denedim. Hiçbiri olmadı. Voodoo denedim. Ondada sistemin ses kartını tanıdığı görülüyor, ses ayarını değiştirebiliyorum sorunsuz. Fakat ses çıkmıyor. Sadece tanınmış gibi gözüküyor.

** Ses kartımın modelini tam olarak nasıl öğrenebilirim. Realtek marka kullanıyorum fakat ALC modelini bir türlü öğrenemedim. Everest, cpuz programlarından baktım ama bulamadım.

** Ayrıca multibeast tan diğer kextleri yüklerken (usb3.0, ethernet vs gibi) hep hata alıyorum. Yani multibeast kullanamıyorum. Multibeasti nasıl hatasız bir şekilde kullanabilirim.

** incelediğimde wifi kartımın desteklemediğini gördüm fakat birde size sorayım. Qualcomm atheros AR946x modeli wifi kartına sahibim. Tanıtabilir miyim?

** Ek olarak usbden çalışan bir wifi adaptör sahibim. Bunu bilgisayara taktığımda herhangibir tepki vermiyor. Bunu kullanabilir miyim? (Tplink T4U AC1200)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
** Ses kartımın modelini tam olarak nasıl öğrenebilirim. Realtek marka kullanıyorum fakat ALC modelini bir türlü öğrenemedim. Everest, cpuz programlarından baktım ama bulamadım.
VoodooHDA hangi sürümünü denedin? Eğer denemediysen;
  1. İlk olarak kurmuş olduğun VodooHDA ile ilgili kextleri silip Rebuild Cache yaptıktan sonra cihazı yeniden başlat.
    Kod:
    sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
  2. VoodooHDA kurulum paketini aşağıdaki bağlantıdan indir.
  3. VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
  4. Kurulum seçeneklerinde VoodooHDA 2.8.9 Classic 10.12 seçerek kurulumunu yap. Kurulum bittikten sonra Terminalde aşağıdaki kodu kullanarak Rebuild Cache yap ve sistemi yeniden başlat.
    Kod:
Ayrıca multibeast tan diğer kextleri yüklerken (usb3.0, ethernet vs gibi) hep hata alıyorum. Yani multibeast kullanamıyorum. Multibeasti nasıl hatasız bir şekilde kullanabilirim.
Aldığın hata nedir? Ve hangi kextleri kurmak istiyorsun? Kurmak istedğin kextleri yaz, buradan paylaşayım.
incelediğimde wifi kartımın desteklemediğini gördüm fakat birde size sorayım. Qualcomm atheros AR946x modeli wifi kartına sahibim. Tanıtabilir miyim?
Desteklenmiyor.
Ek olarak usbden çalışan bir wifi adaptör sahibim. Bunu bilgisayara taktığımda herhangibir tepki vermiyor. Bunu kullanabilir miyim? (Tplink T4U AC1200)
El Capitan ile çalışan sürücüsü mevcut. Sierra için deneyebilirsin.
Download for Archer T4U - TP-Link

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
VoodooHDA hangi sürümünü denedin? Eğer denemediysen;
  1. İlk olarak kurmuş olduğun VodooHDA ile ilgili kextleri silip Rebuild Cache yaptıktan sonra cihazı yeniden başlat.
    Kod:
  2. VoodooHDA kurulum paketini aşağıdaki bağlantıdan indir.
  3. VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
  4. Kurulum seçeneklerinde VoodooHDA 2.8.9 Classic 10.12 seçerek kurulumunu yap. Kurulum bittikten sonra Terminalde aşağıdaki kodu kullanarak Rebuild Cache yap ve sistemi yeniden başlat.
    Kod:

Aldığın hata nedir? Ve hangi kextleri kurmak istiyorsun? Kurmak istedğin kextleri yaz, buradan paylaşayım.

Desteklenmiyor.

El Capitan ile çalışan sürücüsü mevcut. Sierra için deneyebilirsin.
Download for Archer T4U - TP-Link
Wifi adaptörü tanıttım. Maci tekrar yükleyip vodoo ile seside tanıttım ve ses çalışıyor. Şuan Sierra'dan yazıyorum. Yapmak istediklerimi yazayım:

**Bilgisayarımda tüm usb girişleri usb3.0. Sierra yüklemek içinde yaptığım gibi usb belleği bilgisayara küçük bir uzatma kablosu ile bağlıyorum. Uzatma kablosu usb2.0 olduğundan dolayı usbyi sorunsuz okuyor. Fakat usb belleği direk girişe taktığımda belleği sierrada göremiyorum. Bunu aşmak için hangi kext yüklemeliyim. Multibeast için direk tonymac'den ingilizce versiyonunu indirdim. "3rd Party USB 3.0" kext yükledim fakat değişen birşey olmadı

** Sesi tanıttım ama hoparlörden çok az seviyede cızırtılar geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

** Trackpad, touchpad. çalışmıyor. Bunu tanıtma imkanım var mı?

** Ek olarak klavye üzerinde "Alt,Alt gr" tuşlarını kullanamıyorum. Örn "at" işaretini koyamıyorum. altgr tuşuyla Q tuşuna bastığımda bulunan ekran kapanıyor.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Wifi adaptörü tanıttım. Maci tekrar yükleyip vodoo ile seside tanıttım ve ses çalışıyor. Şuan Sierra'dan yazıyorum. Yapmak istediklerimi yazayım:

**Bilgisayarımda tüm usb girişleri usb3.0. Sierra yüklemek içinde yaptığım gibi usb belleği bilgisayara küçük bir uzatma kablosu ile bağlıyorum. Uzatma kablosu usb2.0 olduğundan dolayı usbyi sorunsuz okuyor. Fakat usb belleği direk girişe taktığımda belleği sierrada göremiyorum. Bunu aşmak için hangi kext yüklemeliyim. Multibeast için direk tonymac'den ingilizce versiyonunu indirdim. "3rd Party USB 3.0" kext yükledim fakat değişen birşey olmadı

** Sesi tanıttım ama hoparlörden çok az seviyede cızırtılar geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

** Trackpad, touchpad. çalışmıyor. Bunu tanıtma imkanım var mı?

** Ek olarak klavye üzerinde "Alt,Alt gr" tuşlarını kullanamıyorum. Örn "at" işaretini koyamıyorum. altgr tuşuyla Q tuşuna bastığımda bulunan ekran kapanıyor.
Merhaba;

Trackpad için, https://www.tonymacx86.com/attachments/voodooi2c-kext-elan1200-zip.231622/

Klavye için ise; https://pqrs.org/latest/karabiner-elements-latest.dmg

Kullanın.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Karabiner uygulaması klavye tuşlarını yeniden yapılandırr. Programı kurduktan sonra tuşları yeniden ayarladın mı? Trackpad için ayrıntılı bilgi lazım. AIDA64 ile sistem raporu alıp buradan paylaş.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
Touchpad için direk bilgisayarımın modeli ile arattığımda çıkan Dsdt yamalarıyla beraber kextleri denedim ve başaramadım. Ayrıca AIDA64 yüklemeye çalıştığımda Apple Store'a yönlendiriyor ve Apple kimliği yaratmış olmama rağmen oluşturduğum kimliği girdiğimde bir hata oldu diye hata veriyor. Ayrıca 'at'icloud.com uzantılı hesap yaratmıyorum. Usb3.0 çalıştıramadım. Multibeast'ten ilgili kextleri yükleyemedim. Her denediğimde yüklemede hata ile karşılaştı ekranı geliyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Touchpad için direk bilgisayarımın modeli ile arattığımda çıkan Dsdt yamalarıyla beraber kextleri denedim ve başaramadım.
İlk olarak cihazlar aynı dahi bile olsa, başka bir cihazın DSDT dosyasını kullanmadan önce kendi dsdt dosyanı kullanmalısın. İkinci olarak paylaştığımız kext ile denemeden önce, daha önce touchpad için kurmuş olduğun kextleri, kullandığın dsdt dosyaları varsa bunları silmeli, ve rebuild cache yaptıktan sonra sistemi başlattıktan sonra verdiğimiz kexti kurup yine rebuild cache yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatıp kontrol etmelisin.
Ayrıca AIDA64 yüklemeye çalıştığımda Apple Store'a yönlendiriyor
AIDA64 Windows içindir, Mac için değil. AIDA64 Extreme Edition İndir - Sistem Tanıma ve Bilgilendirme Programı - Tamindir
Usb3.0 çalıştıramadım.
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-generic-usb3/downloads/RehabMan-Generic-USB3-2015-1215.zip
Apple kimliği yaratmış olmama rağmen oluşturduğum kimliği girdiğimde bir hata oldu diye hata veriyor.
Apple kimliği için kredi kartı giriyor musun? Bunu yapmazsan hata alman normal.
Multibeast'ten ilgili kextleri yükleyemedim.
Daha önce de söyledim; Hangi kext lazım sana?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

solam

APPRENTICE
19 Ara 2016
41
8
21
27
İlk olarak cihazlar aynı dahi bile olsa, başka bir cihazın DSDT dosyasını kullanmadan önce kendi dsdt dosyanı kullanmalısın. İkinci olarak paylaştığımız kext ile denemeden önce, daha önce touchpad için kurmuş olduğun kextleri, kullandığın dsdt dosyaları varsa bunları silmeli, ve rebuild cache yaptıktan sonra sistemi başlattıktan sonra verdiğimiz kexti kurup yine rebuild cache yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatıp kontrol etmelisin.

AIDA64 Windows içindir, Mac için değil. AIDA64 Extreme Edition İndir - Sistem Tanıma ve Bilgilendirme Programı - Tamindir

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-generic-usb3/downloads/RehabMan-Generic-USB3-2015-1215.zip

Apple kimliği için kredi kartı giriyor musun? Bunu yapmazsan hata alman normal.

Daha önce de söyledim; Hangi kext lazım sana?
Multibeast ta kurmak istediğim kext usb3.0 dı. Verdiğiniz kexti yükledim ve rebuild cache yapıp sistemi yeniden başlattım fakat değişen birşey olmadı. Fakat benim içn çok mühim olmadığından dolayı çokta zorlamak istemiyorum. Sonuçta tam donanımda kullanmak imkansız. Şuan için mac üzerinde istediğim herşeyi yapabiliyorum. Ufak tefek şeyler önemli değil.

Size bir sorum olacak, icloud hesabı nasıl alabilirim? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli