Herkese iyi forumlar. İmzamdaki bilgisayarıma uzun uğraşlar sonucunda High Sierra kurdum ve birçok donanımımı da çalıştırmayı başardım fakat bazıları çalışmıyor. Cihazımda sadece GTX 1060 var İntel HD grafik yok. Ekran kartını çalıştırdım ancak cihaz ''ekranımı'' harici olarak algılıyor ve dolayısıyla da ekran parlaklığını çalıştıramıyorum(Aslında ekranı dahili olarak algılayan bir dsdt buldum ve parlaklık ayarı da çalışıyor ancak onda da touchpadim çalışmıyor, eğer isterseniz onu da paylaşabilirim). Günlerdir Türk ve yabancı forumlarda yüzlerce sayfa makale vs. okudum, uyguladım fakat bir sonuca varamadım. Aşağıda kendi çıkardığım DSDT ve config dosyamı paylaşıyorum. Bu konuda yetkin arkadaşların bana yardımcı olacabileceğini düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca şu 3 sürücüyü;
1- 100 Series/C230 Series Chipset Family MEI Controller #1
2- 100 Series/C230 Series Chipset Family Thermal Subsystem
3- Xeon E3-1200 v5/E3-1500 v5/6th Gen Core Processor Thermal Subsystem
çalıştıramadım, VirtualSMC de FakeSMC de işe yaramadı ve VoodooSMBus da yüklü. Bu konuda yetkin arkadaşların bana yardımcı olacabileceğini düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Bunu bir dene.
Bu uygulama ile harici monitörünüzün parlaklığını, kontrastını veya ses seviyesini doğrudan bir menüden veya klavye tuşlarıyla kontrol edebilirsiniz. Özellikle apple klavyedeki aydınlatma tuşları bu uygulama ile aktif olması güzel bir artısı. Uygulama İndirme bağlantısı: monitorControl İndir
osxinfo.net
Teşekkürler hocam, deneyeyim.
Bunu bir dene.
Bu uygulama ile harici monitörünüzün parlaklığını, kontrastını veya ses seviyesini doğrudan bir menüden veya klavye tuşlarıyla kontrol edebilirsiniz. Özellikle apple klavyedeki aydınlatma tuşları bu uygulama ile aktif olması güzel bir artısı. Uygulama İndirme bağlantısı: monitorControl İndir
osxinfo.net
Hocam denedim ama işe yaramdı maalesef, galiba tek çözüm dsdt den ekranı dahili olarak tanıtmak. Başka bir öneriniz var mı acaba?
Bunu bir dene.
osxinfo.net
Hocam merhaba. Yabancı forumlardan birinde bulduğum aynı model laptobun sadece ekran ve ekran kartı kısımlarını bulup dsdt me patch yaptım. Hem dahili ekran hem de ekran parlaklığı sorununu çözdüm çok şükür. Size de cevabınız için teşekkür ederim. Tek sorunum kaldı o da alttaki şu üç sürücüyü yükleyemedim. Bunların VirtualSMC ile çözülebileceğini biliyorum ama virtualı kulanınca kernel panik hatası alıyorum. Bu sürücüleri yüklemenin başka bir yolu yok mudur acaba?
1- 100 Series/C230 Series Chipset Family MEI Controller #1
2- 100 Series/C230 Series Chipset Family Thermal Subsystem
3- Xeon E3-1200 v5/E3-1500 v5/6th Gen Core Processor Thermal Subsystem