Asus ROG Strix GL502VM Kurulum Sonrası Çalışmayan Donanımlar

Pars

APPRENTICE
14 Eki 2019
64
18
21
38
Herkese iyi forumlar. İmzamdaki bilgisayarıma uzun uğraşlar sonucunda High Sierra kurdum ve birçok donanımımı da çalıştırmayı başardım fakat bazıları çalışmıyor. Cihazımda sadece GTX 1060 var İntel HD grafik yok. Ekran kartını çalıştırdım ancak cihaz ''ekranımı'' harici olarak algılıyor ve dolayısıyla da ekran parlaklığını çalıştıramıyorum(Aslında ekranı dahili olarak algılayan bir dsdt buldum ve parlaklık ayarı da çalışıyor ancak onda da touchpadim çalışmıyor, eğer isterseniz onu da paylaşabilirim). Günlerdir Türk ve yabancı forumlarda yüzlerce sayfa makale vs. okudum, uyguladım fakat bir sonuca varamadım. Aşağıda kendi çıkardığım DSDT ve config dosyamı paylaşıyorum. Bu konuda yetkin arkadaşların bana yardımcı olacabileceğini düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,806
7,589
4,401
Cihazımda sadece GTX 1060 var İntel HD grafik yok. Ekran kartını çalıştırdım ancak cihaz ''ekranımı'' harici olarak algılıyor ve dolayısıyla da ekran parlaklığını çalıştıramıyorum
Bunu bir dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Pars

APPRENTICE
14 Eki 2019
64
18
21
38
Herkese iyi forumlar. İmzamdaki bilgisayarıma uzun uğraşlar sonucunda High Sierra kurdum ve birçok donanımımı da çalıştırmayı başardım fakat bazıları çalışmıyor. Cihazımda sadece GTX 1060 var İntel HD grafik yok. Ekran kartını çalıştırdım ancak cihaz ''ekranımı'' harici olarak algılıyor ve dolayısıyla da ekran parlaklığını çalıştıramıyorum(Aslında ekranı dahili olarak algılayan bir dsdt buldum ve parlaklık ayarı da çalışıyor ancak onda da touchpadim çalışmıyor, eğer isterseniz onu da paylaşabilirim). Günlerdir Türk ve yabancı forumlarda yüzlerce sayfa makale vs. okudum, uyguladım fakat bir sonuca varamadım. Aşağıda kendi çıkardığım DSDT ve config dosyamı paylaşıyorum. Bu konuda yetkin arkadaşların bana yardımcı olacabileceğini düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca şu 3 sürücüyü;

1- 100 Series/C230 Series Chipset Family MEI Controller #1
2- 100 Series/C230 Series Chipset Family Thermal Subsystem
3- Xeon E3-1200 v5/E3-1500 v5/6th Gen Core Processor Thermal Subsystem

çalıştıramadım, VirtualSMC de FakeSMC de işe yaramadı ve VoodooSMBus da yüklü. Bu konuda yetkin arkadaşların bana yardımcı olacabileceğini düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Bunu bir dene.
Teşekkürler hocam, deneyeyim.
Bunu bir dene.
Hocam denedim ama işe yaramdı maalesef, galiba tek çözüm dsdt den ekranı dahili olarak tanıtmak. Başka bir öneriniz var mı acaba?
Bunu bir dene.
Hocam merhaba. Yabancı forumlardan birinde bulduğum aynı model laptobun sadece ekran ve ekran kartı kısımlarını bulup dsdt me patch yaptım. Hem dahili ekran hem de ekran parlaklığı sorununu çözdüm çok şükür. Size de cevabınız için teşekkür ederim. Tek sorunum kaldı o da alttaki şu üç sürücüyü yükleyemedim. Bunların VirtualSMC ile çözülebileceğini biliyorum ama virtualı kulanınca kernel panik hatası alıyorum. Bu sürücüleri yüklemenin başka bir yolu yok mudur acaba?

1- 100 Series/C230 Series Chipset Family MEI Controller #1
2- 100 Series/C230 Series Chipset Family Thermal Subsystem
3- Xeon E3-1200 v5/E3-1500 v5/6th Gen Core Processor Thermal Subsystem

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,806
7,589
4,401
Yabancı forumlardan birinde bulduğum aynı model laptobun sadece ekran ve ekran kartı kısımlarını bulup dsdt me patch yaptım. Hem dahili ekran hem de ekran parlaklığı sorununu çözdüm çok şükür.
Dosyalarını paylaşmalısın ki konu çözüldü olarak işaretlensin.
Bu sürücüleri yüklemenin başka bir yolu yok mudur acaba?
IOReg ile IMEI araması yap. Eğer bu donanım görünüyorsa çalışıyor demektir. Diğerlerini göz ardı edebilirsin. Bunları Config / Devices / Properties içinden silebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Pars

APPRENTICE
14 Eki 2019
64
18
21
38
Teşekkür ederim, bakacağım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler