ÇÖZÜLDÜ Asus sabertooth x79 sierra kurulum sorunları

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Merhaba,
Arkadaşın sistem logu olan bilgisayarına Sierra 10.12.1 kurulumu yaparken hata günlüğü alarak restart olmaktadır. BIOS yükseltmeden önce çok kolay kurulum oldu. Fakat USB 3.0 kurarken çökerttik. Bu konuda EFI paylaşabilir misiniz. Yabancı sitelerde dsdt.aml ile kurulum önerilmektedir. Fakat diğer metodlar gibi bu metod da işe yaramadı. BIOS ayarları ve EFI konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Montezuma üstad teşekkürler. Fakat basamakların kullanımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Daha önce de x79.dmg kullanmıştım. Bana yaramamıştı. Sierra için işime yarar mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Montezuma üstad teşekkürler. Fakat basamakların kullanımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Daha önce de x79.dmg kullanmıştım. Bana yaramamıştı. Sierra için işime yarar mı?
Adımlar normal yaptığımız adımlar. Değişen bir şey yok. Uygun kext dosyaları /CLover / Kexts / Others içine, SSDT dosyaları /CLOVER / ACPI / Patched içine konulacak.
Sen ilk mesajında Sierra kurulumu yaptığını yazmışsın. Sonrada sisteme bir daha kurulamadığını yazmışsın. Neden ilk olarak aldığın hatayı, neler yaptığınızı tam olarak yazmıyorsun? Belki sorunu çözebiliriz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Üstad kısaca özetleyeyim. İlk başta cihaz 2011 BIOS unda idi. Sizin 10.12.1 imajını çok rahat kurduk. Fakat UEFI desteği olmadığı için BIOS'u 2014 son sürüme kadar yükseltme gereği hissettik. Fakat BIOS yükseltmenin ardından USB 3.0 için Vietnam Tool Asmedia 3.0 kexti kurduktan sonra, Kernel panik verdi. Tekrar USB ile kuralım dedik. Bu seferde hata günlüğü çıkıp restart vermeye zorladı. Sizden ricam sunduğunuz EFI formatın da kurulum EFI'sini paylaşabilir misiniz? BIOS da serial port ve Secure Boot kapalı, BIOS taki ayarlar konusunda eksik yapıyor olabilir miyiz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Kurulum imajında kullandığım EFI dosyasına neden ihtiyaç duyduğunu anlamadım. Ayrıca, BIOS güncelleme öncesi sorunsuz kuruluyorsa, BIOS downgrade yaparak tekrar kurulum yapabilirsin. Ek olarak kurulumda aldığınız hata ekranının bir resmini çekip paylaşabilir misin?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Üstad BIOS yükseltme UEFI için gerekliydi. Ben şimdi cihazın yanında değilim. Mümkünse verdiğiniz destek setine göre düzenlenmiş EFI dosyasını RAW imajındaki ile değiştirerek kullanmak istiyorum. Bu sebeple sizden EFI dosyasını istedim. BIOS yükseltmeden önce Asmedia USB 3.0 portları çalışmıyordu. Kurulum sonrasında nasıl aktif edebilirim. Bir sorum daha olacak. Rehberler de hem USB portları hem de ses için toollar ile DSDT dosyaları oluşturuyoruz. Bunları ayrı ayrı olarak sistemde kullanabilecek miyiz? Yoksa farklı bölümleri editlenmiş DSDT dosyalarını birleştirmenin bir yolu mu var?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Mümkünse verdiğiniz destek setine göre düzenlenmiş efi dosyasını raw imajındaki ile değiştirerek kullanmak istiyorum.
Buna göre düzenlenmiş bir EFI dosyasına gerek yok. Zira paylaşmış olduğum dosyaları zaten RAW / EFI içine atacaksın. Dolayısıyla X79 içine gerekli dosyalar EFI içie taşınmış olacak.
Bir sorum daha olacak... Rehberlerde hem usb portları hem de ses için toollar ile dsdt dosyaları oluşturuyoruz. Bunları ayrı ayrı olarak sistemde kullanabilecek miyiz? Yoksa farklı bölümleri editlenmiş dsdt dosyalarını birleştirmenin bir yolu mu var?
DSDT dosyaları oluşturmuyoruz. Tek bir DSDT dosyasında donanımlarımız içine gerekli yama işlemlerini yapıyoruz. Demek istediğin SSDT / DSDT birleştirmek ise buda mümkün değildir. SSDT içinde farklı birimler deklare edilir. Genel olarak CPU ile ilgili tanımlar SSDT içinde mevcuttur. Bunlar DSDT içinden düzenlenemez.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Üstad arkadaşla iddialaştık. İnan ki benim için gurur meselesi oldu. Bugün yapamazsam rezil edecek beni. Sizden ricam BIOS ve EFI konusunda yardım. BIOS yükselttikten sonra Elma ekranından sonra hata günlüğü oluşuyor. Boot args: 0x3000 kullanmalı mıyım? İşlemci Ivy Bridge 3930k. Kurulum EFI'sine verdiğiniz dosyaları ekleyerek deneyeceğim. Fakat daha önce yaptığım kurulumlar da kullandığım DSDT ve SSDT dosyaları hep problem çıkarttı. Benim esas sorunum AsMedia 3.0 portlarını tanıtabilmek. Bu konuda ne yapabilirim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Üstad arkadaşla iddialaştık. İnan ki benim için gurur meselesi oldu. Bugün yapamazsam rezil edecek beni. Sizden ricam bios ve efi konusunda yardım. Bios yükselttikten sonra elma ekranından sonra hata günlüğü oluşuyor. Boot args: 0x3000 kullanmalı mıyım? İşlemci Ivy Bridge 3930k...Kurulum EFI'sine verdiğiniz dosyaları ekleyerek deneyeceğim. Fakat daha önce yaptığım kurulumlarda kullandığım dsdt ve ssdt dosyaları hep problem çıkarttı. Benim esas sorunum AsMedia 3.0 portlarını tanıtabilmek. Bu konuda ne yapabilirim...
Zira X79 ile ilgili dosyaları seninle paylaştım. BU noktadan sonra benim yapabilceğim bir şey yok. Çözüm açık; BIOS yükseltmesi sonrası kurulum hatası alıyorsun. Sorunn demek ki BIOS güncellemesi. Ben bile Z170 anakartımda BIOS yükseltmesi yapmıyorum. Zira şu anki versiyon ile sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
EFI içine koyman gereken dosyaları aşağıda topladım. Her klasörün ismi, klasör içindekileri nereye koyacağın olarak isimlendirildi. Kurulumda imajın kendi config dosyasını kullanabilirsin. Ya da yine klasör içindeki paylaştığım Config dosyasını kullanabilirsin.
Not: Benzer donanıma kurulum yapanların çoğu USB 3.0 aktif edemediklerini raporlamışlar. EFI içine ben GenericUSB.kext koydum. Bununla bir denersin.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Montezuma üstad desteğiniz için sonsuz teşekkür. EFI dosyalarını paylaşmasaydınız inanın işin içinden çıkamazdım. Tek bir sorun kaldı. O da uykudan uyanma problemi... dsdt edit gerekli midir? Yoksa config.plist düzenleme ile aşabilir miyim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Config / ACPI / DSDT Fixes içinde Fix Shutdown, Boot Argumanları içinden de Darkwake değerlerini değiştirerek dene ilk olarak . Olmaz sa DSDT düşünürsün.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aliakcan

APPRENTICE
14 Ocak 2019
46
7
21
46
Istanbul
Üstad Merhaba,

Daha 3 gün öncesine kadar kullandığım High Sierra sistemine gelen Nvidia web driver (Cuda) ve Mac Os sistem güncellemelerinden birkaç gün sonra sistem ağırlaşmaya ve en sonunda açılmamaya başladı. High Sierra'ı en son 2 yıl önce kurmuştum. Bu konudaki yönlendirmelere göre kurulum yapıyorum ama ekteki hatayı alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.

Sistem Özelliği : Intel Core i7 4930K, Asus Sabertooth X79, 16 GB DDR3 Ram, Sandisk SSD Plus 480 GB, Nvidia GeForce GTX 780
Not: 2. SSD'de Windows 10 yüklü ama onda herhangi bir sorun yok.

Ekran.jpg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,801
7,555
4,401
Grafik kartınla ilgili hata alıyorsun. Config / boot argümanlarında nv_disable=1 komutunu kullanıp deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

aliakcan

APPRENTICE
14 Ocak 2019
46
7
21
46
Istanbul
Üstad,

Evet. Dediğin gibi yaptım ve kurulum oldu. Çok teşekkür ediyorum.
Sadece ses ve ethernet çalışmadı. Önceki kextslerden denedim olmadı. Yanlış kexts mi atıyorum sizce ne olabilir?
Ekte kexts listesini ve config.plist dosyasını paylaştım. Şimdiden çok teşekkürler.

01.png
Üstad,

Evet. Dediğin gibi yaptım ve kurulum oldu. Çok teşekkür ediyorum.
Sadece ses ve ethernet çalışmadı. Önceki kextslerden denedim olmadı. Yanlış kexts mi atıyorum sizce ne olabilir?
Ekte kexts listesini ve config.plist dosyasını paylaştım. Şimdiden çok teşekkürler.

01.png
Sistemi kurunca ses ve ethernet çalışıyor kalıcı Clover uygulama aşamasından sonraki açılışta ses ve ethernet çalışmıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: