ÇÖZÜLDÜ Asus x452ur Boot

mept

APPRENTICE
23 Ara 2017
4
1
1
30
İyi forumlar,
High Sierra Raw imajını indirdim ve anlatıldığı gibi adımları uyguladım, video dan falan da yardım ancak bir yerde kaldım o konuda yardımınızı bekliyorum
İlk önce iki ekran kartından oluşan service 0 lı bir hata ile karşılaştım onu transmac ile yapılan işlemle hallettim
daha sonra karşıma kext ile oluşan hatalar gelmeye başladı ilk olarak Nullcpupowermanagement tı yablış hatırlamıyorsam onu sildim ardından ps2 kext ini sildim şu anda fakesmc de aynı hatayı veriyor
Ne yapmalıyım ?

Bu arada: SSD ye kurmak istiyorum ve işlem sonu Rehber hazırlamak istiyorum
Sistem Bilgilerim:
İ7 7500U 8GB Ram 128SSD+1TBHDD intelHD620+Nvidia930MX

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Transmac ile yaptığın işlem yeterli olmuyor maalesef. Aldığın hata hala grafik ile ilgili hatadır. Bunun çözümü için sisteminin DSDT / SSDT dosyalarında düzenleme yaparak haric grafik kartını kapatmak. Yapman gereken Sierra kurulumu yapmak; macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ardından aşağıdaki rehberi takip ederek ilk olarak uygulanması kolay Windows Service Run hatası için aşağıdaki rehberi takip etmek;
"Window Server Service only ran for 0 seconds" çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bununla Window Service Run hatası almaya devam edersen, grafik kartını tamamen kapatma rehberini uygulamak:
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mept

APPRENTICE
23 Ara 2017
4
1
1
30
Transmac ile yaptığın işlem yeterli olmuyor maalesef. Aldığın hata hala grafik ile ilgili hatadır. Bunun çözümü için sisteminin DSDT / SSDT dosyalarında düzenleme yaparak haric grafik kartını kapatmak. Yapman gereken Sierra kurulumu yapmak; macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ardından aşağıdaki rehberi takip ederek ilk olarak uygulanması kolay Windows Service Run hatası için aşağıdaki rehberi takip etmek;
"Window Server Service only ran for 0 seconds" çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bununla Window Service Run hatası almaya devam edersen, grafik kartını tamamen kapatma rehberini uygulamak:
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hocam sierrayı önermenizin özel bir nedeni bulunuyor mu ?

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
Sierra sizin için daha iyi ve High Sierra ile arasın pek fark yok.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897
Ağ Aygıtları
REALTEK AC1200
Disk ve RAM
Corsair Dominator 32 GB 3200

mept

APPRENTICE
23 Ara 2017
4
1
1
30
Sierra sizin için daha iyi ve High Sierra ile arasın pek fark yok.
Şimdi anladım hocam hiçbir şey yapmadan kurulum ekranına geldim

Konu çözüldü olmuş ama çözemediğim bazı sorunlar bulunmakta bunlar;
Wifi: çalışmıyor kextini bulamadım
Touchpad: çalışmıyor donanımını nasıl öğrenip kextini kurabilirim ps2 kexti işe yaramadı
Audio: çalışmıyor birkaç kext denedim olmadı onu da tam bulamadım
Battery: durumu ile ilgili hiçbir şey bulamadım zaten
Diğer donanımları tam test etme fırsatım olmadı olduğunda detaylı bilgileri tekrardan yazacağım

Bunların dışında elinde X542UR ve X542UA modeli olan arkadaşlar verilen sierra raw dosyasından kolayca kurulum gerçekleştirebilirler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Konu başlığı ve açtığın sorun çözüldü. Diğer donanım sorunların icin yeni konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet