Ürün Özellikleri
- Intel Core i5-4200H İşlemci
-NVIDIA GeForce GTX 950M
-Intel HD4600
- 12 GB DDR3 Ram
- Broadcom dw1510 Wifi Kartı (BCM 4322)
- Realtek RTL8168E Ethernet
- Conexant CX20752 Ses
-Realtek Card Reader
Çalışan Donanımlar
- Intel Core i5-4200H İşlemci
-Intel HD4600
- 12 GB DDR3 Ram
- Broadcom dw1510 Wifi Kartı (BCM 4322)
- Realtek RTL8168E Ethernet
- Batarya Durumu
- Touchpad
- FN fonksiyon tuşları
- USB 3.0 ve USB 2.0 Portları
- Conexant CX20752 Ses
-Realtek Card Reader
-HDMI
Çalışmayan Donanımlar
- NVIDIA GeForce GTX 950M
Kurulum Notları
-Güç yönetimi SSDT ile yapılmıştır.
-GTX 950M'in batarya tüketimini engellemek amacı ile DSDT yamalanarak kapatılmıştır.
-Hd 4600 id girilerek tanıtılmıştır.
Parlaklık ayarı sıkıntısız çalışmaktadır.
Açılışta şifre ekranına gelmeden önce ekranda yırtılma olmamaktadır.
HDMI çözünürlük olsun, otomatik geçiş olsun sıkıntısız çalışıyor.
-Ses AppleALC yöntemi ile aktifleştirilmiştir.
Ses çalışması için indirdiğiniz dosyadaki editlenmiş olan AppleHDA.kext S/L/E ye kurulmalıdır. Ardından inen dosyalar içinde bulunan CodecCommander L/E ye kurulmalıdır. Kurulma işlemleri tamamlandıktan sonra EFİ/Clover/ACPI/patched klasörüne bulunan SSDT-CX20752.aml dosyası config.plist dosyasına eklenmelidir.
Bu işlemlerden sonra ses ve mikrofon sorunsuz çalışmaktadır. Ayrıca kulaklık takıldığında otomatik ses ve mikrofon otomatik olarak kulaklığa geçmektedir.
-Kart okuyucu çalışmaktadır. (üst üste çok fazla takıp çıkartınca pc reset atıyor. Bunun haricinde hiçbir sıkıntısı yoktur.)
BAZI KÜÇÜK HATALAR
-Touchpad "FocalTech " adlı markanın üretimi olduğu için tam uyumlu çalıştıramadım. Tıklama olayı bazı jest hareketleri çalışıyor ama ara sıra tepki vermiyor.
-HDMI dan ses gelmiyor. (Şimdiye kadar hiç kullanmadığım için çokda araştırmadım)
-Ekran da nadirende olsa yırtılma oluyor. Mesela Launchpad'e tıklağımda ekranda yatay olarak uzunca bir çizgi kalıyor. Başka bir yere tıklatınca gidiyor. Sadece Launchpad'e özel bir durum değil örneğin kopyalama yaparken çıkan kopyalanıyor yazısında bile çıkıyor.
Bu hataları araştırıyorum. Ayrıca @montezuma dan da yardımlarını bekliyorum.
Efi ve Diğer Dosyalar ==> EFI 5 Eylül 2017 .zip - Google Drive
Sistemin bu hale gelmesinde yardımları olan özellikle @montezuma ya ve osxinfo ailesine teşekkür ediyorum
Moderatörün son düzenlenenleri: