Asus X550JX Kurulum Sonrası Sürücü tanıtmak

kubilaybzk

APPRENTICE
29 Ocak 2018
50
9
21
Merhaba arkadaşlar 2 gündür bilgisayarıma highSierra kurmaya çalışıyordum fakat IOConsoleUsers: glOScreenLockState 3 hatası alıyordum foruma sordugumda bilgisayarımda bulunan çift ekran kartının buna neden oldugu söyleniyordu fakat Bu sabah Sierra kurmaya karar verdim burada çalışıcağını düşünmüştüm ve öylede oldu Sierra 10.23.6 imajını kurdum başarılı bir kurulum oldu güzel bir şekilde boot ediyor sistem fakat bir kaç sorum olucak.

Bilgisayarı tek başıma kullanmadığımdan dolayı Clover Boot dosyalarını HDD ye atmadım, yani eğer OSX kullanmak istiyorsam flaş belleği takarak boot edip açıyorum sistemi. Bu bir sorun çıkarır mı ?

İkinci olarak sistemden ses ve ağ bağlantısı alamıyorum wifi olarak bağlanmak istiyorum internete kullandığım driverlar ;
wDUmeZ6bhZaz6QY8l0XvSZn_V8gL0sGG.png wDUmeZ6bhZaz6QY8l0XvSZn_V8gL0sGG.png wDUmeZ6bhZaz6QY8l0XvSZn_V8gL0sGG.png wDUmeZ6bhZaz6QY8l0XvSZn_V8gL0sGG.png wDUmeZ6bhZaz6QY8l0XvSZn_V8gL0sGG.png
Az once sadece ne olucagini merak ettigimden windows’un boot dosyalarının yanina keks dosyalarini attim tekrar ayni hatayi vermeye basladi bu yamalardan birisi hata olusumuna sebep oluyor ama hangisi bilmiyorum bu islerde cok yeniyim ...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
Asus X550jx xx099d
İşlemci Modeli
i5-4200H
Grafik Kartı
İntel HD Graphics 4600 & Gtx950M

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Birinci sorunun cevabı hayır sorun olmaz. Ancak pratik değil. Clover bootloader kurulumunu hdd ne yapıp da direk windowsunun açılmasını sağlayabilirsin.
Ayrıca mac de zaten kullanamıyacağın ikinci ekran kartı sorununu da Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak konusunu inceleyerek high sierra kurulumu yapabilirsin.
Ses için benim tercih ettiğim aşağıdaki konu ile sesini aktif edebilirsin. Ancak bunun için audio codecinin ne olduğunu AIDA 64 vb. programlarla windows üzerinden veya DPCI Manager ile mac üzerinden öğrenmen lazım. İlgili konuda budur:
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek
Yada kurulumu daha kolay ama biraz daha fazla problemli olan VoodooHDA Kurulumu ve Çözümleri yöntemiyle sesini çalıştırabilirsin.
Wifi için yine AIDA 64 programından kartının ayrıntılı bilgisini paylaşman lazım. Ancak bu Atheros AR956X Wi-Fi Tanıtmak konu senin wifini çalıştıracaktır.
Son olarak da kext dosyaları windows boot dosyaları ile alakası yoktur. yükleyebileceğin yerler:
System/library/Extensions klasösrü veya Library/extensions klasörü veya Clover bootloader kurarsan ki kurman avantajınadır Clover/kexts/other klasörüdür.
Ekran kartın tam manasıyla çalışmıyorsa 10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo konusundan faydalanabilirsin.
Ayrıca kurulumla ilgili birçok konuyu Rehberler bölümünden bulabilirsin

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246