Boot ekranı yukarı da fotoğrafını koyduğum şekilde görünüyor. BİOS ayarlarını tam değiştiremiyorum BİOS sürümüm çok eski, güncellemek istedim sitede laptop'ıma uygun BİOS sürümü 403 o zaten şimdi ki BİOS sürümüm, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Konuma cevap vermediğiniz için yeni bir konu açmak zorunda kaldım. İmaj hatalı yazılsa yazılırken hata çıkarırdı bi sorun çıkarmadı imajı yazdırırken. BİOS ayarları ile ilgili de inanmıyorsanız skype, messenger gibi bir app vasıtasıyla kanıtlayabilirim. Dediğiniz ayarlar yok baktım heryerine olsa ne diye yok diye ısrar edeyim ki bende kurulumun doğru gerçekleşmesini istiyorum.Senin konuna daha önce yanıt verdim ASUS X550LB MacOS Sierra Uyumu | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu .
CLover Boot Menüde Kurulum bölüntüsü görünmüyor. Sorun ya BIOS ayarlarında ya da imaj hatalı yazılmış olabilir.
BIOS ayarlarını kontrol et. Her ne kadar BIOS'unda bazı ayarların olmadığını söylesen de, cihazın güncel donanıma sahip UEFI destekli bir cihaz. BIOS'unda secure boot olması lazım, UEFI & Legacy Boot seçenekleri olması lazım. Bunları gözden geçir.
Kurulum yapıldığını biliyorum ama bende olmuyor, BIOS'um güncel değil zaten bunu söylüyorum sadece ASUS'un sitesinde benim laptop'ım için en günceli BIOS'un 403 sürümü olarak görünüyor ama 3032 sürümleri bile çıkmış diye gördüm geçen gün. Farklı USB portları da denedim olmadı, imaj'ı bir daha yazdım yine değişen bir şey olmadı. BIOS'ta UEFI yada Legacy seçenekleri yok gerçekten olsa yapacam. Heryerine girdim baktım.Bir şey kanıtlamana gerek yok. Ama ben de sana net bir şey anlatamaya çalışıyorum ve bir kere daha yazayım; Paylaştığın resimde Kurulum bölüntüsü görünmüyor. Bunun anlamı şunlar olabilir.
Ek olarak senin cihazına kurulum yapılabiliyor;
- Sen her ne kadar imaj doğru yazıldı diye ısrar etsen de, çoğu zaman hatalı yazılıyor olabilir.
- BIOS boot UEFI yada Legacy seçenekleri ile denediğinden emin ol.
- Farklı USB portlarını deneyebilirsin.
- Her güncel BIOS'un Secure Boot özelliği vardır.
Asus X555LB Ses+Wi-Fi+ Grafik Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Denedim bir sonuç alamadım.#22 mesajda @cmudesign belirttiği gibi farklı Config'ler ile de deneyebilirsin.
Yazdıklarınız için teşekkür ederim ama ben uslübumda bir yanlış olduğunu düşünmüyorum şayet güzelce bir yardım istedim, başka da bir şey söylememiştim. Neyse uzatmaya gerek yok. Haklısınız araştırıyorum fakat bu bölümle ilgili hiç bir şey bulamıyorum BIOS’umda sorun var sanırım bir türlü çözemedim. Bilen kişilerde yardım etmiyor daha bunun üstüne nasıl yapacağımı şaşırdım.@rubarovan21 yaklaşık 2 yıldır sistemime MacOS kurabilmek için birçok konu birçok yazı okudum ve bu süreçte çok zorlandığım çok uykusuz kaldığım dönemler yaşadım. Hatta MacOS Yosemite çıktığından beri diyebiliriz. Şuan MacOS Sierra kurulumunu becerebildim süreyi sen düşün. Sayısız temiz kurulum, sayısız farklı kombinasyon, sayısız DSDT ve SSDT denemelerim oldu. Bu süre zarfında takıldığım yerleri araştır ve sorun çözümü için yardım talep ettim. En önemlisi sorunları tespit ederek nerede sorun yaşıyorum onu tespit ettim. Öncelikle şunu bilmek gerekiyor. Bahsedilen Hackintosh sistemler Windows tarzı kur çalıştır tarzı maalesef değiller. Sorunsuz bir MacOS deneyimi yaşamak istiyorsan o zaman gerçek bir MacBook ve türevi bir cihaz almandan geçer. Şuanda 2 yılın ardından yine bu forumdaki başlıklar ve deneyimler sayesinde neredeyse sorunsuz bir deneyim elde ettim. Bu konuda da başta @montezuma olmak üzere tüm değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Neredeyse diyorum çünkü hala bazı ufak sorunlarım var. Senin konuya giriş şeklin tavrın talebin benim kendi fikrim pek doğru değildi. Burada kimse kimseye yardım etme mecburiyetinde değil. Din, dil, ırk ayrımı veya görüşler burada kurmaya çalıştığın sisteme hiçbir etkisi olmayacaktır. Aynı durum diğer arkadaşımız içinde geçerli. Sana bu görüşlerinden dolayı yardım etmek istemiyorsa onuda burada belirtmen pek doğru değil. Konuya odaklanıp çözüm istiyorsan önce insani değer olan hitap ve soru soruş şeklini düzeltmen gerekli. Umarım başarılı bir kurulum gerçekleştirirseninle aynı sisteme sahip diğer kullanıcıları senin tecrübelerini aktarabilirsin. Bende yeni bir başarılı kurulum hazırlamak istiyorum bazı sorunlarımı aştıktan sonra. Tüm arkadaşlara keyifli pazarlar dilerim.
Teşekkür ederim umarım söyledikleriniz yerine ulaşmıştır.@rubarovan21 ve @linepower forum kurallarına aykırı mesajlarınız silindi.
Bu platformda kimsenin dili, dini,ırkı siyasi görüşü tartışılamaz, eleştirilemez ve bununla yargılanamaz!!
Zira osxinfo.net platformunun BİR RENGİ, DİLİ, DİNİ ve IRKI YOKTUR!
Ve bu çatı altında HERKES EŞİTTİR!
Bu ve bunun gibi paylaşımlarda üyeliğiniz süresiz dondurulacaktır.
1- Çektim, aşağıya koyduğum linkten indirip bakabilirsiniz;@rubarovan21
Merhaba konunuzla ben ilgilenecem. Öncellikle sizlden şunları yapmanızı istiyorum.
1-BIOS ayarlarının tüm resimlerini çekmenizi
2- Windowd kurulu ise, AIDA64 ile detaylı rapor alıp göndermeniz
3- Kullandığınız USB bellek ve Port bilgileri(2.0-3.0?)
4- USB bellekde kullandığınız OS X sürüm bilgisini
Bunları rapor edin, tekrar bakalım.
Kurulumu zaten o plist dosyasını EFI klasörüne kopyaladıktan sonra yaptım. BIOS resimleri var orda zaten dediğiniz bölümlerde var başka bir şey yok ki. Atayım hatta aşağıya da; (Fotoğrafları yeni çekmedim zaten rar dosyasının içinde vardı.)@rubarovan21 Merhaba;
Bakın lütfen size yazılan her şeyi gerekir ise 5 defa üst üste dikkatli bir şekil de okuyup uygulayın, buna bir örnek vereyim ne demek istediğimizi daha net bir şekilde anla. Senin sistem sorunsuz bir şekilde kurulum adımlarını geçmen lazım ama sen yazıları okumuyorsun.
Ekli dosyayı görüntüle 1992
@montezuma hocam sana defalarca yazmasına rağmen, ayar yok kısıtlı diye sürekli yazıyorsun ve dikkatli bakmıyorsun. Intel Virtual işaretledim, buranın normal de Disable olması lazım, ve ben senden tam detaylı BIOS resimlerini istedim her karesini, yuvarlak içinde işaretlediğim yerler yok. Şunu asla unutma en ufak bundan nolur dediğimiz bir ayar her şeyi maffet meye yeter.
Ayrıca USB belleğin içinde HD_4400_config.plist dosyası var, bunun ile kurulum denedin mi? BIOS resimlerini tekrar bekliyorum senden ve şuan ki config dosyanı da.
Teşekkür ederim oldu kuruluma başladım, başlamasamıydım bilmiyorum da mouse’u kontrol edemiyorum ayrıca bi mouse’um yok laptop’ın kendi touchpad’ini kullanıyorum ama kontrol edemiyorum hareket ediyor da yerinde durmuyor değişik değişik yerlere hareket ediyor. macOS yükleyiciden de kurulama geçtim kuruluyor diyor şuan mouse’u kullanmadan klavyeden yaptım.VT-D disable yapıp, USB belleğe İmajı TEKRAR yeniden İNDİRİP yazdırmanı ve 2.0 ile tekrar kurulum yap.
O zaman bence en kısa zamanda bir mouse temin et bence daha rahat hareket edersinTeşekkür ederim oldu kuruluma başladım, başlamasamıydım bilmiyorum da mouse’u kontrol edemiyorum ayrıca bi mouse’um yok laptop’ın kendi touchpad’ini kullanıyorum ama kontrol edemiyorum hareket ediyor da yerinde durmuyor değişik değişik yerlere hareket ediyor. macOS yükleyiciden de kurulama geçtim kuruluyor diyor şuan mouse’u kullanmadan klavyeden yaptım.
Evde buldum bi tane touchpad’de sorun oluyor mouse olunca sorun yokta touchpad’i hiç kullanamayacak mıyım yoksa onunda bi yolu var mı?O zaman bence en kısa zamanda bir mouse temin et bence daha rahat hareket edersin
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu ana kadar bir çok kere aynı şeyleri uygulamanı yazdım, ısrarla yapmadın. Ve yapınca kuruluma geçtin. Biraz daha dikkat et.Teşekkür ederim oldu kuruluma başladım, başlamasamıydım bilmiyorum da mouse’u kontrol edemiyorum ayrıca bi mouse’um yok laptop’ın kendi touchpad’ini kullanıyorum ama kontrol edemiyorum hareket ediyor da yerinde durmuyor değişik değişik yerlere hareket ediyor. macOS yükleyiciden de kurulama geçtim kuruluyor diyor şuan mouse’u kullanmadan klavyeden yaptım.
Olur denerim, bir daha ayrı bi konu açmama gerek var mı bişmiyorum da buraya diğer sorunlarımı yazarsam çözüm arayabilir miyiz?Şu ana kadar bir çok kere aynı şeyleri uygulamanı yazdım, ısrarla yapmadın. Ve yapınca kuruluma geçtin. Biraz daha dikkat et.
Touchpad için şunu dene;
https://bbuseruploads.s3.amazonaws.com/0c058038-7ee9-4ab6-8880-77e7b6165a9a/downloads/31842f11-10ba-40ea-906a-a5118073a380/RehabMan-Voodoo-2017-0527.zip?Signature=wdOtdYMHCQ/VTToVnfXiH8BgaEE=&Expires=1497989043&AWSAccessKeyId=AKIAIQWXW6WLXMB5QZAQ&versionId=ZSeg5sK7c9NnYjAvQGw_VAcX6lJ5LIcv&response-content-disposition=attachment; filename="RehabMan-Voodoo-2017-0527.zip"
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.