ÇÖZÜLDÜ Asus X550ln Harici Ekran Kartını Kapatmak

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Merhabalar forumdaki dtds duzenleme konusu ve 2.ekran kartini devre disi birakma konusunu kilavuz alarak su yamalari simdilik sadece dtds.dsl dosyasina yaptim fakat resimdeki hatayi aliyorum kompile edince

yapmaya calistigim sey: sleep, shutdown olmama, instantly wake ve batarya yuzdesi gibi sorunlara dtds yamasi yaparak cozum bulmak ve 2.ekran kartini devre disi birakmak

NS9alZq5zQrcvpTK91L2eMNd4mvcwo5b.png

yaptigim yamalar :

• "Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • "Fix Mutex with non-zero SyncLevel"
  • Shutdown Fix v2
  • "6-series USB"
  • "7-series/8-series USB"
  • "USB _PRW(0x6D)
  • "Haswell LPC"
  • Rename _DSM methods to XDSM
  • Rename GFX0 to IGPU
birkac ekstra sorum olacak:
1-sadece yama yapip degistirigim dosyalari mi .aml olarak kaydedip efi/clover/patched icine atacagim
2-ssdt dosyalarindan da ayni sekilde duzenlediklerimi ayni isimle .aml olarak kaydedip /efi/clover/patched icine atacagim degilmi? diger cikartilarn sstd dosyalariyla isim yok sanirim doru yoldamiyim?
3-brightness fix haswell/broadwell patching uygulamayi dusunuyorum sizce yapayim mi ?

bir de hocam su konuda ÇÖZÜLDÜ - Asus X550LN Batarya için DSDT düzenleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
su yorumda asus n55sl yamasi uygula demissiniz #10 Asus x550ln icin ben usttekileri uyguladim en son da bunu uygulamali miyim?

edit: fix PARSEOP ZERO errors aggressive patching uyguladim ilk iki hata gitti son 3 hata duruyor suan

ayrica su konudaki Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
yonergeleri takip ederek ssdt.aml olustu onuda efi clover acpi patched icine koymustum o gun yonetimi icindi bu konudaki yamalari yapip ayni yere sadece yamali dsdt.dsl ve ssdtx.dsl dosyalarini atinca bir sorun olur mu?(x yerinde sayilar var sade bir ssdt.dsl dosyasi olusmadi dosyalari orjinal dosyalari sokerken)

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Eskiden gönderdiğiniz mesajlara bakarak dosyalarınızı indirdim. Hata almanızın sebebi DSDT rehberini takip etmemeniz. Bu rehberi takip etseydiniz sorun yaşamazdınız. Tekrar bir kez daha yazıyorum. Bu rehberdeki gibi (BÖLÜM 4: ACPI Dosyalarının "refs.txt" İle Sökülmesi) ile origin içindeki DSDT ve SSDT dosyalarınızı çıkartın. DSDT.dsl dosyasını compile dediğiniz zaman alacağınız tek hata PARSEOP hatası olacaktır. Bu hatayı da PARSEOP_ZERO Error (aggressive) ile geçebilirsiniz. Sonuç olarak DSDT ve SSDT yama yapacaksınız, refs.txt ile .aml dosyalarının .dsl dosyalarına çevrilmeleri ve bütün yamaların .dsl dosyalarına yapılması ve son olarak oluşan dosyaların .aml olarak /EFI/Clover/acpi/patched a kaydedilmesi gereklidir.

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Eskiden gönderdiğiniz mesajlara bakarak dosyalarınızı indirdim. Hata almanızın sebebi DSDT rehberini takip etmemeniz. Bu rehberi takip etseydiniz sorun yaşamazdınız. Tekrar bir kez daha yazıyorum. Bu rehberdeki gibi (BÖLÜM 4: ACPI Dosyalarının "refs.txt" İle Sökülmesi) ile origin içindeki DSDT ve SSDT dosyalarınızı çıkartın. DSDT.dsl dosyasını compile dediğiniz zaman alacağınız tek hata PARSEOP hatası olacaktır. Bu hatayı da PARSEOP_ZERO Error (aggressive) ile geçebilirsiniz. Sonuç olarak DSDT ve SSDT yama yapacaksınız, refs.txt ile .aml dosyalarının .dsl dosyalarına çevrilmeleri ve bütün yamaların .dsl dosyalarına yapılması ve son olarak oluşan dosyaların .aml olarak /EFI/Clover/acpi/patched a kaydedilmesi gereklidir.
Dosyalari sokerken refs.txt ile soktum 2 kere bu islemi tekrarladim her ikisinde de ayni hatalari aliyorum malesef son 3 hata hep mevcut.
indirdiginiz dosyalar ilk denememde elde ettigim dosyalar

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Ben yaptım ve hata almıyorum. Siz bir adımı atlıyorsunuz. Dediğim gibi sıfırdan .dsl dosyalarını çıkartıp tekrar deneyin. Bir hata yok. Aşağıdaki şeyleri tekrar kontrol edin.
1. MaciASL en son sürüm mü?
2. Yamaları .dsl dosyasına mı yapıyorsunuz yoksa .aml dosyasına mı?
3. MaciASL/iASL Compiler options ACPI 6.1 mi

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Ben yaptım ve hata almıyorum. Siz bir adımı atlıyorsunuz. Dediğim gibi sıfırdan .dsl dosyalarını çıkartıp tekrar deneyin. Bir hata yok. Aşağıdaki şeyleri tekrar kontrol edin.
1. MaciASL en son sürüm mü?
2. Yamaları .dsl dosyasına mı yapıyorsunuz yoksa .aml dosyasına mı?
3. MaciASL/iASL Compiler options ACPI 6.1 mi
Hocam
1.RM-1.31 (252.2)
2..dsl dosyasina yapiyorim
3.acpi 6.1 suan
refs.kext ile cikartdim son denememde

surda son guncel refs.txt ile cikardigim ordinal dosyalarim var hem .aml hem .dsl
ssdt.zip - Google Drive
hocam isin icinden cikamiyorum eger zamaniniz varsa bana yardimci olabilir misiniz yapmak istedigim sey sleep, instant wake bazen shutdown olmama ve 2.ekran karti devre disi islemi benim pc ye sahip claus adli arkadas yapmis daha once bu sorunlari cozmus ben her turlu denememe ragmen ama ben bir turlu isin icinden cikamiyorum eger zamaniniz varsa yapabilir misiniz benim icin yamalari acaba?

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
--gerci suan sadece o 3 hata kaldi ama hic deneyemedim daha muhtemelen calismaz
hocam denememek degil rehber de ne diyorsa adim adim o sekilde yaptim herseyi suan sadece dtds compile olmuyor diger butun yamalari yaptim ekran karti dahil

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Paylaştığın ssdt.zip - Google Drive dosyadaki DSDT.asl dosyası yamaları yaptıktan sonra sorunsuzca düzenleniyor. Bir dene bununla;

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Paylaştığın ssdt.zip - Google Drive dosyadaki DSDT.asl dosyası yamaları yaptıktan sonra sorunsuzca düzenleniyor. Bir dene bununla;
hocam bu attiginiz dosya benim yukarda yaptigim yamalarin yapilmis hali mi yoksa bunu mu yama yapayim ?

ayrica konudaki su kisimi anlamadim bu konu ne yapacagim direk dosya sonuna mi yapistirayim

Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu yamalar ile diğer ekran kartı kapanacaktır. Fakat bazı durumlarda bu yamalar yüzünden uykuya geçme problemi olabilir. Bu nedenle aşağıdaki yamaları da yapıyoruz. Aşağıdaki yamalar ile uykuya geçmeden önce ekran kartı açılıyor ve uyandıktan sonra tekrar kapatılıyor. Bu yamaları MaciASL nin patch yazan text kutusuna yazıp patch diyorsunuz.

DSDT.dsl

Kod:
into method label _PTS code_regex ([\s\S]*) replace_matched
begin
External(\\_SB.PCI0.RP05.PEGP._ON, MethodObj)\n
If (CondRefOf(\\_SB.PCI0.RP05.PEGP._ON)) { \\_SB.PCI0.RP05.PEGP._ON() }\n
%1
end;

into method label _WAK code_regex (Return\s+\(.*) replace_matched
begin
External(\\_SB.PCI0.RP05.PEGP._OFF, MethodObj)\n
If (CondRefOf(\\_SB.PCI0.RP05.PEGP._OFF)) { \\_SB.PCI0.RP05.PEGP._OFF() }\n
%1
end;
Burada önemli olan nokta _SB.PCI0.RP05.PEGP kısmı her ekran kartında farklı olabilir. Bazılarında mesela SB.PCI0.PEG0.PEGP Bu rehberi okuyanlar ona dikkat etsinler.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---guncel,
compile da ki 3 hatayi halen cozemedim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
hocam bu attiginiz dosya benim yukarda yaptigim yamalarin yapilmis hali mi yoksa bunu mu yama yapayim ?
Yamaların uygulanmış hali. Ve sen bu yamalanmış DSDT ile hala Compile hatası alıyorsan dikkat etmediğin bir şeyler var.
ayrica konudaki su kisimi anlamadim bu konu ne yapacagim direk dosya sonuna mi yapistirayim
Neyini anlamadın? Cümle yeteri kadar açık değil mi?
Bu yamaları MaciASL nin patch yazan text kutusuna yazıp patch diyorsunuz.
Sen DSDT / SSDT yamalarını nasıl yaptın? Yukarıdaki de bir yama. Bilmem anlatabildim mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
hocam cumle cok acık benım uykusuzluguma denk gelmıs buna ugrsaıyorum da bayagıdır you sızın attıgınız da compıle hatası almadım sımdı ben soyle bır soru sorayim diger ssdt dosyalarinin tumunu yamaladim simdi sizin attiginiz dtds yi de ellemeden ekliyorum o zaman efi/clover/acpi/patched kismina yeniden baslatip denedikten sonra bilgi veriyor olacagim
hangi yamalari yaptiniz acaba hocam konuda yazdiklarimin hepsini mi?

ben bu arada dtds.dsl dosyasini compile ediyorum .aml olarak kaydetmeden once

edit: hocam sizin yolladiginiz dtds.aml yi direk attim diger ssdt.dsl dosyalarini da aml olarak kaydedip efi/clover/acpi/patched icine dire kopyaladim sleep calismaya basladi ama sadece 1 kere test ettim henuz ama 2.ekran karti hala gozukuyor system reports icinde siz hangi yamaalari yaptiniz acaba bilgim yok kor hareket ediyorum suan

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
siz hangi yamaalari yaptiniz acaba bilgim yok kor hareket ediyorum suan
  • "Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • Shutdown Fix v2
  • "6-series USB"
  • "Haswell LPC"
  • Rename GFX0 to IGPU

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
  • "Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • Shutdown Fix v2
  • "6-series USB"
  • "Haswell LPC"
  • Rename GFX0 to IGPU
cevap icin cok sagolun hocam 2.ekran kartini kapatma konusundaki yamalari sizin dtds de eksik onlari da yapip sonucu yazacagim
su 2 saatlik denemem de sleep shutdown ve batarya yuzdesinde bir problem gozukmuyor suanlik olmasi gerektigi gibi calisiyor test etmeye devam ediyorum(shutdown suresi normalden uzun yamalardan onceki gibi)

--suanda touchpad calismiyor hangi yama ile alakali olabilir hocam?

touchpadi duzeltemedim hocam hala @montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Ekran kartın ile ilgili durum nedir?
Touchpad için bunu dene.
RehabMan / OS-X-Voodoo-PS2-Controller / Downloads — Bitbucket
ekran kartim icin henuz deneyemedim pc ye ihtiyacim oldugu icin birazdan konudaki son patchi sizin attiginiz dtds ye yapip deneyecegim
touchpad icin hocam zaten kext yukluydu calisiyodu dtds yi kopyalayiip yeniden baslattiktan sonra calismamaya basladi.

bu arada ben su kismi yapmadim direk yamali dosyalari attim efi/clover/acpi/patched e attim
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Clover:
Dosyalar Clover bootloader bölüntüsünde (Genellikle EFI bölüntüsü), in EFI/Clover/ACPI/patched. konumunda olmalı. Eğer OEM DSDT varsa, DSDT.aml doyası bunun yerine konulacaktır. Clover V3062 sürümünden eski versiyonlarda, SSDTs’ lerin SSDT-x yada SSDT-xx olarak adlandırılmış olması gerekiyor (X yazan yerlere sayı gelecek. en çok SSDT-19’a kadar). Clover ayrıca numaralar arasında boşluklara izin verir( Örnek SSDT-1.aml, SSDT-5.aml, SSDT-6.aml).
Clover version v3062+ ve üstünde bütün *.aml dosyaları ACPI/patched içinde bulunur. Ayrıca yamalı SSDTs yüklerken, SSDT dosyalarının sırasının Config.plist/ACPI/SortedOrder içinde de girildiğinden emin olun.
WaJhzKHcQ_qsMfc3SVELJUzjcyG3tNrg.png

Son olarak unutulmaması gereken önemli bir ayrıntı, OEM SSDT düşürmeden bunların yerine yamalı SSDT sağlayamazsınız. Bunun için en kolay yol Clover için ise ACPI/SSDT/DropOem=true kullanmaktır. Ancak bundan sonra yamalı ( yamasız ) dosyaları bootloader için de yükleyebilir ve çalıştırabilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

edit:: ekran karti icin patchleri de yaptim hocam ama suan system reports ta hala gozukuyor sanirim yapamamisim
J14MqaQytipvM_PAiFOosUjPWyfy-y5W.png

touchpad hala calismiyor

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
İlk olarak mesaj editör içinde "alıntıla" diye bir seçenek var. Alintı yapacağın zaman bunu kullan.Nvidia kontrol etmek için aşağıdaki bağlantıdan IOReg indir:
IORegistryExplorer Download Mac
Uygulamayı aç ve arama kutusunda nvda yaz. Herhangi bir sonuç çıkmaz ise devre dışı demektir. Sonuç çıkarsa tekrar düzenleme yapmalısın.
Touchpad için ise AIDA64 Raporu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
İlk olarak mesaj editör içinde "alıntıla" diye bir seçenek var. Alintı yapacağın zaman bunu kullan.Nvidia kontrol etmek için aşağıdaki bağlantıdan IOReg indir:
IORegistryExplorer Download Mac
Uygulamayı aç ve arama kutusunda nvda yaz. Herhangi bir sonuç çıkmaz ise devre dışı demektir. Sonuç çıkarsa tekrar düzenleme yapmalısın.
Touchpad için ise AIDA64 Raporu paylaş.
IpuwDLn8OP86YVr-Kft1EfNjZwlbCU9h.png

hocam macos da aida varmi ki baktim bulamadim, ayrica yamalardan once calisiyordu touchpad. Yama kaynakli olmasin hocam ? veya benim ssdt lere yaptigim yamalardan dolayi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Çıkan kext bizim imajda kullandığımız kext. Bunu silebilirsin. Nvda olarak ( dikkat; nvidia değil, nvda) aradığında bir sonuç çıkmıyorsa nvidia kartın devre dışı demektir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları