Merhabalar,
Kendi yaptığım yüklemeler ve kextler:
MacOS Sierra'yı kurduktan sonra forumdaki şu linkten [Başarılı kurulum] Asus x550l sierra | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu 10.hdgrapgics (bu adımda "IntelGFX olarak değeri 0x04128086 " --> kismini yapamadim sadece kext utilty ile belirtilen 2 kexti yükledim.)) ve 11.adımı ethernet driver icin yaptım.
Ve Multibeast ile;
NVIDIA Web Dirver ile NIVDIA 367.15 driver'ını yükledim.
Sistemim şu anda şu şekilde :
- Sistemin şu şekilde;
- Asus x550ln xO069d
- i5-4200U-Intel HD4400 Graphic
- NVIDIA Optimus 840m ekran kartı
- 8GB RAM (4 dahili-4 harici kingston)
- Broadcom BCM43142 Wi-Fi adapter
- Realtek ses karti
- 250gb Crucial mx200 SSD
Kendi yaptığım yüklemeler ve kextler:
MacOS Sierra'yı kurduktan sonra forumdaki şu linkten [Başarılı kurulum] Asus x550l sierra | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu 10.hdgrapgics (bu adımda "IntelGFX olarak değeri 0x04128086 " --> kismini yapamadim sadece kext utilty ile belirtilen 2 kexti yükledim.)) ve 11.adımı ethernet driver icin yaptım.
Ve Multibeast ile;
- Intel generic AHCI SATA
- 3rd party AATA
- 3rd party east
- Realtek rtl8111 v2.2.1
- 3rd party usb 3.0
- 7/8/9series usb support
- ncrease max port limit
NVIDIA Web Dirver ile NIVDIA 367.15 driver'ını yükledim.
Sistemim şu anda şu şekilde :
- ethernet driver çalışıyor
- hdgrapgics4400: Çalışıyor (sanırım tanıdı. Sistemin grafikler prüzsüz)
- Ses
- Wi-fi
- NVIDIA Optimus 840m üstte söylediğim gibi Web update driver ile install dedim yüklendi. Ama çalıştığından emin değilim. Nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum.
- Eğer aynı cihaza daha önce kurulum yapmış birisi varsa hazırladığı dosyalar, configleri, DSDT' leri vb dosyaları benimle paylaşıp nasıl yuklemem gerektiğini söyleyebilir mi lütfen? Bu konuda yardımcı olursanız çok makbule geçer.
- Yukarıda vediğim linkten 7.adımda ses kartı tanıtma işlemi anlatılmış. Kext Utility ile kext' leri yüklüyorum fakat "kendi layaout id mizi giriyoruz " kısmında ne yapacağımı, Layout-ID' mi nereden bulacağımı, nereye gireceğimi bilmiyorum.
- Batarya göstergesi 0 göstermesi sorunu icin DSDT dosyası lazımmış. Bu dosyayı nereden bulabilirim?
- Ekran kartım NVIDIA Optimus 840m. Bu donanımı çalıştırmam ve kullanmam mümkün mü? Mümkünse eğer yol gösterir misiniz?
- Touchpad driverini nasıl yükleyebilirim? Touchpad çalışıyor ama ayar yapamıyorum. Settings' te böyle bir donnais yok diyor.
- Settingsten display seçeneğine girmeye çalıştığımda "couldn't load display preferences pane" uyarısı alıyorum.
Moderatörün son düzenlenenleri: