Asus X550VX-DM277DC Sebepsiz Yere Donma

MortalBlow

APPRENTICE
21 Tem 2017
2
1
0
28
Arkadaşlar İyi Günler. Almış Olduğum Asus X550VX-DM277DC Model Notebook'umun Donma Sıkıntısı Var. Aniden Olan Bir Sıkıntı Ara Ara Bu Sıkıntıyla Karşılaşıyorum. İnternet Üzerinden Müzik Dinlerken Bir Anda Müzik Sesinin Gidip Hoparlörden Zıı Diye Bir Ses İle Berabe Notebook'um Donuyor. Ve Tek Çare Olarak Reset Atmak Zorunda Kalıyorum. Ekran Kartı Güncellemesi Yaptım. WinFlash İle Bios Güncellemesinide Yaptım. Notebook'u Alalı 1 Ay Falan Oluyor. Ram Düzenlemeside 4GB+8GB. Ek Ramli Yani.

Notebook'umdaki Programlar;
[/url][/IMG]
ldFo9ZbxuPkv7-ilFHL4jmInk3hTMBSl.png
ldFo9ZbxuPkv7-ilFHL4jmInk3hTMBSl.png

Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum..

9 Tem 2017
218
62
251
29
Bence sorunun nedeni HDD veya bellek arızası. HD Tune 5.60 Pro ile HDD'nin Health durumunu ve Error Scan durumunu paylaş. Bellekler için ise Memtest ile kontrol yapmanı istiyorum. Bunlarla uğraşmak istersen varsa arızayı yoksa sorunu bularak mümkünse çözerek servise göndermekten kurtarabiliriz.

2. olarak ses sürücüsü buna neden olabilir. AudioWizard tam olarak kaldır. Realtek High Definition Audio Driver'i kaldır yine tam olarak seç. Ardından bilgisayarı yeniden başlat. Bu linkten güncel driveri indir ve kur.

3. olarak aynısı eski dizüstü bilgisayarımda oluyordu. Hard Disk kullanımı 100% olduğu zaman bilgisayar takılırdı. Ardından Hard Disk kullanan program görevini bitirince Explorer.EXE ekranı yenilerdi ve donma kesilirdi.

MortalBlow

APPRENTICE
21 Tem 2017
2
1
0
28
Ses driverı çakışma yapıyor. En temizi format atıp driverları yerinden kurmak.
Dostum Kesin Olarak Sıkıntı Bumu ?

Bence sorunun nedeni HDD veya bellek arızası. HD Tune 5.60 Pro ile HDD'nin Health durumunu ve Error Scan durumunu paylaş. Bellekler için ise Memtest ile kontrol yapmanı istiyorum. Bunlarla uğraşmak istersen varsa arızayı yoksa sorunu bularak mümkünse çözerek servise göndermekten kurtarabiliriz.

2. olarak ses sürücüsü buna neden olabilir. AudioWizard tam olarak kaldır. Realtek High Definition Audio Driver'i kaldır yine tam olarak seç. Ardından bilgisayarı yeniden başlat. Bu linkten güncel driveri indir ve kur.

3. olarak aynısı eski dizüstü bilgisayarımda oluyordu. Hard Disk kullanımı 100% olduğu zaman bilgisayar takılırdı. Ardından Hard Disk kullanan program görevini bitirince Explorer.EXE ekranı yenilerdi ve donma kesilirdi.
HD Tune 5.60 Pro ;
Health
HdeBARwhMOE6oQnN5Jx3XyJwzuL3bcmS.png

Error Scan
HdeBARwhMOE6oQnN5Jx3XyJwzuL3bcmS.png

Memtest'ide Yaptım. Ve Sonuçlandı. Hata Vermedi Error Bölümü 0 idi.

2. Olarak Dediğinide Yaptım AudioWizard Ve Realtek High Definition Audio Driver Programlarını Kaldırdım. Sonra Dediğin Yerden İndirdim. Ve Kurdum.

3. Bende Öyle Bir Sıkıntı Olacağını Zannetmiyorum Çünkü Depolama Işığı Devamlı Yanmıyor. Eğer Bir Program 100% Olarak Diskimi Kullansa Depolama Işığımın Devamlı Yanması Gerekir Değilmi ?

• Like
Tepkiler: ResidentBomb
9 Tem 2017
218
62
251
29
Evet depolama ışığı devamlı yanmıyorsa sıkıntı yok. Görünürde başka sorun yok. Sorun devam ederse büyük ihtimalle donanımsaldır. Servise göndermeniz gerekecektir. Ama devam etmesi için yazılımsal bir sorun olabilecek tek şey FreeDos olan bir dizüstüye sizin kurulum yaptığınızı varsayarsak sonrasında KMS ile lisanslarsanız KMS seçiminizi iyi yapın derim. Yoksa lisanssız kullanmanız tavsiyemdir. Bilgisayar tekrar donarsa yapmanızı istediğim şey birkaç dakika bekleyip mavi ekran verip vermediğine bakın.

• Like
Tepkiler: enst ve montezuma

Furkan32

APPRENTICE
31 Ara 2017
1
0
0
26
Arkadaşın ilk mesajda söylediği birebir aynı şeyi yaşadım fakat benim takılmadan sonra reset attım ardından bilgisayar açılmadı. Acil yardıma ihtiyacım var. İçini açamam garanti sürüyo. Garantiye vermem için memlekete dönmem gerekiyo ona da bir 10 gün var. Şu an bilgisayarı açamıyorum. Asus yazısı geliyor sonra ikon dönerken birden takılıyor.

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
22
Dostum sen format atarken bir sorunla karşılaştın mı? Kapanma, donma, elektrik kesintisi vb. şeyler?

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler