Asus x550VX HDMI ve Uykudan sonra ses sorunu

M.Eren

APPRENTICE
18 Şub 2017
49
42
21
28
Sivas
Merhaba arkadaşlar Asus x550vx bilgisayarımda uzun süredir Mac OS Sierra kullanmaktayım ve başarılı kurulum rehberimide yayınlamıştım incelemek isteyen bakabilir. Çözemediğim küçük bir kaç küçük sorun kaldı;

1-) HDMI dan harici monitöre,bilgisayar açıkken kabloyu taktığımda görüntü sorunsuz aktarılıyor fakat bilgisayar kapalıyken kabloyu takıp başlattığımda şifre sorma ekranına geldiğinde iki ekranda da görüntü siyah olarak geliyor (harici monitörde sinyal var ) ve hiç bir şekilde görüntü normale dönmüyor.

2-) Uykudan sonra ses gelmiyor,(AppleHDA kullanıyorum)

3-)AppleHDA ile mikrofonu çalıştıramadım görmüyor.

4-)HDMI dan ses gelmiyor.

5-)Sistemde SSD olamsına rağmen çok yavaş boot ediyor(önceki laptobumda daha düşük özelliklere rağmen 7-8 sn de boot ediyodu.)

Yardımlarınızı bekliyorum. @montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
1-) HDMI dan harici monitöre,bilgisayar açıkken kabloyu taktığımda görüntü sorunsuz aktarılıyor fakat bilgisayar kapalıyken kabloyu takıp başlattığımda şifre sorma ekranına geldiğinde iki ekranda da görüntü siyah olarak geliyor (harici monitörde sinyal var ) ve hiç bir şekilde görüntü normale dönmüyor.
Bunun için aşağıdaki rehberi deneyebilirsin:
[GUIDE/Workaround] Using Intel HD530 with Dual Monitors | tonymacx86.com
2-) Uykudan sonra ses gelmiyor,(AppleHDA kullanıyorum)
Ses Yonga seti nedir? Bunu cevaplarken aşağıdaki kexti dene;
RehabMan-CodecCommander-2017-0501.zip
4-)HDMI dan ses gelmiyor.
Yukarıda ki rehberde bunun içinde çözüm üretilmiş.
5-)Sistemde SSD olamsına rağmen çok yavaş boot ediyor(önceki laptobumda daha düşük özelliklere rağmen 7-8 sn de boot ediyodu.)
Bu donanım / SSD ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Eğer cihazda çok fazla giriş varsa, Clover ilk boot esnasında bunları tararken zaman kaybediyor olabilir. Mümkünse diğer disk girişleri vs devre dışı bırakıp sonuçlara tekrar bak.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları