ASUS X550VX ISINIP DONMA SORUNU

furkankiki

APPRENTICE
15 Nis 2017
3
0
0
39
Kolay gelsin arkadaşlar. Asus X550VX-DM324D laptop aldım geçen ay.
Sistem: İ7 6700HQ
8 GB RAM
4GB GTX950 EKRAN KARTI
1TB HDD
Laptop freedos olarak geldi ve windows10 yükledim.
Bios güncel,Tüm sürücüler güncel, bios sürümü 301
Sorunum şu: 5 10 dakika falan oyun oynadıktan sonra laptopun fanı çok hızlı dönüp donuyor anca kapatma tuşuna basılı tutup yeniden başlatınca açılıyor. Ne yapmam gerek servise mi vermeliyim

Yusuf Ensar Ertan

APPRENTICE
1 Ara 2016
4
3
0
32
Servise vermeden önce sorunun nerede olduğunu çözmek gerek. Oyun oynarken sıcaklıkları ve CPU-GPU kullanımlarını kontrol ettiniz mi? Bir anormallik varsa sorun bundan kaynaklı olabilir. Nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsanız YouTube'da MSI Afterburner programı için rehber aratabilirsiniz. Sonuçları paylaşırsanız belki yardımcı olabilirim.

• Like
Tepkiler: montezuma

furkankiki

APPRENTICE
15 Nis 2017
3
0
0
39
Rocket league adlı oyunda en yüksekte 10 dakika test ettim. Yukarıda 5 10 dakika demişim ama o süre bazen 30dkya bazen 1 saate çıkabiliyor.

Oyuna başlarkenki değerler
Gpu Sıcaklığı: 50 derece
Gpu Kullanımı: %95
Cpu Sıcaklığı: 43
Cpu Kullanımı: 9

10 dakika oynadıktan sonraki değerler
Gpu Sıcaklığı: 61 derece
Gpu Kullanımı: %95
Cpu Sıcaklığı: 57
Cpu Kullanımı: 16

Yusuf Ensar Ertan

APPRENTICE
1 Ara 2016
4
3
0
32
Sıcaklıklar bu civarda dolaşıyorsa bir problem olmamalı. Sorun teşkil edecek düzeyle alakaları yok.

Windows'ta Olay Görüntüleyicisi (Event Log) mevcut. Orayı açın, soldaki panelde Windows Günlükleri > Sistem'e tıklayın. Orta panelde en yakın tarihten geriye doğru sıralanmış şekilde sistem olaylarını göreceksiniz. Sistemin yaşadığı sorunlar, genel döngüler vs. tüm aksiyonun listesi burada tutulur. Çoğunun yanında "i" (info) ikonu olacak, bazılarında sarı ikaz veya kırmızı uyarı ikonları olabilir. Sorunu tekrar yaşadığınızdaki saati aklınızda tutun, ardından sistemi açıp aynı saatte kırmızı ikon var mı kontrol edin. Varsa o satıra tıkladığınızda alt panelde olayın açıklamalarını göreceksiniz. Genel ve Ayrıntılar adı altında iki sekmeden oluşuyor alt panel. Genel sekmesindeki açıklamayı olduğu gibi kopyalayıp buraya yapıştırın.

• Like
Tepkiler: montezuma

furkankiki

APPRENTICE
15 Nis 2017
3
0
0
39
Böyle yazılmış o saatte ve genelde oyun bitince ya da oyun başlarken nvidia ekran kartından intele geçerken sıkıntı oluyor

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Bilgisayar donup cızırtı geliyor sonra mecbur kapatmak zorunda kalıyorum

Yusuf Ensar Ertan

APPRENTICE
1 Ara 2016
4
3
0
32
İnternette DDU rehberi yazın, driver uninstaller programı bu. Rehberi takip ederek ekran kartı sürücülerini kaldırın ve güncel olanlarını yükleyin temiz kurulum ile. Olmuyorsa isterseniz format atmayı deneyebilirsiniz. Yine olmazsa garantisi varsa ürünü servise verebilirsiniz.