Asus Z170-K | I5 6600K Hackintosh Uyumu

Asaara

APPRENTICE
2 Şub 2018
3
0
0
46
Selamlar,

Sitenizden, mevcut linkten indirmiş olduğum Sierra' nın 10.12.6 sürümünü kullanmaktayım (Link: macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Kurulumda ve sistemin açılış sonrasında da herhangi bir sorun yaşamadım. Yönergeleri takip ederek kurulum sonrası Clover ve gerekli ethernet kartı driverını multibeast aracılığı ile yükledim.

Hackintosh kurulumuna pek aşina olmadığım için kafamda bir kaç soru var sizlere sormak istediğim. Aşağıda kısaca belirttiğim donanımıma uygun sistem kimliği sizce nedir ? Kullanmakta olduğum CPU I7 değil lakin I5 Skylake bulamadığım için listede tercihimi Imac 17.1 I7 Skylakeden yana kullandım. Bundan 4-5 ay kadar önce Niresh' in hazırladığı 10.12.3 sürümünden birazda olsa aşinalığım var konulara. O sistemde Imac 14.3 kullanıyordum. 14.3 ile Geekbench üzerinden yaptığım testte Single CPU da 5300 gibi bir skor alırken 17.1 ile yapılan test sonucunda 5550 civarı bir sonuç almaktayım. Testler bir sefere mahsus yapılmadı ve kesinlikle arka planda test sonucuna etki edecek bir işlem gerçekleşmedi. Her ne kadar işlemcim I7 olmasa da Skylake olmasından ötürü sanki daha iyi verim almaktayım. Piker Alpha ile de ssdt dosyamı yaratmış bulundum bu testler süresince.

Asus Z170-K
I5 - Skylake 6600K
Nvidia GTX 1070
DDR4 - 2666mhz Ram

Bir başka sorumda kafamı en çok kurcalayan soru. Appstore' de kimi updateler mevcut yapabileceğim sitenizden indirdiğim paketin üzerine. Bir kez denedim ama sistem boot esnasında reset attı ve sonrasında gene aynı şeyi yapmaya devam etti. Yeniden başlatma döngüsüne takıldı. Bu updateleri yapmadan önce ya da sonra yapmam gereken, düzeltmem gereken herhangi bir şey varmı bu soruna takılmamak için ? Update yapamadığım Safari ve Itunes gibi programların güncellemelerini ayrıca çekerek yaptım.

Teşekkürer.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Donanımın için uygun sistem kimliği 17,1 olmalı. Güncellemeleri yapmadan önce EFI içinde FakeSMC ve diğer önemli kextlerin olması gerekiyor. Aksi takdirde kernel panic alırsın, sistemi açamazsın. Ayrıca aldığın hatanın ne olduğunu bilem gerekiyor. Sadece loop döngüsü olarak açıklaman yeterli olmaz. Bu yüzden hata aldığında bunu öğrenmek için -v komutunu kullan. Ancak senin aldığın hata muhtemelen iMac 17,1 kullandığında nvidiagraphicfixup ve lilu kullanmamandır diye düşünüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Asaara

APPRENTICE
2 Şub 2018
3
0
0
46
Donanımın için uygun sistem kimliği 17,1 olmalı. Güncellemeleri yapmadan önce EFI içinde FakeSMC ve diğer önemli kextlerin olması gerekiyor. Aksi takdirde kernel panic alırsın, sistemi açamazsın. Ayrıca aldığın hatanın ne olduğunu bilem gerekiyor. Sadece loop döngüsü olarak açıklaman yeterli olmaz. Bu yüzden hata aldığında bunu öğrenmek için -v komutunu kullan. Ancak senin aldığın hata muhtemelen iMac 17,1 kullandığında nvidiagraphicfixup ve lilu kullanmamandır diye düşünüyorum.
EFI içerisinde bahsettiğiniz tüm kextler mevcut. Kurulumu yapmış olduğum sürümün içerisinde ki USB' nin Kext/Other kısmında ki tüm kextleri hali hazırda sistemin kurulu olduğu sürücünün EFI folderında ki aynı yere kopyaladım. Belki bahsettiiniz kextlerin daha güncel sürümlerini istiyor olabilir diye düşündüm güncellemede yaşanan sorun yüzünden şu an.

Sistem -v ile başlatılmıştı, malesef mesajı tam anımsamıyorum :) lakin %100 eminim ki kernel panik durumu yaşanmadı. Durumun sonrasında -x ile sistem açılıyormu diye kontrol etmiştim ve açılmıştı. Ama panikleyen kernel değil ben oldum ve sorunu düzeltemeyince sistemi yeniden kurup update etmedim bu sefer dediğim gibi. Bir kere daha deneme ihtimalime karşı sistemin başarısız açılış loguna nasıl erişebilirim fikriniz varmı ? Reset attığı kısım biraz ani oluyordu, okuyarak ya da telefonla fotosunu çekerek yakalamam güç olabilir hatayı.

Teşekkürler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Temiz kurulum yapıp aldığın hatalar olursa bunlarla beraber yeni konu açıp ilgili kategori altında sorununu paylaşmalısın. Bu şekilde sadece tahminler ile sorunlar çözülmez.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Asaara

APPRENTICE
2 Şub 2018
3
0
0
46
Temiz kurulum yapıp aldığın hatalar olursa bunlarla beraber yeni konu açıp ilgili kategori altında sorununu paylaşmalısın. Bu şekilde sadece tahminler ile sorunlar çözülmez.
Mevcut başlıklar altında aynı sorunun yaşandığını gördüm. Reset hatasının oluştuğu yer konuyu açan kişinin paylaştığı resimle tamamen aynıydı. Konuya dair çözümle ilgili yapılan yorumları takip ettiğimde ikinci sayfada yer alan Lilu.kext' in güncellendikten sonra sorunun çözüldüğüne dair mesaj bana güven verdi ve bende yaptım güncellemeyi.

Kext Wizard ile sadece Lilu değil, beraberinde AppleALC ve Nvidiagraphicfix dosyalarıda 1.2.2 sürümüne yükselttim /Library/içinde oluşan bu üç dosyayı ordan silerek Efi içerisinde ki kext others a taşıdım. Sistem sorunsuz açıldı. Çok temiz ve güzel bir sürüm hazırlamışsınız çok teşekkürler.

Son bir soru: Bu güncel kextleri eğer Kext Wizard aracılığı ile Library/Extension içerisine göndermeyip de, el yordamıyla direk EFI sekmesinin içerisinde ki kext/others a kopyalamış olsam aynı şeyi mi yapmış olurdum ? Sadece fikir sahibi olmak açısından soruyorum gelecekte yapacağım işlemler adına.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Bu güncel kextleri eğer Kext Wizard aracılığı ile Library/Extension içerisine göndermeyip de, el yordamıyla direk EFI sekmesinin içerisinde ki kext/others a kopyalamış olsam aynı şeyi mi yapmış olurdum ?
Bunları EFI içine el ile kopyalarsanda çalışır. Ancak önerim herzaman library / Extensions içinde olmaları. Sadece güncelleme yapacağın zaman bu kextleri EFI içine kopyalaman yeterli. GÜncelleme sonrası tekrar silinebilr.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler