Asus Z270f | R9 280x | i7 7700k Kurulum Sonrası

Sizce düzgün çalışan bir hackintosh sistem sahibimisiniz?

• Evet sorunsuz çalışıyor.

Kullanılan: 1 50.0%
  • Evet problemleri var ama görmezden geliyorum.

Kullanılan: 1 50.0%
  • Hayır problem yaşıyorum.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
42
Merhaba arkadaşlar,
Snow Leopard döneminden beri ilk nesil i serisi intel işlemcilerden bu yana hackintosh kullanıcısıyım. En az 15-20 farklı donanıma farklı dönemlerde hackintosh kurdum.

İlk göz ağrım olan i5 760 - GA-H55M-USB3 hala favori bilgisayarımdır, Elcapitan'ın üzerine çıkarmadım onu öyle yaşamaya devam ediyor.

Kendime en son kurduğum makina i7 7700k dan itibaren bir takım sorunlar yaşıyorum. Daha doğrusu bunlar sorun mu gerçekten onu tartışmak istiyorum.

Öncelikle şunu farkettim ki, kurduğumuz ve düzgün çalışan ve hiç bir sorun çıkartmayan makinalar bile bir takım sorunlar yaşıyor esasen. Bir iki yanlış girdiğiniz komut açılışını belki 1 saniye belki daha fazla etkilemesi dışında kurcalamazsanız farketmeyeceğiniz hatalar bunlar. Kimine göre kozmetik hatalar hiç bir sorun teşkil etmezken kimiside yapabileceğinin en iyisini yapmak niyetinde.

Son kurduğum makinada ilk defa FAKEID lerin içine girdim kextler vs. NVME disk seçimimle beraber o zaman high sierra yoktu ve nvme patch ler vs.

2 tane büyük derdim var.

Öncelikli olan ekran kartlarım ve Ekran ile ilgili.

4K bir ekranım var ve onboard hd 630 ile display port üzerinden bağladığımda 60HZ olarak görüntüyü sorunsuz alabiliyorum, iki adet ekran kartım var r9 280 ve ikisinide sistem düzgün bir biçimde görüyor. Ancak beceremediğim şey şu oldu.

Final Cut Pro X açtığımda hemen çöküyor bir çok yöntem denedim, ve çözüm bulamayınca, r9 280 lerden birini hdmi dan bağlayıp hd 630 u iptal etmek oldu. Zaten r9 280 e hdmi kablosunu takıp display portu anakarttan çıkartınca otomatik olarak bios'dan disable ediyor.

Geçmiş dönemlerde sanırım sandybridge serileriydi bir video edit makinası kurmuştum ve tüm grafik birimlerini çalıştırabiliyordum. Anakart üzerindeki hdmi çıkışlarından.

Bu yeni sistemlerde engellendimi yoksa yanlış yaptığım yada yapamadığım bir şeyler mi var bilemiyorum

Soruyu kısa ve öz şöyle özetleyebilirim.

"HD 630'a display port üzerinden monitörümü bağlayıp görüntü çıkışımı alırken, iki adet r9 280x de makinada takılı ve tanıtılmışken final cut pro'yu sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorum"

İkinci sorun ise, High Sierra ile birlikte geçilen apfs dosya sistemi mevzusu.

Açılış hızım inanılmaz yavaş, bir çok insan bu sorun için nvme trimini kapat, veya clonlama yöntemi ile hfs olarak nvme ya yazdır ve apfs dönüşümünü engelle demişler.

Ve bütünden ele alırsak konuyu xhci 200 vb kextleri kullanan bir çok insan görüyorum aynı donanıma sahip ancak ben kullanmadan da usb portlarımda bir sorun olmadan kullanabiliyorum. Hatta o kextleri yüklediğimde sistemin açılışı daha da yavaşlıyor.

Bir sistemi tamamen verbose mode da açılışını incelerken sistem açılsa bile yanlış olan şeyleri nasıl ayırt edebiliriz bir de bu konuyu ele almak istiyorum.

Buraya kadar okuma sabrı gösterdiyseniz, fikrinizi esirgemeyin.
Kolay gelsin.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
"HD 630'a display port üzerinden monitörümü bağlayıp görüntü çıkışımı alırken, iki adet r9 280x de makinada takılı ve tanıtılmışken final cut pro'yu sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorum"
İkisini aynı anda kullanamazsın. Sistem hangi GPU ile açılırsa onu kullanır.
Açılış hızım inanılmaz yavaş, bir çok insan bu sorun için nvme trimini kapat, veya clonlama yöntemi ile hfs olarak nvme ya yazdır ve apfs dönüşümünü engelle demişler.
APFS Hackintosh için önermiyorum ben. Ek olarak bu soruna Apple'ın kendi donanımlarında kullanmadığı SSD markalarıda yol açıyor. Dolayısıyla sistemini HFS olarak kurmanda fayda var.
Bir sistemi tamamen verbose mode da açılışını incelerken sistem açılsa bile yanlış olan şeyleri nasıl ayırt edebiliriz bir de bu konuyu ele almak istiyorum.
Verbose mod, sistem açılışında bir sorun olursa ve sistem takılırsa bu hatayı görmene yarar. Sistem açılıyorsa verbose mod ile hata göremezsin. Sistem günlüklerini kontrol edebilirsin. Bunun için Terminal aç ve aşağıdaki kodu gir:
Kod:
log show --predicate "processID == 0" --start 2016-11-19 --debug
Kodda girmek istediğin tarihi girmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
42
İkisini aynı anda kullanamazsın. Sistem hangi GPU ile açılırsa onu kullanır.
Bu konudan kesinlikle emin misiniz? Çünkü hd4000 serisi ve AMD grafik kartlı bir sistemi 2-3 sene kadar önce kurmuştum ve birlikte çalışıyordu. Yabancı forumlarda "integrated and discrete graphics" başlığında eski modeller için bilgiler söz konusu. Yani yapılabiliyor buradaki söyleminiz benim sistemime özel olarak mı?

APFS Hackintosh için önermiyorum ben. Ek olarak bu soruna Apple'ın kendi donanımlarında kullanmadığı SSD markalarıda yol açıyor. Dolayısıyla sistemini HFS olarak kurmanda fayda var.
Bu konuda bir yenilik bekliyorum açıkçası umarım bir şekilde çözülecektir bu sorun.

Verbose mod, sistem açılışında bir sorun olursa ve sistem takılırsa bu hatayı görmene yarar. Sistem açılıyorsa verbose mod ile hata göremezsin. Sistem günlüklerini kontrol edebilirsin. Bunun için Terminal aç ve aşağıdaki kodu gir:
Verbose mod üzerinde örneğin usb fix ile ilgili major hatalar verip çökmesine sebebiyet verirken, minor hatalar sizi bekletiyor ama geçip gidiyor açılırken biraz yavaşlıyorsunuz ama sistem bir biçimde çalışıyor. Kaba tabiri ile Allah'a emanet çalışıyor. Sorarken şunu demek istemiştim bu işi az veya çok bilenler açılıştaki yavaşlayan şeylerin tespitini nasıl yapabilirler?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Bu konudan kesinlikle emin misiniz? Çünkü hd4000 serisi ve AMD grafik kartlı bir sistemi 2-3 sene kadar önce kurmuştum ve birlikte çalışıyordu. Yabancı forumlarda "integrated and discrete graphics" başlığında eski modeller için bilgiler söz konusu. Yani yapılabiliyor buradaki söyleminiz benim sistemime özel olarak mı?
Bu ancak Air mirror çalıştırmak için geçerli.
Sorarken şunu demek istemiştim bu işi az veya çok bilenler açılıştaki yavaşlayan şeylerin tespitini nasıl yapabilirler?
Bunun sebebi cihazda bağlı harici aygıtlar kurduğun bir kext, BIOS ayarları bir çok etken olabilir. Bu gibi faktörleri test ederek sorunu tespit edebilirsin. Ancak dediğim gibi, APFS formatlı SSD disklerde ilk önerilen Trim yaması varsa bunu devre dışı bırakılması. EĞer işe yaramıyorsa sorun yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi, Apple'ın marka olarak kullanmadığı SSD modelinin uyumsuz olmasından kaynakı olabilir. Mesela Samsung NVMe SSD'ler Apple tarafından yerleşik destek kazanan model.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
R9 280x kartınızı nasıl tanıttınız anlatabilirmisiniz.zira benim kartımı tanıtamadım henüz.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630