Atheros 9485WB-EG Tanıtma Sorunu

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
Merhaba,

Lenovo Z580 laptop'ıma başarı bir şekilde MacOS X High Sierra kurulumu yaptım fakat, ne bluetooth ne de wi-fi sürücülerini yükleyebildim.

Search kısmında Bluetoot şeklinde aratıp tıkladığımda "Bu tercih bölümünü görmek için bilgisayarınıza bir aygıt bağlamanız gerekebilir." şeklinde bir hata alıyorum.Forumda ki kextleri, pkg dosyalarını denedim fakat hiç biri olmadı.
Wi-Fi iconu yok, Ağ'dan tıkladığımda karşıma hiç bir şey gelmiyor.İşin garibi Atheros diye biliyorum kartı fakat tam ne olduğunu bilmiyorum.Mac'de bu donanımın tam ismini nasıl öğrenebilirim ayrıca?

Emin olmamakla birlikte Qualcomm Atheros 9485WB-EG olduğunu yazmışlar yabancı forumlarda.

macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu imajı üzerinden kurulumu gerçekleştirdim.

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,388
990
1,401
windows işletim sistemine geçerek Aida64 programı ile tam sistem raporu al ve paylaş, tüm donanım bilgilerinin yedeğini almış olacaksın. Bu dosya hackintosh ile uğraşırken her zaman ihtiyaç duyabileceğin bir şey.

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
@elnath linkteki kextleri deneyebilirmisin
Wifi Atheros AR9485.zip - Google Drive
kurulum yapmadan önce IO80211Family ve IO80211Familyv2 adındaki tüm kextlerin yedeğini al ve sil sonra linkteki kextleri kur
Şu an indiriyorum, denedikten sonra geri bildirimi yapacağım.Teşekkürler.

windows işletim sistemine geçerek Aida64 programı ile tam sistem raporu al ve paylaş, tüm donanım bilgilerinin yedeğini almış olacaksın. Bu dosya hackintosh ile uğraşırken her zaman ihtiyaç duyabileceğin bir şey.
Merhaba, maalesef Windows yok sadece MacOS işletim sistemi var cihazda.

@dangerous tekrardan merhaba, dediğinizi uyguladım fakat yine her hangi bir sonuç alamadım.Kext'leri KCPM Utility ile System > Library > Extensions klasörüne atıp ardından cachleri re-install yapıp sistemi yeniden başlattım.Değişen bir şey yok.Ses paketini başarıyla kurdum fakat bu Wi-Fi ömrümü yedi, yardımcı olabilecek başka kimse yok mu acaba?

Ayrıca EFI klasörünü görmek için sürekli ESP Mounter Pro ile mount edip yapıyorum, mesela EFI klasörüne bir şey atacağım mount ediyorum atıyorum, sonra EFI klasörü kayboluyor yeniden başlattığımda falan, o yüzden tekrar mount ediyorum bu yaptığımda bir hata var mı acaba?

EFI > Clover > Kext için de sadece Other klasörü var bu arada 10.2 gibi klasörler yok.Bundan dolayı da sorun çıkartıyor olabilir mi?

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
React Native ile uygulama geliştiriyorum, sırf Xcode'un Emülatörü için kullanmak istiyorum MacOS işletim sistemini.Bir türlü başarılı olmadım, çok boşa zaman geçiyor.Bir an önce halletmem lazım.

React Native ile uygulama geliştiriyorum, sırf Xcode'un Emülatörü için kullanmak istiyorum MacOS işletim sistemini.Bir türlü başarılı olmadım, çok boşa zaman geçiyor.Bir an önce halletmem lazım.

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
linki iyi takip et System > Library > Extensions değil "Library/Extensions " a kur

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
linki iyi takip et System > Library > Extensions değil "Library/Extensions " a kur
Özür dilerim çok soru soruyorum ama others klasörüne kextleri atıp, aynı zamanda da kextleri KCPM ile Library > Extensions 'a kuracağım öyle mi?

KCPM Utility ile kextleri yükledikten sonra hata aldım.

Finished Failed to install the following kexts : AtherosWifiInjector.kext IO80211Family.kext hatası aldım.

@montezuma

9 Tem 2017
218
62
251
29
"CLOVER\kexts\Other", "System\Library\Extensions" ve "Library\Extensions" klasörlerinden şu ".kext" dosyalarını sil ve çöp kutusunu boşalt:
  • IO80211Family.kext
  • IO80211FamilyV2.kext
  • AtherosWiFiInjector.kext
Ardından şu linkten V21 sürümünü indirip KCPM Utility Pro ile "System\Library\Extensions" konumuna kur. Hata verirse bu iki ".kext" dosyasını o konuma kopyalayıp KCPM Utility ile şu ayarları Execute diyerek uygulat.
TQdAPxM6V-CyJOCxD_jfdLgy_6ZHwh7N.png

Atheros_AR9485_V21.zip - Google Drive

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
"CLOVER\kexts\Other", "System\Library\Extensions" ve "Library\Extensions" klasörlerinden şu ".kext" dosyalarını sil ve çöp kutusunu boşalt:
  • IO80211Family.kext
  • IO80211FamilyV2.kext
  • AtherosWiFiInjector.kext
Ardından şu linkten V21 sürümünü indirip KCPM Utility Pro ile "System\Library\Extensions" konumuna kur. Hata verirse bu iki ".kext" dosyasını o konuma kopyalayıp KCPM Utility ile şu ayarları Execute diyerek uygulat.
Ekli dosyayı görüntüle 5354

Atheros_AR9485_V21.zip - Google Drive
Birebir dediğinizi yaptım, KCPM hata vermişti manuel olarak yapıp ekran görüntüsünde ki gibi execute deyip işlem bittikten sonra yeniden başlattım fakat yine değişen bir şey olmadı.Her seferinde umutla açıyorum şu Mac'î Wi-Fi yine yok yine yok :) Ne olacak, nasıl olacak hiç bir fikrim yok.

9 Tem 2017
218
62
251
29
WiFi için kurduğunuz başka ".kext" dosyaları varsa kaldırın. Bu sürücüler bende çalışıyor. Aynı WiFi kartını kullanıyorum.
Ek olarak Terminal'e şu komutu girin:
sudo kextcache -i /

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
WiFi için kurduğunuz başka ".kext" dosyaları varsa kaldırın. Bu sürücüler bende çalışıyor. Aynı WiFi kartını kullanıyorum.
Ek olarak Terminal'e şu komutu girin:
sudo kextcache -i /
1BlnoAyNtQXhaymotIDz2C3MTJRxHa8-.jpeg

Komutu girdikten sonra böyle bir çıktı verdi, sistemi yeniden başlattım.

bide kext wizard ile kext yüklemesini denermisin
Deneyeceğim oda olmazsa en baştan kurulum yapacağım bir çok kext denediğim için karışmışta olabilir.

Ekli dosyalar

9 Tem 2017
218
62
251
29
"AirPortAtheros40.kext" dosyasını önceki mesajlarda dediğim klasörlerde bulun ve silin. O dosya engelliyor olabilir.

Ek olarak Hackintosh'da en iyi yöntem temiz kurulumdur. Ya da yaptığınız her adımı bir kağıda yazın. Ben genelde kağıda yazarım sonra adımları karşılaştırıp hata tespiti yaparım. Bu sayede yaptığım bir hatanın telafisi çok kolay olur.

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
Merhaba, Kurulumdan Sonraki Araçlar klasörünün içinden DCPI Manager'ı açtım PCI kısmına girdim en altta Broadcom BCM4313 yazıyordu wi-fi kartına, acaba bu benim bilgisayarda ki wi-fi kartımı yoksa kextlerin gösterdiği mi? Eğer benim wi-fi kartım Atheros 9485 değilse, BC4313 ise bunun için bir kext atabilir misiniz acaba? @ResidentBomb çünkü sizin attığınız kextlerin hiç biri yardımcı olmadı.

@montezuma abi bi yardımcı olabilir misin sana zahmet? Bir an önce halletmem lazım şu sorunu ama.

Yardımcı olacak kimse yok mu? Eğer buna uygun bir kext bulamazsam USB ile bağlayabileceğim bir Wireless arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

9 Tem 2017
218
62
251
29
Dediğiniz kart ile ilgili bir bilgim yok. Araştırdığım kaynaklarda uyumsuz olduğu yazıyordu. İsterseniz uyumlu bir model ile değiştirmeniz mümkün. Asus DSL N10 Nano USB için uyumlu bir model diye biliyorum.

elnath

APPRENTICE
17 Şub 2018
20
2
21
28
Dediğiniz kart ile ilgili bir bilgim yok. Araştırdığım kaynaklarda uyumsuz olduğu yazıyordu. İsterseniz uyumlu bir model ile değiştirmeniz mümkün. Asus DSL N10 Nano USB için uyumlu bir model diye biliyorum.
Eğer gerçekten uyumluysa ve hiç bir sıkıntı olmadan çalıştırabileeksem mükemmel bir cihaz hemen araştırıyorum. Çok sağ olun desteğiniz ve yardımınız için.