Azurewave AW-CE123H için gerekli kextler

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
129
39
71
BCM4352 tabanlı bir kablosuz internet ve bluetooth kombo kart olan Azurewave AW-CE123H'nin sisteme tanıtımı için aslında şu başlıkta yazılanları takip etmeniz gerekmekte. Ancak bu başlık bazılarımıza biraz karışık gelebileceği için başlıktaki adımlar takip edilerek oluşturulmuş dosyaları burada paylaşıyorum. Burada paylaştığım dosyaların tamamını kullandığınız kext yükleme araçları ile yükleyip sisteminizi yeniden başlattığınızda kartınız sorunsuz çalışacaktır. IO80211Family.kext ve IOBluetoothFamily.kext dosyaları bu kablosuz kart ile uyumlu çalışması için düzenlenmiş dosyalardır.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta ise kurduğunuz dosyaların çift olmaması. Yani şöyle ki, normalde bu dosyalar /S/L/E içinde bulunuyor, eğer indirdiğiniz dosyalar kext kurulum aracı ile /L/E içine kurulursa, /S/L/E içindeki aynı isimdeki dosyaları silip tekrar rebuild cache işlemi yapmanız gerekmekte.

Önemli Not: BrcmPatchRAM2 ve BrcmNonPatchRAM2 macOS 10.11 ve üzerindeki sürümlerde çalışmaktadır. Eğer macOS 10.10 ve altındaki bir sürüm yüklü ise bu dosyaların yerine şuradan indireceğiniz paketin içindeki BrcmPatchRAM ve BrcmNonPatchRAM isimli kextleri alıp yüklemeniz gerekmekte.

Dosyalar

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Anlatmış olduğunuz kart resimdeki kartmıdır?
Vermiş olduğunuz kextleri S/L/E ye yüklememe rağmen çalıştırmakta başarılı olamadım.
Config dosyasında vb biryerde başka bir ayar yapmak gerekiyor mu?
oEU6aFaQnT_uyIq36wePmAghuiHN0Gm8.jpeg

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
129
39
71
Evet, kart bu. Ben bu dosyalar ile sorunsuz etkinleştirebilmiştim. Adımları tam ve eksiksiz yaptığınızdan emin misiniz? Ek config gerekmiyor, kext içine yapıyoruz zaten düzenlemeleri. Bunlar değiştirilmiş kext dosyaları.
Wifi mi çalışmıyor yoksa BT mi yoksa hiçbiri mi?
Sistem açıldıktan sonra terminal penceresi açıp
Kod:
kextstat | grep -i family
yazdığında gelen çıktıda IO80211Family.kext ve IOBluetoothFamily.kext görünüyor mu onu kontrol et.
Bir de
Kod:
kextstat | grep -i brcm
yazdığında gelen çıktıda BrcmPatchRAM2 ve BrcmNonPatchRAM2 görünüyor mu?

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz
  • Like
Tepkiler: Ediko